škoda 1000MB nisam sam.
+5
prka126
MTX
puyol
Hrki
pajser
9 posters
Stranica 1 / 1.
škoda 1000MB nisam sam.
poslikao ja moju staricu,dakle škoda 1000MB, 1966 god, za divno čudo kompletna i u voznom stanju, žao mi je što nemam fotke odakle je izvučena, no u glavnom doslovno je sve u originalu motor,boja,lim, ma baš sve osim guma, uz auto sam dobio i račun o kupnji, račune svih servisa, plačenih prometnih kazni, ma baš sve. potrebno je promjeniti obadva praga, koje sam (originale) dobio uz škodu i vidjeti šta sa zadnjim blatobranima, dali krpati ili tražiti druge, doduše i prednji desni je na dva mjesta žešče trul, tak da sam još u dilemi. podovi su za čudo zdravi i bez korozije.
auto je stajao 21 god ispod nadstreha i podignut oko 40 cm, sa skinutim kotačima tako da izvana nije ni čudo da je korodiran i ima dosta rupa, dok je unutrašnjost i pod savršen.
na kraju na autu nema previše posla što se limarije tiče, pod uvjetom da se blatobrani mjenjaju, a pričvrščeni su vijcima, jedino varenje bi u tom slučaju bilo pragovi.
motor je bio "konzerviran" tj. u cilindrima se nalazilo ulje, i kada sam prvi puta rukom pokušao pokrenuti radilicu, nije išlo, bojao sam se da su zapekle karike, no kada sam povadio svječice, motor je okrenuo, i nešto kasnije sa novim svječicama i platinama, upalio, malo mu je trebalo da se "izdimi" a eto sada pali od prve.
kad ja i moj junior krenemo u akciju, mislim da bude ona složena prije fičeka. (EH ŠTO MI NIJE GARAŽA VEČA)
evo nekoliko fotkica:
auto je stajao 21 god ispod nadstreha i podignut oko 40 cm, sa skinutim kotačima tako da izvana nije ni čudo da je korodiran i ima dosta rupa, dok je unutrašnjost i pod savršen.
na kraju na autu nema previše posla što se limarije tiče, pod uvjetom da se blatobrani mjenjaju, a pričvrščeni su vijcima, jedino varenje bi u tom slučaju bilo pragovi.
motor je bio "konzerviran" tj. u cilindrima se nalazilo ulje, i kada sam prvi puta rukom pokušao pokrenuti radilicu, nije išlo, bojao sam se da su zapekle karike, no kada sam povadio svječice, motor je okrenuo, i nešto kasnije sa novim svječicama i platinama, upalio, malo mu je trebalo da se "izdimi" a eto sada pali od prve.
kad ja i moj junior krenemo u akciju, mislim da bude ona složena prije fičeka. (EH ŠTO MI NIJE GARAŽA VEČA)
evo nekoliko fotkica:
pajser- Član
- Broj komentara : 24
Registration date : 26.01.2011
Re: škoda 1000MB nisam sam.
ajme majko, koliko posla.hehehehehe, ima da bankrotiram.
pajser- Član
nista nije nemoguce,zato samo naprijed
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
odličan vozni park!!!
ipak se nadam da bude fićo prije gotov, hehe
ipak se nadam da bude fićo prije gotov, hehe
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
ma ništa strašno, sva četiri blatobrana se skinu za cca jedan sat, novi pragovi su original, znači zapunktirati ih umjesto ovih starih, ma u najgoroj verziji 2 dana. sa blatobranima, ako ne uspijem nabaviti druge, biti će malo zezancije i tu ću morati tražiti pomoč stručnjaka, i to bi bilo sve što se limarije tiče,a onda lakiranje i lagano sklapanje. najteže i najskuplje, kak mi se čini bude: niklani dijelovi, prednji žmigavci, plastike stop svjetla i te sitnice dakle šminka.
pajser- Član
Evo vidim da je sve original cak ima i automatski cok, ali felge su 13 s novijih modela skode 105-120 pa ces to morat nabavit. Inace sve se da rastavit na njoj jer je sve na vide. Sretnoo s radovima
MTX- Član
- Broj komentara : 75
Registration date : 08.12.2009
Obožavam, al jednostavno obožavam ovakva spašavanja. Majstore od srca sretno i nadam se da će što prije zablistati na cesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa rekao sam da gume nisu original ,ali se nadam da budemo nasli svih 5 felgi i ratkapa a za gume cemo lako.auto ima stvarnih 91000 km prema servisnoj knjizi,racunima i kilometar satu.
pajser- Član
Bravo za spasavanje Skode , ovaj model mi je omiljen pa se uvjek razveselim kad ih neko restaurira!
jeremija- Aktivni Član
- Broj komentara : 431
Registration date : 17.05.2010
he he lego znam kako ti je, ma nedaj se stisni zube i sam polako i kvalitetno sretno sa radovima..bit ce to pravi oldschoolpajser je napisao/la:ajme majko, koliko posla.hehehehehe, ima da bankrotiram.
minken- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 8
Registration date : 18.02.2011
i tata bi sine....
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Samo polako....bit ce ova skoda kako nova jednog dana
Svetnik- Član
- Broj komentara : 19
Registration date : 17.06.2011
Similar topics
» Seat Leon 1.6 (nisam čuner majke mi)
» Škoda 100l 1974 god
» Nisam znao di bi moje pitanje spadalo pa sam tu pito!
» Škoda 1000 MB - 1968 godina
» Škoda 100l 1974 god
» Nisam znao di bi moje pitanje spadalo pa sam tu pito!
» Škoda 1000 MB - 1968 godina
Stranica 1 / 1.