čunerske ili prerade u oldschol stilu
+3
miniV8
fodor
Hrki
7 posters
čunerske ili prerade u oldschol stilu
evo kolege drage za sta ste vi za čuniranje fiče ili zadrzavanje oldschol stila
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Re: čunerske ili prerade u oldschol stilu
Ja sam za oldschool izgleda! Obični fiće mi se baš i ne sviđaju, volim da ima malo sportskog duha ali u oldschool stilu. Ne volim vidit da netko stavi recimo moderne felge na fiću i slično tome........
Gost- Gost
ja sam definitivno za zadržavanje starog izgleda,nije mi gušt prevelika kićenost i modernizacija starih tipova
mada nemam nista protiv onoga kome se sviđa drukciji izgled.
mada nemam nista protiv onoga kome se sviđa drukciji izgled.
Gost- Gost
gle, ja se isto mučim s tim pitanjem, i vodim se po ukusu...Znaci, ako mi se svidja, stavim....Za sada sve što sad dodao je oldschool, ali...
Moje misljenje je da nebreš previše pogrešiti, ako to radis sa stilom, bez miješanja ukusa i ideja...
Moje misljenje je da nebreš previše pogrešiti, ako to radis sa stilom, bez miješanja ukusa i ideja...
fodor- Aktivni Član
- Broj komentara : 147
Registration date : 01.03.2010
sta je to cuniranje,ako stavis lonac od motora na fifu jeli to cuning,mozda je jer ni oldschul?onda si ti cuner?ili nisi jer si nasa zamjensku stvar jeftino koja more koristit,a sto ako je i on sabra dilove oko garaze i napravia to sto je
Guest- Gost
hhahahahahahah....
legendo.
oldschool sa puno sportskog štiha,
legendo.
oldschool sa puno sportskog štiha,
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Miljac
Fico se da uredit u puno varijanti e sad kak ko zeli. Uglavnom da ga imam izgledo bi ovak nekak imal bi motor od yuga slozen ljepi sportski volan nadred 2 diska i alu fege. Tak da bude ljep za oko i ugodan za voznju. Kaj znaci stavit na ficu rolbar siceve itd. Za kaj za par utrka kaj se otpelja. A toliko love se potrosi. Ficu po meni treba imat i vozit se i pokazivat. Sto manje kemijanja to bolje. Abarta je malo i po meni kopije neznace nista. Ak u papirima pise zastava 750/850 koliko got bio slozen ima cjenu ko i fice sve. Ja vas pitam ko ljubitelje tih auta mislite ih vozit jos 15/20g? Slozit auto i odnda ga prodat nema smisla. Fico ak je obicni ureden regan vrjedi oko tistucu eura maximum. A oni kaj traze po dve 3 ili 5 ti trebaju cekat 10g da bu im dal neko. Malo tjuninga da al previse ne.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Ja se vodim time da izgled bude što vjerniji originalu, no da i dodam neke stvari kaj se tiče mehanike, limarije, elektrike koje su novijeg doba i koje će poboljšati sigurnost, ugodnost voznje, pridonijeti smanjenju potrošnje itd.
Uvijek mi je draže vidjet fićeka da izgleda orignialno, no još bolje da ima strojček pod haubom pa da i pokažeš drugu stranu medalje na cesti.
Onda se dvostruko okreću ljudi na cesti!!!!!!!
Uvijek mi je draže vidjet fićeka da izgleda orignialno, no još bolje da ima strojček pod haubom pa da i pokažeš drugu stranu medalje na cesti.
Onda se dvostruko okreću ljudi na cesti!!!!!!!
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Hehe, puyol baš to, strojček ispod haube, pa da zavaraš neprijatelja!
Gost- Gost
rafo je napisao/la:sta je to cuniranje,ako stavis lonac od motora na fifu jeli to cuning,mozda je jer ni oldschul?onda si ti cuner?ili nisi jer si nasa zamjensku stvar jeftino koja more koristit,a sto ako je i on sabra dilove oko garaze i napravia to sto je
mudro zboriš rafo.istina
Hrki- Administrator
je hrki to ti je tako iskreno mene obican fico ne zadovoljava,sad mogu cinit 2 stvari 1 napravit po svom ukusu ili 2 napravit monstruma koji je vec izmisljen,pa ako je izmisljeno sve i na trzistu ima sve za kupit odlucia sam se za tu 2,a to dali se nekome svida ili ne svida ne zanima me ni malo,bitno je samo da zadovolji moje kriterije,tu sad vidim opet rasprave o orginalima abartha i o replicama,orginali vise nikako nisu za upotrebu bilo kakvu to su sada muzejski primjerci
Guest- Gost
Miljac
Ma nema tu rasprave puno. Pa fico ak se slozi dobro limarija polakira pa ak se ovjes slozi te motor nanovo uredi pa to isto mala zvjerka i dobro ide. A generalka na motoru se zna kaj znaci novi klipovi lezajevi ventili kuplung set itd. A sad ak neko zeli jurit taj bu stavio jaci motor i ostalo. A mogu rec da svima vama zelim da fice vas voze dok ste zivi i da ga cuvate i vozite ponosno. A replike kostaju pa tu je nezavini ovjes naprjed i otraga pa kileri ulja i vode pa crjeva propeljat itd. A to sve mora bit napravljeno ljepo. A ja cu vam uskoro slikat orginalne abarte 1000tc pa bude vidli. Potrudit cu se nabavit sto vise vam mjera itd. Tak da slozite da je ko orginal. A jer ko speru slozio kratku i dugu getribu sa 5 brzina? Znate ko ima 3 komada u garazi pa mozda vas pusti da vidite i sami. Ima jos toga u garazi al o tome u nekoj drugoj temi. Znam da je na prodaju fiat 1200 cabrio za 5 tisuca eura. Toliko od mene pozdrav i sretno
daj miljenko o cemu ti pricas sta ces nam ti pokazat kakva bi replica tribala bit???
Guest- Gost
Bija u Padovi, vidija replike, ima jedna replika TCR-a u Splitu kod st.lete, vrhunski napravljena........ ma danas sve to ima na internetu i mislim da svi mi možemo doć do tih podataka i vidit šta želimo, tako da........
Gost- Gost
kak se veli dont srać tu mać....! prelistaj forum.... u cijelosti!
miniV8- Administrator
ja sam za oldschol sa čunom,hahahahhahahahahaha ....sta je ovo neka anketa odi,ma sta ste poludili,ko kako voli nek izvoli,meni se sve svidja dok se ne dirne u moje.ja sve primjedbe i kritike prihvacam na svoj racun,ali ja odlucivam kako ce sta biti,tako oni koji mislu da nesto nije po njihovom neka uhvatu se za čunu,hahahahaha,e.
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
johan je napisao/la:ja sam za oldschol sa čunom,hahahahhahahahahaha ....sta je ovo neka anketa odi,ma sta ste poludili,ko kako voli nek izvoli,meni se sve svidja dok se ne dirne u moje.ja sve primjedbe i kritike prihvacam na svoj racun,ali ja odlucivam kako ce sta biti,tako oni koji mislu da nesto nije po njihovom neka uhvatu se za čunu,hahahahaha,e.
a ti cunoglavi sta si popitura taj blok u bilo,ides na pir neciji ili?
Guest- Gost
Miljac
A niko nevoli da se dira u njegvo. Ima puno kaj slazeju ficu i naturpijaju ga i onda stoji jer je spusten ima rolbar itd. Pa taj fico se moze provozat i stavit ma prikolicu i na trke. I vidi se di na trkama i u kvartu pred kakvom birtijom. Ak se slaze onda ga treba slozit da je auto za svaki dan i da se moze otic smjim di treba. Imal sam slozenog yuga i to mi se je zgadilo jer stalno treba neke sarafit i neke ode i ustelavat i trosi se lova a koristi nema osim gusta a i taj jednom dojadi. Slazite kak hocete ak imate takvu zelju. Al gledajte da kad vam dojadi da ga vratite u normalu a ne da kad se sve pokvari proda nekim novim klincima koji ga budu razvalili i bacen bu u presu. Ja sam samo za to da se fico ocuva da se vozi i pokaziva a sad ak je jaci motor ili ima alu fegle i diskove to nema veze al treba cuvat to ko i sve staro. Pogledajte si na www elado fiat 850 128 ili kaj vec upiste kak se tam cjene auti i po kojim cjenama su. Pa decki benzina u rezervar i uzivajte vozeci se i pazite u zavoju.
rafo je napisao/la:johan je napisao/la:ja sam za oldschol sa čunom,hahahahhahahahahaha ....sta je ovo neka anketa odi,ma sta ste poludili,ko kako voli nek izvoli,meni se sve svidja dok se ne dirne u moje.ja sve primjedbe i kritike prihvacam na svoj racun,ali ja odlucivam kako ce sta biti,tako oni koji mislu da nesto nije po njihovom neka uhvatu se za čunu,hahahahaha,e.
a ti cunoglavi sta si popitura taj blok u bilo,ides na pir neciji ili?
jel to čuna prava pijonirska hahahahahahhahahaha
Hrki- Administrator
miljenko je napisao/la:A niko nevoli da se dira u njegvo. Ima puno kaj slazeju ficu i naturpijaju ga i onda stoji jer je spusten ima rolbar itd. Pa taj fico se moze provozat i stavit ma prikolicu i na trke. I vidi se di na trkama i u kvartu pred kakvom birtijom. Ak se slaze onda ga treba slozit da je auto za svaki dan i da se moze otic smjim di treba. Imal sam slozenog yuga i to mi se je zgadilo jer stalno treba neke sarafit i neke ode i ustelavat i trosi se lova a koristi nema osim gusta a i taj jednom dojadi. Slazite kak hocete ak imate takvu zelju. Al gledajte da kad vam dojadi da ga vratite u normalu a ne da kad se sve pokvari proda nekim novim klincima koji ga budu razvalili i bacen bu u presu. Ja sam samo za to da se fico ocuva da se vozi i pokaziva a sad ak je jaci motor ili ima alu fegle i diskove to nema veze al treba cuvat to ko i sve staro. Pogledajte si na www elado fiat 850 128 ili kaj vec upiste kak se tam cjene auti i po kojim cjenama su. Pa decki benzina u rezervar i uzivajte vozeci se i pazite u zavoju.
miljac kaj ti slažeš??? daj nam reci pliz vidim da si jako upućen u puno stvari
miniV8- Administrator
miljenko je napisao/la:A niko nevoli da se dira u njegvo. Ima puno kaj slazeju ficu i naturpijaju ga i onda stoji jer je spusten ima rolbar itd. Pa taj fico se moze provozat i stavit ma prikolicu i na trke. I vidi se di na trkama i u kvartu pred kakvom birtijom. Ak se slaze onda ga treba slozit da je auto za svaki dan i da se moze otic smjim di treba. Imal sam slozenog yuga i to mi se je zgadilo jer stalno treba neke sarafit i neke ode i ustelavat i trosi se lova a koristi nema osim gusta a i taj jednom dojadi. Slazite kak hocete ak imate takvu zelju. Al gledajte da kad vam dojadi da ga vratite u normalu a ne da kad se sve pokvari proda nekim novim klincima koji ga budu razvalili i bacen bu u presu. Ja sam samo za to da se fico ocuva da se vozi i pokaziva a sad ak je jaci motor ili ima alu fegle i diskove to nema veze al treba cuvat to ko i sve staro. Pogledajte si na www elado fiat 850 128 ili kaj vec upiste kak se tam cjene auti i po kojim cjenama su. Pa decki benzina u rezervar i uzivajte vozeci se i pazite u zavoju.
Ovako i ja razmišljam. Poštujem svačiji trud i ukus,ali na ovaj način razmišljam.
Miljac
Treba razmisljat i o buducnosti. Lako je onima koji imaju dobre place pa si sloze autek tek tak da imaju nesto staro. A ja bi jos slagal al volja me je za divljanjem prosla. Sad samo zelim uzivat u voznji. A da nisam imal doma djelova od peglice vjerojatno ju nebi kupio. Ak i nebu cabrio bu ovak slozena. Ja znam da svako uredivanje fice/peglice kosta. A na brzinu se nemoze napravit. A stavite se u poziciju da nezate nista da morate sve platit a fico los pa kupi rubnjake pragove pod pa ovjes kopletan pa motor cjeli slagat unutrasnost itd. Pa to 15 tisuca kuna sigurno treba. Nek neko od vas veli koliko ga kosta taj gust. A ja velim da je bitno da se ocuvaju ti auti pa makar stajal u garazi i ned isli na misu snjim i vozili unuke do vrtica. Al imate uspomenu iz mladosti. Slozit auto sad pa ga vozit i onda ga ostavit da trune je uzaludan trud. Zato svaki saraf novi nek bude stavljen sa puno ljubavi. Kad vidim kaj rade ljudi da bi na par metara pobjedili i utkuli love pa to je bolesno. Najveci problem je kaj smo jedni na druge jako ljubomorni i uvjek zelimo biti naprjed. Nemam nista protiv bilokakvih preinaka na autu. Ko voli nek izvoli. Nadam se da se bumo druzili i u starosti i pricali kak se uredivalo dok smo bili mladi. A ja svima vama zelim obilje zdravlja uvjek pun rezervar benzina i srece u voznji. Zivjeli!