evo još jedne moje priče
+9
johan
Lav
Hrki
Floyd ZG
miniV8
Filip
Camshaft
puyolov tata
prka126
13 posters
Stranica 4 / 7.
Stranica 4 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: evo još jedne moje priče
A to ti je to, iza imaš gepek, ali zato imaš i mašinu skoro pa u autu... djeli te onaj lim, poklopac, brijem da ak je slučajno masna da smrdi u njoj gore neg u zračnoj, a u principu su recimo, (to sam kod motora skužio) nešto malo tiše makine sa vodenim, jer imaš taj vodeni zid i prostor okolo samog mjesta dešavanja gdje nastaje buka, dok na zrakom hlađenim motorima svi zvukovi direkt izlaze "van na zrak"
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
miniV8 je napisao/la:a ko zna kad je taj deda zadnji put tankao u auto negdje 98.e recimo! haha
E baš tako hahahaha
Prka,nije problem,kad ti dosadi buka u jednoj,sjedneš i voziš drugu hehe
ma osjećam se čudno kada sjednem u zrakom hlađenu, mislim si kaj mi je s motorom , pa nikad nije ovako bio tih... hahahahahahaha
Samo pomalo, iako, na žalost, BISice nisu ni sluge po kvaliteti 650ici.
Gost- Gost
prka126 je napisao/la:ma osjećam se čudno kada sjednem u zrakom hlađenu, mislim si kaj mi je s motorom , pa nikad nije ovako bio tih... hahahahahahaha
hahahah e pa vidiš,to je prava stvar
bisice su imale velikih problema sa hladzenjem ,redovno bi im odlazila brtva glave i pomjesalo bi vodu i ulje.bixic je napisao/la:Samo pomalo, iako, na žalost, BISice nisu ni sluge po kvaliteti 650ici.
to im je velika mana
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
znam, i uvijek sam pljuvao bisice, ali sad kad je imam tako mi je nekako draža. ko zna možda se jednog dana i ljubav rodi. hahahaahahahaha
radilo se danas malo, skinuo sam frgć, očistio ga skroz, propuhao kompresorom, i opet ništa. Sutra štelam ventile i ak ne radi ide u savu
Nemoj tako... ! Sve se da složit, samo je pitanje dali se isplati pošto nikad neće biti dobra kao zračna, ali neke stvari se mogu iskoristiti, zato... ako dođeš.... na tu ideju.. da je baciš u Savu, ne budi lud, uzet ćemo gajbu i u djelove s njom
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
a da ti recimo netko donira npr, getribu od fiće pa staviš unutra 45-icu si o tome razmišljao????
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
ajde smiri se napravit ces,nemoj nam zagadjivati okolinu.....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Prka pa ne može to biti jače od tebe..Kreni redom i sve pretresi,može biti struja kriva isto tako.. Hajde samo glavu gore i rješi to!
Ma ljudi moji nebojte se ja kad se naljutim onda bulaznim gluposti, nejde pegla u savu ni za 100 maraka
danas sam šerafo po pegli i idem joj naštelat ventile, i naravno upadne mi šaraf u rupu od ventila, jeeeeeeeeeeeeeeeeeee. morao sam skidat glavu motora itd. no o tome u temi "Skidanje glave motora na bisici dok je motor na njoj: mit ili zbilja?!" i naravno sve popraćeno slikama.
A sad ono što me muči, auspuh joj je sav razvaljen i nema se to što kod njega radit nego uzet novi. Pitanje: Da li je moguće da je trokirala zato što je auspuh razvaljen?
Hvala
A sad ono što me muči, auspuh joj je sav razvaljen i nema se to što kod njega radit nego uzet novi. Pitanje: Da li je moguće da je trokirala zato što je auspuh razvaljen?
Hvala
Trokira i nema snagu
Pozdrav. Nemam iskustvo sa Peglicom da li hoce da trokira zbog auspuha ali gomila drugih Automobila to radi.U prosloj godini sam imao tri-cetiri slucajeva. Golf 3, Polo,Fiat punto i ne secam se dal je jos koji bio,pogotovo ako auto ima na auspuhu jos i onu sondu za merenje gasova. Pozdrav
Gost- Gost
Skidanje glave dok je motor gore: "Mit ili istina?!"
Malo se radilo i ovih dana. Točnije od 6.3. od tad se j**em sa ovom bisicom. Naime ono što se dogodilo je to da sam išao naštelati ventile, a da bi naštelao ventile trebao sam skinut frgić, onda sam morao skinuti ono na što je on našarafljen i NARAVNO kada sam došao do tog djela, upala mi je matica među ventile... Pa nisam dugo psovao nego sam se odma primio posla. Poskidao sam sve živo dolje i NARAVNO pukne mi šaraf u bloku... Pospremio sam alat i odma taj dan odustao od posla (iako prekasno). Sada moram izvadit šaraf van, a ne da je nemoguće, nego nemam struje nigjde u blizini, a mini mi je posudio bušilicu na baterije, ali naravno nema mjesta za nju pa sad moram vadit motor van. Još ću ja na kraju zamrzit ovaj auto. Pa evo vam i malo slika, nastavak slijedi ukoliko je ne gurnem u Savu...
Jedini plus kod nje za razliku od zrakom hlađene je to što ako spustite zadnji sic imate prostor za odlaganje djelova
Malo se radilo i ovih dana. Točnije od 6.3. od tad se j**em sa ovom bisicom. Naime ono što se dogodilo je to da sam išao naštelati ventile, a da bi naštelao ventile trebao sam skinut frgić, onda sam morao skinuti ono na što je on našarafljen i NARAVNO kada sam došao do tog djela, upala mi je matica među ventile... Pa nisam dugo psovao nego sam se odma primio posla. Poskidao sam sve živo dolje i NARAVNO pukne mi šaraf u bloku... Pospremio sam alat i odma taj dan odustao od posla (iako prekasno). Sada moram izvadit šaraf van, a ne da je nemoguće, nego nemam struje nigjde u blizini, a mini mi je posudio bušilicu na baterije, ali naravno nema mjesta za nju pa sad moram vadit motor van. Još ću ja na kraju zamrzit ovaj auto. Pa evo vam i malo slika, nastavak slijedi ukoliko je ne gurnem u Savu...
Jedini plus kod nje za razliku od zrakom hlađene je to što ako spustite zadnji sic imate prostor za odlaganje djelova
stavi zracnjaka u nju
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Prka trebat ćeš izvadit motor van i moj ti je savjet da vaš nekome iskusnome da ti izvadi pržunjeru i bloka motora, jer to je baš zubarski zahvat koji treba obavit pedantno da na kraju nebi treba bacit cili blok...... Eto to su ti stari auti, treba imat puno strpljenja i ponekad živaca sa njima
Gost- Gost
hehe, jako to dobro znam, fakat mi se neda vadit motor van ali druge mi nema. budem vas obavještavao o daljnem toku situacije!
ne kuzim prka kako to kad ti je upala matica medzu ventile sta nisi ,makar posudio negdje magnet i izvuko ju van.a ne sve to rastavljati.
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Probao sam, naravno, ali kako je motor vodoravno položen, matica je upala točno između ventila i zapela, imao sam magnet s kojim šaht možeš dignut ali niš. Zato sam krenuo raskopavat motor. a i bolje jer je dihtung bio koma
ajme ne sjećam se kad sam zandnji put pročitao svih 7 stranica neke teme, slušam peglu na filmiću i naježim se
Ovako, prije od svega preporučio bi ti da nabaviš kanticu hammerita crvenoga i sav taj ruzinavi lim pokriješ jer ćeš nakon nekog vremena imati hrpu hrđe a ne bisicu. Što se tiče motora, ja i brat smo se ispraksali vaditi ga van, i ful je jednostavno, podupreš ga odozdo sa dizalicom i malo digneš, otkačiš sve cijevi, goriva, hlađenja, svjećice, masa i tako to, odvidaš nosač koji je na veznom limu, odvidaš vezni lim odozgo i iznutra, i onda odvidaš na mjenjaču onih par vida što je na zvonu i samo ga izvučeš van, dovoljno je lagan da ga dvojica izvuku van.
a sad što se tiče problema sa motorom, da li ti je bilo ulja u vodi ili vode u ulju dok je još bila sastavljena? jer koliko vidim ova brtva glave ne liči ninašto? ako je to problem onda samo nabavi novu (prijateljska preporuka- uzmi od glavaševića bakrenu, neče ti se to nikad više ponoviti ) fino sastavi i teraj dalje. meni samo po zvuku govori da je problem u rasplinjaču, i tu ti je preporuka da staneš uz obalu save, napraviš poveču praćku i šikneš ga u p.m. jer su to poljske verzije webera koje nemaju veze s vezom, odi na neki otpad i nabavi rasplinjač od citroen GS-a isti je kao u bisice samo bolji, i moja je sa gsovim išla ko metak za razliku od original smeća. ako nije ni rasplinjač lako se desi da je bobina izdala jer je moja bila na izmaku i jako je teško palila i lošije radila...
što se tiče pumpe goriva preporuka je da si nabaviš oriđiđi mehaničku, traju oko 50ak tkm koliko su mi rekli i rade odlično, kad je sve ostalo u redu auto pali na ključ... i tako ja se raspisao nadam se da sam imalo pomogao, ako ti išta treba vrišti, urlaj, šalji pm e mail, ja sam uvijek tu negdje SRETNO
Ovako, prije od svega preporučio bi ti da nabaviš kanticu hammerita crvenoga i sav taj ruzinavi lim pokriješ jer ćeš nakon nekog vremena imati hrpu hrđe a ne bisicu. Što se tiče motora, ja i brat smo se ispraksali vaditi ga van, i ful je jednostavno, podupreš ga odozdo sa dizalicom i malo digneš, otkačiš sve cijevi, goriva, hlađenja, svjećice, masa i tako to, odvidaš nosač koji je na veznom limu, odvidaš vezni lim odozgo i iznutra, i onda odvidaš na mjenjaču onih par vida što je na zvonu i samo ga izvučeš van, dovoljno je lagan da ga dvojica izvuku van.
a sad što se tiče problema sa motorom, da li ti je bilo ulja u vodi ili vode u ulju dok je još bila sastavljena? jer koliko vidim ova brtva glave ne liči ninašto? ako je to problem onda samo nabavi novu (prijateljska preporuka- uzmi od glavaševića bakrenu, neče ti se to nikad više ponoviti ) fino sastavi i teraj dalje. meni samo po zvuku govori da je problem u rasplinjaču, i tu ti je preporuka da staneš uz obalu save, napraviš poveču praćku i šikneš ga u p.m. jer su to poljske verzije webera koje nemaju veze s vezom, odi na neki otpad i nabavi rasplinjač od citroen GS-a isti je kao u bisice samo bolji, i moja je sa gsovim išla ko metak za razliku od original smeća. ako nije ni rasplinjač lako se desi da je bobina izdala jer je moja bila na izmaku i jako je teško palila i lošije radila...
što se tiče pumpe goriva preporuka je da si nabaviš oriđiđi mehaničku, traju oko 50ak tkm koliko su mi rekli i rade odlično, kad je sve ostalo u redu auto pali na ključ... i tako ja se raspisao nadam se da sam imalo pomogao, ako ti išta treba vrišti, urlaj, šalji pm e mail, ja sam uvijek tu negdje SRETNO
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
e i zaboravih, NEMA TEORETSKE ŠANSE DA JE BISICA GLASNIJA OD ZRAČNE
ako motor radi kako treba, pali na oba cilindra, poklopac zatvoren, ona izolacijska spužva stavljena, sic vraćen i polica (čitava, ne ulegnuta ) stavljena, motor se čuje, ali ni približno zračnoj
živio
ako motor radi kako treba, pali na oba cilindra, poklopac zatvoren, ona izolacijska spužva stavljena, sic vraćen i polica (čitava, ne ulegnuta ) stavljena, motor se čuje, ali ni približno zračnoj
živio
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Stranica 4 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Moje zvijeri
» nesto iz moje kolekcije
» Auto moje žene
» VW 1303S 1974g. od moje punice....
» Autobianchi Abarth ,, Auto moje mame,,
» nesto iz moje kolekcije