Zastava / Skala 55
+10
Ćofi
Miljenko
zastava750(fićo)
Camshaft
tempo gt
glavasevic
prka126
miniV8
johan
Filip
14 posters
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Zastava / Skala 55
Evo da vam konačno predstavim auto kojeg trenutno vozim. Jako sam vezan uz njega,prvo zato što je jako dugo kod nas,a drugo zato što je Zastava Puno sam toga prošao dosad s njim,a koliko me toga tek čeka.. E pa idemo redom ovako:
Godina proizvodnje: 1990.
Kupljen: 1993.,od trgovačkog putnika, sa otprilike 40 000 km
Do sad prošao: 122 500 km
Pošto djed i baka jako slabo idu autom zbog besplatnog tramvaja po gradu,95% ga vozim ja.. Najslađe mi je otići u Vu kod cure,ili kad sjednemo kolega i ja i zapalimo nekud,čisto da se vozimo,jer to jako volimo.. Sve manje imamo ideja jer smo puno toga obišli do sad,i sve nam je postalo blizu hehe Večeras smo otišli do Belog Manastira,iako je Badnjak.. Ali onaj ugođaj lagane vožnje,uz glazbu i grijanje,i dugu cestu po noći je nezamjenjiv!
Da ne dužim,evo slika:
Inače,pošto ja volim održavati auto da znam da je sve ispravno,tako sam i djeda malo pokrenuo i do sad smo sve zamjenili i popravili što je trebalo. Ove godine je mjenjana lamela,korpa i druk ležaj,i moram naglasiti da je to bilo prvi put! Zatim,promjenili smo tri ležaja na točkovima,kompletan ispušni sistem,ulje za kočnice (koje nekim slučajem nije nikad mijenjano...),dobio je dvije prednje nove gume i odrađena je optika itd,te su došle neke sitnice kao što su preslake,okviri za tablice,natpisi koji su bili izlizani nazad na gepeku,tepisi,autoradio cd itd.. Doslovno je oživio u zadnje vrijeme..
Ovo što vidite na slikama naprijed,što ja kod žmigavca udubljen,to je djeda uvjeravao prvi vlasnik da je udario u kantu.. Naivno al ajde,i tako je ostalo do danas.. Nakon što ga je djed vozio par dana,primjetio je da troši ulje i da dimi.. Svašta su mu majsori savjetovali,dok nije otišao kod kolege mehaničara i dok nisu rastavili motor i vidjeli da je jedan klip drukčiji,tj da nije njegov.. Mislim da su samo karike izmjenili,njega su ostavili.. I od onda je sve u redu,a računajte koliko je to godina
Što se tiče potrošnje,i ona je ok.. Otvorena cesta dosta malo potroši,oko 5 ,5.5 do max 6 l.. Ono što je zanimljivo,potrošnje ulja praktički nema.. S obzirom da se vozi najviše po gradu,evo ove godine sam dosipao oko pola litre ulja,a prešlo se par tkm,ugrubo oko 5 000.
Sve u svemu,obožavam ovaj auto,baš ga je gušt voziti..
Slike unutrašnjosti nemam sad novije,pa ću se potruditi ovih dana ubaciti i to,da vidite kako je uredan..
Eto nadam se da sam vam uspio predočiti auto kojim svakodnevno krstarim gradom Pa sad molim komentare..
Godina proizvodnje: 1990.
Kupljen: 1993.,od trgovačkog putnika, sa otprilike 40 000 km
Do sad prošao: 122 500 km
Pošto djed i baka jako slabo idu autom zbog besplatnog tramvaja po gradu,95% ga vozim ja.. Najslađe mi je otići u Vu kod cure,ili kad sjednemo kolega i ja i zapalimo nekud,čisto da se vozimo,jer to jako volimo.. Sve manje imamo ideja jer smo puno toga obišli do sad,i sve nam je postalo blizu hehe Večeras smo otišli do Belog Manastira,iako je Badnjak.. Ali onaj ugođaj lagane vožnje,uz glazbu i grijanje,i dugu cestu po noći je nezamjenjiv!
Da ne dužim,evo slika:
Inače,pošto ja volim održavati auto da znam da je sve ispravno,tako sam i djeda malo pokrenuo i do sad smo sve zamjenili i popravili što je trebalo. Ove godine je mjenjana lamela,korpa i druk ležaj,i moram naglasiti da je to bilo prvi put! Zatim,promjenili smo tri ležaja na točkovima,kompletan ispušni sistem,ulje za kočnice (koje nekim slučajem nije nikad mijenjano...),dobio je dvije prednje nove gume i odrađena je optika itd,te su došle neke sitnice kao što su preslake,okviri za tablice,natpisi koji su bili izlizani nazad na gepeku,tepisi,autoradio cd itd.. Doslovno je oživio u zadnje vrijeme..
Ovo što vidite na slikama naprijed,što ja kod žmigavca udubljen,to je djeda uvjeravao prvi vlasnik da je udario u kantu.. Naivno al ajde,i tako je ostalo do danas.. Nakon što ga je djed vozio par dana,primjetio je da troši ulje i da dimi.. Svašta su mu majsori savjetovali,dok nije otišao kod kolege mehaničara i dok nisu rastavili motor i vidjeli da je jedan klip drukčiji,tj da nije njegov.. Mislim da su samo karike izmjenili,njega su ostavili.. I od onda je sve u redu,a računajte koliko je to godina
Što se tiče potrošnje,i ona je ok.. Otvorena cesta dosta malo potroši,oko 5 ,5.5 do max 6 l.. Ono što je zanimljivo,potrošnje ulja praktički nema.. S obzirom da se vozi najviše po gradu,evo ove godine sam dosipao oko pola litre ulja,a prešlo se par tkm,ugrubo oko 5 000.
Sve u svemu,obožavam ovaj auto,baš ga je gušt voziti..
Slike unutrašnjosti nemam sad novije,pa ću se potruditi ovih dana ubaciti i to,da vidite kako je uredan..
Eto nadam se da sam vam uspio predočiti auto kojim svakodnevno krstarim gradom Pa sad molim komentare..
Zadnja promjena: Filip; 16/10/2011, 21:48; ukupno mijenjano 3 put/a.
Re: Zastava / Skala 55
triba ga kalati i staviti felge,haha
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Milina je vidit jedan ovako utegnut i zdrav stari auto, ja bi na njega jedino stavija kromirane branike i felge CMR 13 5.5j, sa njima bi puno ozbiljnije izgleda..... i nemoj ga kalavat, neka bude tvornica i ovako je jako lip.... ako želiš mogu ti se raspitat za cemerice!
Gost- Gost
uživo izgleda još bolje!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Hvala mini,hvala svima! Najviše volim ljetno razdoblje kada nema kiše,kada ga ispoliram,da vidite kako se onda sjaji! I obvezno branike ucrnim,onda je pravi! Sviđa mi se ovakav originalan,i bilo bi baš fora otići u Kg s njim hehe
Filip je napisao/la:Hvala mini,hvala svima! Najviše volim ljetno razdoblje kada nema kiše,kada ga ispoliram,da vidite kako se onda sjaji! I obvezno branike ucrnim,onda je pravi! Sviđa mi se ovakav originalan,i bilo bi baš fora otići u Kg s njim hehe
Baš bi bila fora otić u Kragujevac sa njim, to sve snimit i nazvat "Stole se vrača kući".......
Gost- Gost
aq da ti dodješ do zagreba sa figuarom onda nazvati "kako su nekad naši stari putovali" stara cesta i min 6 do 8 sati
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
miniV8 je napisao/la:aq da ti dodješ do zagreba sa figuarom onda nazvati "kako su nekad naši stari putovali" stara cesta i min 6 do 8 sati
Hehe,evo mi kad smo išli za zg na prvi skup,došli smo za 3,3 i pol sata,podravskom... Malo smo kršili pravila,a čujte sporo je za fiću 70 hehe
Zadnja promjena: Filip; 26/12/2009, 00:54; ukupno mijenjano 1 put.
miniV8 je napisao/la:aq da ti dodješ do zagreba sa figuarom onda nazvati "kako su nekad naši stari putovali" stara cesta i min 6 do 8 sati
Ahahah, nasmija si me, ja sam sa fićom ove godine Split-Ozalj doša za 6h, ovo moje putovanje za zg trebalo bi nazvat "Zaostao u vremenu"
Gost- Gost
Evo mene sa večernje patrole po gradovima sa stoletom.. Obišli smo Vukovar,i onda smo se zaletili do Vinkovaca,sve u svemu ugodna vožnjica...
si vo ti na slikama filipe,stojka je super,ocuvana i njegovana,svaka cast ko nova je.
johan- Moderator
A šta reć Filipe, sve se vidi na slikama, volija bi ga baš uživo vidit!
Gost- Gost
odlican primjer uscuvanog iodrzavanog stojadina,svaka cast,ja bih mu jos ugradio maglenke naprijed
fabricki su isle u prednji duboki branik,zadnju maglenku umjesto jednog za rikverc, i duzu policu,za radio
od yugica i to je to
fabricki su isle u prednji duboki branik,zadnju maglenku umjesto jednog za rikverc, i duzu policu,za radio
od yugica i to je to
tempo gt- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 257
Registration date : 12.02.2010
Skoro pa mi suza krene dok ga gledam, sjetim se 128-ice koju sam prvu vozio... Pred godinu dana je otisla, brat se glupirao po cesti i uspio polomiti zadnji most tako da se doslovce zadnja osovina drzala skoro pa samo pomocu amortizera i auto je tada rashodovan jer se nije imalo para za srediti to sve Al prije toga je auto bio legenda nase mladosti... Mislim da je u trenutku prodaje masina imala 92 ili 93k km, vise sigurno nije jer smo bili prvi vlasnici.
Gost- Gost
Hvala još jednom,očuvan je koliko god je moguće,ali svakako treba uzeti u obzir da je samo mali dio svog vijeka proveo u garaži,i da se vozi po svim uslovima.. U proljeće ga čeka osvježenje s nekim sitnicama,malo ću ga pregledati i odraditi što bude trebalo..
Danas pod brisačem vidim ceduljicu : ''AKO ŽELITE PRODATI ZASTAVU NAZOVITE ME''
Da nije Prka naletil u Osijek?
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
hahahaha camshaft legendo....
johan- Moderator
Camshaft je napisao/la:Da nije Prka naletil u Osijek?
hahahahahahahahahahahhahahahaahhahahaa
Filipe to bi ti trebao biti kompliment, znači da stojadin stvarno izgleda super!!
To sam i ja pronaša na fići jednog dana i nazovem ja kad ono moj frend mene zeza..... to ti je šala mala.....
Gost- Gost
I shvatio sam kao kompliment he he . Odmah sam pomislio da nije možda Prka bio tu
Tony,nije šala,jer sam ukucao broj tel i nađem lika,prodaje neke aute na autopiji u Os,prošle nedjelje sam gledao auto koji je prodavao
Možda da naljepim iza naljepnicu ''AUTO NIJE NA PRODAJU''
Tony,nije šala,jer sam ukucao broj tel i nađem lika,prodaje neke aute na autopiji u Os,prošle nedjelje sam gledao auto koji je prodavao
Možda da naljepim iza naljepnicu ''AUTO NIJE NA PRODAJU''
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» zastava 128 skala 55
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» zastava 750 82 god.
» ZASTAVA 750 LE
» Zastava 850
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» zastava 750 82 god.
» ZASTAVA 750 LE
» Zastava 850
Stranica 1 / 3.