Curi benzin
4 posters
Stranica 1 / 1.
Curi benzin
Odem na benzinsku i napunim rezervoar peglice do "cepa" i dok sam dolazio kuci osetio sam miris benzina u kabini. Kad sam dosao kuci primetio sam da ispod vozackog sedista kaplje benzin. Sutradan (danas) slabije kapa u odnosu na jucerasnji dan. Dosad je nikad nisam tankovao do kraja i nikad mi nije curio benzin. Sada od nesnosnog smrada benzina nemogu sesti u kola. Hteo bi pitati da li uopste sme da se tankuje do "cepa" jer sam cuo od nekih ljudi da zbog pritiska oce da procuri, ili mi je rezervoar probusen?
Moje misljenje je da je probusen onda bi benzin curio i kad bi sipao malo benzina (ne pun rezervoar) ili mozda gresim?
Moje misljenje je da je probusen onda bi benzin curio i kad bi sipao malo benzina (ne pun rezervoar) ili mozda gresim?
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Re: Curi benzin
Nije rezervoar probušen nego ti je guma koja ide do rezervoara jednostavno od starosti se počela raspadati. ona ti košta oko 4€. Malo ju je teže promjenit ali nije nemoguće. Moraš skidat rezervoar.
Ovak skines onaj tapicirung di je pojas i tam imas crjevo te rezervar odsarafis cak nemoras do kraja. Nova crjeva i selne i to bu ti to. A evo sad odma sicevi van i tepih i sve operes i ko novo je. Malo posla al kad se mora nije tesko.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Jebate kaj pegla ima pojaseve? :-)
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Na koji nacin i kako se moze skinuti rezervoar?
Jel moze bez kanala ako stavim na klocne?
A da li ima na rezervoaru neki cep za ispustanje goriva? Da ne moram skidati ceo rezervoar radi istakanja benzina.
Jel moze bez kanala ako stavim na klocne?
A da li ima na rezervoaru neki cep za ispustanje goriva? Da ne moram skidati ceo rezervoar radi istakanja benzina.
vlaovic- Član
imaš 3 šarafa koji drže rezervoar, stvarno nije ništa komplicirano. šarafi su od ispod, a moraš paziti na gume, jedna je koja je za dovod goriva do rezervoara, a druga je da se ne stvara pritisak. njih nađeš iza vozačevog sica tamo di se toči gorivo s unutarnje strane. i još moraš pripazit na crijeva za dovod goriva u frgu i odvod viška iz frge i to ti je to. stvarno nije teško
Prka nisi mi odgovorio da li se to moze izvesti bez kanala ako auto stavim na klocne, i da li ima neki cep da mogu ispustiti benzin iz rezervoara pre nego sto ga skinem?
vlaovic- Član
Možeš bez kanala ali je puno teže. Digneš lijevi dio auta i onda se lagano zavučeš ispod i radiš. Benzin nemožeš ispustiti prije nego ga skineš, ali možeš ga sa nekim crijevom izvuč van, onda će ti ostat samo malo pri dnu, a to je ionak najvjerojtanije smeće pa to onda sve fino baciš, dobro ga ispereš izunutra ( benzinom naravno ) i tek nakon što je ispran ga vratiš nazad. Ovih dana sam malo u stisci s vremenom, ali trebao bih to otići poslikati pa ti staviti slike. Sorry obećao sam ti to prije 3-4 mjeseca ali vječito zaboravim.
Konacno sam promenio rezervoar. Nije bas jednostavno i pored toga sto sam imao kanal. Problem su gumena creva nalivnog grla i oduska koje nije lako staviti. imao sam jednog pomocnika koji je morao drzati rezervoar u kanalu dok sam ja namestao gumeno nalivno crevo.
vlaovic- Član
Rezervoar je bio probusen. Kad smo stavili novi nemoze upaliti. Sumnjam da je zapusen filter za gorivo u rezervoaru. Da li se nekad nekom to desilo da se zacepi filter u rezervoaru?
vlaovic- Član
Stranica 1 / 1.