Aditivi za benzin
5 posters
Stranica 1 / 1.
Aditivi za benzin
Koristi li neko aditive za benzin posto na nasim pumpama u srbiji nece vise biti olovnog benzina?
Kazu da neki u bezolovni benzin sipaju neke aditive da bi se poboljsalo podmazivanje sedista ventila.
Kazu da neki u bezolovni benzin sipaju neke aditive da bi se poboljsalo podmazivanje sedista ventila.
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Re: Aditivi za benzin
Kod svakog sipanja benzina,stavim i malo tog "tecnog olova". Ima na svakoj pumpi za kupit! To radim otkad je kod nas prestalo biti SUPERA 98. Zdravije je za sjedala ventila!!!
jeremija- Aktivni Član
- Broj komentara : 431
Registration date : 17.05.2010
Istina, ja također sipam i u motor i u fiću, isprobao sam do sad "INA VIG" i od Petrola "Ventil Plus", košta ti 33-35kn, računaj 5€. Samo sipaj imaš na bočici i dozator, za količinu te tekućine u odnosu na koliko litara benzina sipaš.
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
ma ljudi sipajte euro super 98 bez beda,ne triba uopce panicariti,cak ja u moju masineriju livam nakon eur. sup. 98 i oktan buster od STP-a,neka on zvizdi na auspuh nece mu nista biti,a sto se tice proizvoda od INE,ja ih nebi ni u kanalizaciju pustija koliko su losi,imate castrol,silikolene,stp,valvoline(firme koju su u samom vrhu motosporta)itd.......ostavite se ininih proizvoda........
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Johane ovo je vrlo jednostavan proizvod, nije nikakva nauka pretjerana, apsolutno je svejedno od kog je proizvođača, to je kemija na bazi kalija koji je zamjena za olovo koje se ne smije upotrebljavit.
A ti oktan boosteri i sl. su za mene porez na budale, ako ljudi misle da će im auto jurit s njima. To su gluposti. Jer racing benzini na pisti u idealnim uvjetima trkačima pomažu cca. 1%, šta znači na 100 krugova 1 krug i to je plafon, što za vožnju po cesti i nije neko veselje, jer nema potrebe, barem po meni, tako da iskreno sumnjam da ta bočica tog boostera išta radi... ne znam baš.
Ovo bar ostavlja tanki film nakon nekog vremena, tog kalija po površinama kojima prolazi, pa to onda kao štiti, i meni je to onak... nije nešto specijalno i ne znam bih li vjerovao u to, al nije skupo, pa ajde možda pomaže, ima logike itd. a opet mi je u svakom slučaju izglednije da to štiti nego da boosteri dižu snagu i da oni ostali aditvi rade generalke i slično.
A ti oktan boosteri i sl. su za mene porez na budale, ako ljudi misle da će im auto jurit s njima. To su gluposti. Jer racing benzini na pisti u idealnim uvjetima trkačima pomažu cca. 1%, šta znači na 100 krugova 1 krug i to je plafon, što za vožnju po cesti i nije neko veselje, jer nema potrebe, barem po meni, tako da iskreno sumnjam da ta bočica tog boostera išta radi... ne znam baš.
Ovo bar ostavlja tanki film nakon nekog vremena, tog kalija po površinama kojima prolazi, pa to onda kao štiti, i meni je to onak... nije nešto specijalno i ne znam bih li vjerovao u to, al nije skupo, pa ajde možda pomaže, ima logike itd. a opet mi je u svakom slučaju izglednije da to štiti nego da boosteri dižu snagu i da oni ostali aditvi rade generalke i slično.
Floyd ZG- Aktivni Član
floyd-nista ti necu reci na ovaj zadnji post,sve si reka.........
al bi puka da te ne upitam-koliko si krugova napravija na grobniku,koje si aute sve vozija(mislim posjedova) i koliko imas km u ledjima???
al bi puka da te ne upitam-koliko si krugova napravija na grobniku,koje si aute sve vozija(mislim posjedova) i koliko imas km u ledjima???
johan- Moderator
Vidim da sam te užasno pogodio zadnjim postom....
Stvarno sam te izbacio iz brzine s ovime!? Nemoj se ljutit stari, ali to mi nije bila namjera 100%.
Burno reagiraš, a meni bi sad nešto napisati stvarno bilo ispod svakog nivoa, nakon što si se izrazio takvim tonom.
Malo se smiri
Stvarno sam te izbacio iz brzine s ovime!? Nemoj se ljutit stari, ali to mi nije bila namjera 100%.
Burno reagiraš, a meni bi sad nešto napisati stvarno bilo ispod svakog nivoa, nakon što si se izrazio takvim tonom.
Malo se smiri
Floyd ZG- Aktivni Član
ssssss,da samo znas koliko sam ja smiren,pa ne zovu me bez veze veseli dalmatinac hahahahahahaa...
nisi me uvridija ni sa cime,samo si me nasmija do suza..........
nisi me uvridija ni sa cime,samo si me nasmija do suza..........
johan- Moderator
Ajde odlično!
Floyd ZG- Aktivni Član
Negde sam procitao da bezolovni benzin vec ima u sebi neke aditive na bazi mangana koji podmazuju sedista ventila, i da nije potrebno nista dodavati. Koliko je ovo tacno?
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Čuo i ja, ali pošto nemam laboratorij kod kuće nisam ispitao hahaha, ne znam šta da ti kažem. Neće ti autu ništa bit ako ga točiš nanormalnije ko i svi drugi, ali eto nije na odmet kapnut malo tog "olova" nebi smjelo škodit.
Floyd ZG- Aktivni Član
Naravno da neskodi stavljat. Ja sam uvjek tocio benzin na Tifonu ili OMW i stavljo si unutra to olovo od STPa. Bitno da je love i bit ce benzina.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Stranica 1 / 1.