Zimsko paljenje
+2
Floyd ZG
vlaovic
6 posters
Stranica 1 / 1.
Zimsko paljenje
Kako da olaksam paljenje peglice po hladnom vremenu? Moram je verglati barem jedno desetak puta da bi je upalio. Da li koristite start sprej?
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Re: Zimsko paljenje
Čokom
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
Da, ali i sa cokom koji sam povukao do kraja (uverio se kada sam otvorio motorni prostor da je do kraja) ja verglam deset puta dok ne upali na niskim temperaturama.
vlaovic- Član
ovako mi fićeka palimo ako zatreba po hladnom.
povučeš čok do kraja, i napumpaš gas 2-3 puta, tako da karburator štrcne benzina, i onda verglaš bez gasa.
provjereno najlakše pali, ako je već problem uz takav sustav, treba provjeriti struju i benzin, da nije negdje slučajno neki problem.
povučeš čok do kraja, i napumpaš gas 2-3 puta, tako da karburator štrcne benzina, i onda verglaš bez gasa.
provjereno najlakše pali, ako je već problem uz takav sustav, treba provjeriti struju i benzin, da nije negdje slučajno neki problem.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Jesi promjenio svjecice i kablove? Mozda ti frgazer vuce zrak negdje. Predihtaj ga cjelog. Kakve su ti platine i samo paljenje nastelano? Moja pali odma cim se povuce cok. Malo se poigraj njome. Treba malo i ulozit pa se bus i vozio. Ak neznas sam slozit kupi dj pa daj nekom ko zna. Izmjeri kompesiju kakva je. Pa javi kad slozis i kaj si promjenio.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Ma ja sam napisao "čokom" zato što sam se isto zajebavao verglao po 7-8 puta po zimi dok nisam skužio da mi žica ne vuče polugicu na fergazeru, da je odšerafljena, hahaha i onda kad sam to ustanovio sam bio oduševljen, jer je moja pegla palila na minusu bez čoka nakon par pokušaja i špriceva gasom, a uz čok, nebi napravila ni krug, palila bi na pol zuba što se kaže..
Teško će se popraviti preko foruma, treba vidjet 100 stvari, pitanje i kakav ti je motor općenito... tako da... to je pitanje za milijun kuna.
Teško će se popraviti preko foruma, treba vidjet 100 stvari, pitanje i kakav ti je motor općenito... tako da... to je pitanje za milijun kuna.
Floyd ZG- Aktivni Član
puyol je napisao/la:ovako mi fićeka palimo ako zatreba po hladnom.
Potpis. Provjereno najbolje po hladnom!
Puno može biti razloga zašto ti ne pali odmah. Ovako je to teško otkriti preko foruma,jednostavno moraš redom krenuti u pregled. U kakvom je stanju motor općenito?
ma filipe bitno je da se sve predihta, da se kupe novi djelovi i dobro sve podmaže i mora funkcionirati... mora!!!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Nismo pomogli kolegi,a on sigurno očekuje nešto više od ''koristi čok,vidi jel ima benzina' itd
U kakvom stanju je motor općenito,troši li ulje,jeli rađen itd?
U kakvom stanju je motor općenito,troši li ulje,jeli rađen itd?
Pa nećemo mu ni pomoći ovako, treba se više družiti s autom a manje sa ekranom, tako se popravljaju stari auti, jedino ovi novi idu preko kompjutera haha!
Floyd ZG- Aktivni Član
Inace motor mi ne trosi ulje. Mozda sam rebao sipati ulje nizeg viskoziteta. U njoj je crna modrica 15W40. Primetio sam da mi akumulator mora biti bas jako napunjen da bi je mogao uopste upaliti na ovom minusu (i to iz vise pokusaja).
vlaovic- Član
Ok. Provjeri kakve su svjećice. Ako su crne i masne vlažne,onda nije dobro ni paljenje. Možda je u karburatoru greška,jesi ga skoro pregledavao?
Mi smo nedavno palili jednog fiću koji je stajao od 90-ih u garaži. Sve bilo uredno,mašina kao da je sad radila,al nije htio paliti. Otkačili rezervar i direktno iz kanistera spojili na ac pumpu. Nije htio,a pumpa je radila. Onda smo probali jel baca iskru na svjećice. Ništa. Onda smo skinuli platine i očistili ih. Poslije toga je sastavio iz prve! Može svašta biti,iako je tvoj slučaj malo teži,jer pali ali iz kojeg puta..
Ajde ljudi uključite se sa mišljenjima da pomognemo.. Di ste pegličari ?
Mi smo nedavno palili jednog fiću koji je stajao od 90-ih u garaži. Sve bilo uredno,mašina kao da je sad radila,al nije htio paliti. Otkačili rezervar i direktno iz kanistera spojili na ac pumpu. Nije htio,a pumpa je radila. Onda smo probali jel baca iskru na svjećice. Ništa. Onda smo skinuli platine i očistili ih. Poslije toga je sastavio iz prve! Može svašta biti,iako je tvoj slučaj malo teži,jer pali ali iz kojeg puta..
Ajde ljudi uključite se sa mišljenjima da pomognemo.. Di ste pegličari ?
Peglica je takav auto. Ja sam reko da platine promjeni i paljenje nastela. Novi akumulator to obavezno. Malo verglanja i primi. Ja sam ovu svjoju jucer palio i malo verglanja i kad se zgrje odma zapali. Tak da sve sta mozes stavi novo i bit ce bolje svakak. Reko sam ti kupi ficu dobro ga slozi i godinama bu se vozio.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Imam elektronsko paljenje. Koliki treba da mi bude zazor na platinama i na svecicama?
vlaovic- Član
Similar topics
» Tranzistorsko paljenje
» Opet Paljenje :((
» elektronsko paljenje
» elektronsko paljenje..
» Tranzistorsko paljenje
» Opet Paljenje :((
» elektronsko paljenje
» elektronsko paljenje..