Piksiranje bolcni ?
5 posters
Stranica 1 / 1.
Piksiranje bolcni ?
" Piksiranje bolcni ? " nadm se da je to dobar naziv, reko mi je frajer na tehničkom da to moram napravit da če mi se fićo naprijed raspast zbog toga, ja sam svijestan da meni volan ima lufta i kotachi malo bježe, Ali da li je to stvarno hitno i bitno toliko ?
Juraj83- "CAR"
- Broj komentara : 415
Registration date : 04.08.2009
Re: Piksiranje bolcni ?
Hitno je i bitno iz tog razloga šta ti auto neće bit vozljivo radi lufta u piksnama trapa, volan će ti postat tvrd itd...
Set za piksovanje trapa košta nekih 100 kuna i ruke mehaničara nekih cca 400kn, i miran si neko vrime ako budeš redovito maza trap
Set za piksovanje trapa košta nekih 100 kuna i ruke mehaničara nekih cca 400kn, i miran si neko vrime ako budeš redovito maza trap
Gost- Gost
Ali meni auto normalno vozi , normalno se okreche volan, nije mi volan tvrd, to je vjerovatno trebalo prije 10 godina napravit pa se odugovlachi. Mislim glupo mi je to ichi raditi ako nije neophodno ?
Juraj83- "CAR"
Ako je tako onda vozi još neko vrime dok se to više ne rasklapa, jer vjerovatno je tek malo dobija lufta... to nije toliko opasno ako ti se auto normalno vozi, eventualno podmaži malo trap na mazalice i šibaj dalje!
Gost- Gost
A koji je tochno dio taj trap ? negdje na feder plati ?
Juraj83- "CAR"
To je rukavac na kojem se okreće trap, na njega je zavidan pijat na kojem stoje pakne i doboši, uhvačen je amortizer sa donjim krajem. Rukavac se u gornjem djelu hvata na viljušku, a u donjem djelu na feder platu, na se bi ima sa gornje strane mazalicu sa kojom se podmazuju piksne u bolceni.... šta god treba samo pitaj
Gost- Gost
Juraj ja sam opet za akciju, ako košta samo 100 kn, možemo mi prvo vidit dal se to da zamijenit pa ak neide onda jednog dana otfuraš mehaničaru.
mislim da vi to nemozete zamjeniti,jer nije to ko sa prirubnicom zamjeni i to je to,ima tu presanja i tokarenja tako da ako nemas potreban alat đabe ti sva volja svijeta,a ujedno i znanja je potrebno
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
hrki pa nemoj demoralizirati ljude. sve se može a tako i to samo imati volje je najpotrebnije!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
To je malo komplicirano ako nemate baš iskustva, treba nabit piksne, pa ih pažljivo trivelat, nabit bolcen i zalemit čepove...... to prepustite stručnom licu, hehe
Gost- Gost
Ja sam se upustio u to,ali sam naišao na druge probleme... Potrošena akšenka tamo gdje se kači kod gibnja,pa recimo kad se stave sve podloške,rukavac ima lufta gore dolje,treba jos podmetnuti nešto itd.. Piksne sam nabio,to nije problem. Borer imam kad bude trebalo,samo moram zaštiti očišćene akšenke temeljnom bojom itd.. Nije baš prost posao,i nije Hrki mislio ništa loše,samo je htio reći da za to treba malo iskustva i predznanja.. Barem sa slika da se vidi kako su drugi radili,tako sam ja najviše naučio.. Pozzz
Stranica 1 / 1.