Pitam se pitam :P
4 posters
Pitam se pitam :P
Društvance moje polako ali sigurno je počelo skupljanje novaca za novi auto, prema nekim mojim kalkulacijama trebao bih do slijedećeg ljeta imati dovoljno novaca. Sada slijedi pitanje koji auto? Trenutačno sam jako zagrizao za Fiat seicenta, jednostavno mi je simpa auto, daleki rođak peglice i fićota, a i cijena je povoljna u odnosu na godište. Naravno ne bi to bio ja kad već ne bih razmišljao o nekakvom uređivanju i tako to. E sad me zanima jedna stvar, gledam po internetu i naiđem na abarth verziju seicenta. Da li netko zna nešto više o tome i okvirno cijenu koliko bi mogao izaći, Sporting bi mi bio super, ali kad bi naletio na abartha ne bi se previše razmišljao. Evo i par fotkica da vidite o čemu pričam. Dajte svoja mišljenja...
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Re: Pitam se pitam :P
Šta se tiće izbora auta potpuno bi se složija sa tobom, seicento je za mene vrh.... neznam ti baš kako ih cijene, sve zavisi kakvu dodatnu opremu ima i tako, auto jako lipo izgleda i ima super osnovu za sva ostala sređivanja... ma bombon.... a drugo auto koje bi ti preporučija je fićo, hehe
Gost- Gost
Obični sei je oko 2500 ojrića cca 2002 godište, sproting je oko 3-3500, ali mene zanima abarth... baš je sexy
alternativa je uzeti običan pa u italiju po sporting dijelove, sreća pa ih ima na otpadima na bacanje...
Teoretski gledano seicento (600) je nasljednik fiće...
alternativa je uzeti običan pa u italiju po sporting dijelove, sreća pa ih ima na otpadima na bacanje...
Teoretski gledano seicento (600) je nasljednik fiće...
BISer- Aktivni Član
E kolega ako ti nema neku ulogu jačina motora, uzmeš nešto jeftinije pa onda lako nanj složiš šta želiš, a i po dijelove da ideš preko, ideja super, samo koliko bi te sve izašlo na kraju. Treba stavit na papir pa da vidiš.
Gost- Gost
ma ovaj motor što je išao u sportinga je išao i u ostale, 1.1, mpi, 54konja, sasvim dosta, a onda s vremenom malo ušminkati da ne bude ko svaki drugi i to je to. U biti mi je najvažnija trajnost motora i da se ne bojim otići recimo do dalmacije s njim, prijatelj ga ima i nikad problema s pouzdanošću.
dijelovi za cinqecenta su smiješno jeftini na otpadima, a sei nije nešto bolji pa računam da ne bi trebao biti skuplji, a ima ih ko kineza, baš zadnji put (pred mjesec dana možda) smo gledali na otpadu kompletan sporting, odličan izvana ali je motor izgleda zaribao, savršen donator dijelova
dijelovi za cinqecenta su smiješno jeftini na otpadima, a sei nije nešto bolji pa računam da ne bi trebao biti skuplji, a ima ih ko kineza, baš zadnji put (pred mjesec dana možda) smo gledali na otpadu kompletan sporting, odličan izvana ali je motor izgleda zaribao, savršen donator dijelova
BISer- Aktivni Član
abarth bi bio strava i to je prava mala jurilica,samo mislim da ih je jako malo i ako se nadze cjena bi mogla biti paprena
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Reci cu ti sto ja znam o njemu. Susjed ga je kupio,za sebe i baku,da imaju noviji auto..Sad je 4. godina,ima 50-ak tisuća km,i nezna da ga vozi: Potrošnja mu je 3 litre na otvorenom,5 max po gradu.. Autić tiho radi,odlično ide i što je najvažnije,ima garanciju na motor 500 000 km..Hehe što da ti više kažem,nego samo naprijed!
Odličan info Filipe, hvala, ma totalno sam zagrizo.
vidio sam jedan žuti abarth u gradi i izgleda opasno, ali također mislim da bi cijena mogla biti opasna, također mi se sviđaju ovi aktualni 600 vintage (50 obljetnica izlaska prvog fiata 600 - fiće) samo što su novi i malo preskupi za mene...
vidio sam jedan žuti abarth u gradi i izgleda opasno, ali također mislim da bi cijena mogla biti opasna, također mi se sviđaju ovi aktualni 600 vintage (50 obljetnica izlaska prvog fiata 600 - fiće) samo što su novi i malo preskupi za mene...
BISer- Aktivni Član
Kažeš sporting na otpadu? Pa ako je sve odlično osim motora kupi njega, ako nije udaran i ako su papiri ok, koliko ga cijeni jeli znaš? Motor središ i opet imaš dobar auto..... sad si i meni da mislit
Gost- Gost
Kvaka je u tome što je u italiji, a uvozit auto i onda ga još popravljati mi se iskreno ne da. Ma uzmem obični, puknem na njega branike od sportinga i unutra pokoju sitnicu i nitko neće ni znati razlike, jedina druga razlika je u mjenjaču koji valjda u sportinga ima kraće brzine, ali razlika je minimalna tako da...
BISer- Aktivni Član
A tako, e to bi baš bija veliki tramak.... Mene još puca autobianchi i još da je abarth, hehe, evo naježija sam se
Gost- Gost
Moja frendica, Sandra, ova s mog avatara i muž su kupili Fiat seicento pred par mjeseci, u Zagrebu, regan cijelu godinu sa servisom napravljenim, ali to im je bila prilika, po Istri su skuplji tako da bi ti se isplatilo pogledat po ostatku države, samo onda oped ovi od tu gore, Zagreb i to, treba pazit na karoseriju. A iskreno čini mi se da drže cijenu mila majko.
Zadnja promjena: jole; 21/10/2009, 22:47; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
odlican i istrajan auto,pouzdan,mali i okretljiv.i sigurno ne trosi 3 litre na otvorenom,to je nemoguce
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Mana im je sto su dosta na cijeni,susjed ga je platio oko 6 ili 7 tisuća €.. Potrošnja je zaista malena,pokazao mi je susjed kad je tenkirao,otišao na more do Zadra,i vratio se kući,i vozio se jos po Os,sa jednim rezervarom.. Dobro,možda nije 3 litre,ali ne može biti puno više,jer svaki manji auto troši oko 5 l na otvorenom,a ovaj je zaista malen,i ekonomičan.. Na kraju,ovaj bijeli fićo tu kod mene troši 5.8 l na otvorenom, a koja je to tehnologija,ne može se uspoređivati.. Pitat ću sutra susjeda pa javim
Cijena zavisi o paketu opreme i godištu, ali može se nać sporting 2000. za cca 3000€ što je relativno pristupačno... a za potrošnju znam da je niska, imamo cinquea i stvarno su ekonomični.
BISer- Aktivni Član
e to, to! sad mi je alternativa i vw lupo, malkice su skuplji, ali motori su im izdržljiviji, šta mislite o njima?
BISer- Aktivni Član
Lupo je isto bomba od auta pogotovo što se tiče potrošnje, a sad kako bi prošao s njime ili Fiatom, preko na odpadu ima više Fiata ako se ne varam i Fiat je jeftiniji, ma da ono, sve je to ok kad se održava i pazi pa nema problema.
Gost- Gost