Zastava 750LC, 1980. godiste
+5
puyol
BISTRI
Filip
Hrki
acmilan90
9 posters
Stranica 1 / 1.
Zastava 750LC, 1980. godiste
Dakle, kao sto sam i obecao...Evo postavljam prve slike svog ficeka.....Dakle samo jedna opaska, mislili smo da je ficek 76 godiste, ali na kraju smo ustanovili po saobracajnoj da je ficek 80 godiste.Ovo su prve slike, a u skorije vrijeme slikam sitnice detaljno, enterijer, pod itd itd....
Zadnja promjena: acmilan90; 25/10/2010, 22:48; ukupno mijenjano 1 put.
acmilan90- Član
- Broj komentara : 22
Registration date : 09.10.2010
Re: Zastava 750LC, 1980. godiste
ne vidim nista
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
evo posto imam problema oko uploada slika, moram ovako stavit.ako moze administracija pomoci bilo bi super.
acmilan90- Član
Uz pomoc mog brata, koji je na slikama uspjeli smo prebaciti ficeka na sigurno.S toga plan u narednom periodu je sljedeci.Detaljnih pregledom uociti sve kvarove i ostecenja (citaj:limarija, motor, enterijer) te naravno do proljeca iste ukloniti i pripremiti ficeka za farbanje i akobogda registracija do ljeta.Ja imam u planu da ficeka restauriram, dakle da obnovim ono sto se mora obnovit i da dodam sto nedostaje.Sutra cu kao sto sam i rekao, malo detaljnije slikat ficeka, pa ce te mi pomoci da otkrijemo nedostatke ako ih bude, i naravno svako savjet ce mi dobro doci.Hvala.Idem da se predstavim........
acmilan90- Član
dobar fico stvarno si dobro prosao
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
ma fora je sto ja koliko znam iz djecackih dana, dakle jos dok ga je moj dedo vozio, da je ficek uvijek bio garaziran, i bukvalno je mazen i pazen sto se vidi.dedo je bio prvi i jedini vlasnik, a vjerovali ili ne nasao sam i racun i servisnu knjigu zastave.to cu vam stvarno morat uploadovat.jucer sam stvarno ostao zaprepasten kad sam vidio racun....vjerovali ili ne kako je dosao u moje ruke, sve sam zapostavio.ljubav prema ficeku je jaca od bilo cega!!
acmilan90- Član
BISTRI- Aktivni Član
- Broj komentara : 298
Registration date : 21.06.2010
fićo je u ekstra stanju!!!! svaka čast!!!
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
750- Aktivni Član
- Broj komentara : 291
Registration date : 28.01.2010
Evo novih slika kao sto sam i obecao.Slikao sam sa svih strana.Da me nebiste pitali kada pogledate slike, a sto je volan skinut, skinut je zato jer se kontaktna brava mijenjala.Kupljena nova od nekog dede potpuno ispravna.Covjek iz kutije izvadio jugodentovu bravu, cijena 20 eurica.
Samo molim moderatore, da posloze slike u par redova, jer meni neide bas od ruke.Pokusavao sam kao na drugim forumima, ali bez uspjeha.
Samo molim moderatore, da posloze slike u par redova, jer meni neide bas od ruke.Pokusavao sam kao na drugim forumima, ali bez uspjeha.
acmilan90- Član
Ma nema tu puno posla, samo malo krpanja i bok, jedino ak baš budeš htel menjati cijele elemente...
Ma znam, mislim ovo su prve slike, stim da kad se on bude ocistio odozdol, vidjet ce se pravo stanje.Ali kao sto su mi rekli par mehanicara, odozdol sigurno nema hrdje.Malo poradit na limariji, ofarbat ga, lakirat, pa se ja mogu igrat s enterijerom kako zelim.Eh sad posto ce ovu zimu ficek da prezimi u radionici, ja imam vremena da se posvvetim enterijeru.Imam u planu da uradim nesto akustike, cisto da voznja u fici nebude monotona, dakle neka 2 zvucnika u vrata i 2 mozda pozadi. znaci 45 w nist posebno.Treba mi ideja sta uradit da bih stavio zvucnike u vrata, a da pri tome nemoram mijenjati originalni tapacirung?kuda zice provuci i tak to.Mislim da su mnogi od vas to radili, pa ce to ici lahko.Kao sto sam i prije rekao, sve sto budem radio, nastojat cu da pitam starije i iskusnije.Bolje uradit jednom da valja, nego ponovo sve ispocetka.
acmilan90- Član
Dobar fićo, samo naprijed i da ga ubrzo središ po svom guštu!
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
eh za pocetak, imam ovako par pitanja.Dakle prva informacija je da li po originalu na ficu idu one lajsne na rubove krova, posto isti meni nedostaju a na par mjesta imam dijelove tih lajsnica,koje su kao sluzile oslonac za galeriju.Da li idu i ako idu gdje se mogu nabaviti?zatimm drugo pitanje, treba mi pomoc kako, posto mislim staviti 2 zvucnika u vrata i najvjerovatnije 2 pozadi, kako izvesti to da stavim zvucnike u vrata, a da se zadrzi originalni tapacirung..Zatim pitanje, imam 2 razlicita prednja svijetla, jedan je zaobljeni, jedan ravni.Koji po vama ljepse izgledaju, pa koje da mu stavljam.Koji su od ovih originalni?zatim gdje da smjestim ficinu antenu?ocekujem odgovore.hvala unaprijed.
acmilan90- Član
Lajsne su neki dečki sa foruma kupovali na metre koliko se ja sjećam, i to na riječkom posdručju pa se budu sigurno javili sa informacijom.
Ja sam stavljal zvučnike naprijed u tapecirunge tako da sam rupu napravil od ručkice za prozo dizat prema narpijed i dolje(po dijagonali) i tamo jedino i stane jer na ostala mjesta dođe prozor i mašinica od istog...
Farovi su oba origigi, sad kako se kome sviđa stavlja gore ili zaobljen ili ravni far.
Fićina antena dođe ispod šajbe u kut desni prije haube, napravi se rupa, no preporučam ti da si nabaviš onu antenu koja se stavi na rub iznad vrata pa da se nemora bušit limarija.
Ja sam stavljal zvučnike naprijed u tapecirunge tako da sam rupu napravil od ručkice za prozo dizat prema narpijed i dolje(po dijagonali) i tamo jedino i stane jer na ostala mjesta dođe prozor i mašinica od istog...
Farovi su oba origigi, sad kako se kome sviđa stavlja gore ili zaobljen ili ravni far.
Fićina antena dođe ispod šajbe u kut desni prije haube, napravi se rupa, no preporučam ti da si nabaviš onu antenu koja se stavi na rub iznad vrata pa da se nemora bušit limarija.
Similar topics
» Zastava 750 Lux, 1976. godiste
» Zastava 850 1980.
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Moj fića 750lc - poklon
» KERRovo novo vozilo 750LC
» Zastava 850 1980.
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Moj fića 750lc - poklon
» KERRovo novo vozilo 750LC
Stranica 1 / 1.