Da li Fičo bio proizveden u Turskoj?
+6
prka126
miniV8
gigi
fusher
Sasha19_81
Santi_24
10 posters
Stranica 1 / 1.
Da li Fičo bio proizveden u Turskoj?
Postoje web stranice koje kažu Zastava Zastava 750 ili 850, također se proizvodi u Turskoj do 1995.
Mislim da je laž.
Što vam mogu reći?
Mislim da je laž.
Što vam mogu reći?
Santi_24- Počasni član
- Broj komentara : 9
Registration date : 16.02.2011
Re: Da li Fičo bio proizveden u Turskoj?
pa daj link na te stranice.
Sasha19_81- Aktivni Član
- Broj komentara : 269
Registration date : 09.10.2010
voze u Basari al za proizvodnju bo....
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Sasha19_81 je napisao/la:pa daj link na te stranice.
Links:
http://www.seiscientos.org/modelos/zastava750.htm
Španjolski Wikipedia kaže ovo
http://es.wikipedia.org/wiki/Zastava_750
"Godine 1989 je izbio rat u Jugoslaviji i Kragujevcu tvornica počela proizvoditi oružje, tako da je proizvodnja u Zastavi bio je preusmjeren na Tofas tvornicu u Istanbulu, Turska. U tom mjestu je još uvijek živ duh 600. Danas se još uvijek napravio neki modeli Zastava: 750LS, 850SCi i 900AK."
Francuzi su također kaže:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Zastava_750
"Zastava 600 je kopirati bez izmjena Fiat 600 u Italiji od 1955. On je ostao u proizvodnji u tvornici Zastava sve do 1985, kada će biti prebačen u Tursku će biti sastavljen od strane Tofas do travnja 2000."
I u poljskom:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zastava_750
"Kada je početkom 90-ih godina Dvadeseto stoljeće u Jugoslaviji, građanski rat izbio, tvornica Zastava prebacili na proizvodnji oružja i licencu za proizvodnju Zastave 750 prodano u Turskoj, gdje je nekoliko godina još uvijek proizvodi."
U srpsko-hrvatski stranica ništa ne govori o Turskoj i tamo Zastava 750 stranica u turskom jeziku.
U članak Zastava od turskog Wikipediji ne kažu da je automobil bio proizveden u Turskoj:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Zastava
"Predložak: Tvrtka-info box
Zastava, srpski automobil, kamion, i proizvođač oružja je grupa tvrtki. Izvorno Yugoslavyalı'dır. Tvornica se nalazi u Kragujevcu, centralno Srbija. Lada ili Fiat automobila na način .. Vlastiti brand je kupio Fiat zaustavio proizvodnju automobila od 11. studenog 2008."
http://carpicz.blogspot.com/2007/06/blog-post_14.html
Što mislite?
Santi_24- Počasni član
- Broj komentara : 9
Registration date : 16.02.2011
majko ide brod
pun je praha i balot
na njemu su turci
z debelemi......turbani
ako imaju debele turbane onda sigurno nisu proizvodili male aute....neda im ego...al zato su proizvodili veće fiate, to znam...
pun je praha i balot
na njemu su turci
z debelemi......turbani
ako imaju debele turbane onda sigurno nisu proizvodili male aute....neda im ego...al zato su proizvodili veće fiate, to znam...
fusher- SPAMER
i kolko ja znam, bio je pogon oruzja u turskoj .. al to je druga prica.
Sasha19_81- Aktivni Član
- Broj komentara : 269
Registration date : 09.10.2010
Jos niko nije dokazao postojanje proizvodnje zastavine linije koja je prodata Turskoj.Nije moguce da niko od nekoliko stotina ficoljubaca koji danima prekopavaju net da niko nije nasao neki podatak ili trag o postojanju i istinitosti prici koju plasiraju razne wikipedije.
Proizvodnja automobila u Kragujevcu nije podrazumevala i proizvodnju motora koja ej u Beogradu.U pomenutom periodu nije bilo izvoza iz Srbije.Ako su kupili neke delove lanca proizvodnje ne verujem i da su oformili proizvodnju motora.???
Fabrika oruzija u Kragujevcu ili ti "namenska" nema veze sa proizvodnom trakom automobila koja je i u tim danima proizvodila Yugo modele dok nije srusena u bombardovanju. Mislim da se dosta slobodno barata ovom imformacijom. Voleo bi da ako neko ima podataka o proizvodnji fice u turskoj da to objavi ali da nisu podaci iz pomenute wikipedije gde svako od nas moze napisati svoju viziju proizvodnje fica.
Proizvodnja automobila u Kragujevcu nije podrazumevala i proizvodnju motora koja ej u Beogradu.U pomenutom periodu nije bilo izvoza iz Srbije.Ako su kupili neke delove lanca proizvodnje ne verujem i da su oformili proizvodnju motora.???
Fabrika oruzija u Kragujevcu ili ti "namenska" nema veze sa proizvodnom trakom automobila koja je i u tim danima proizvodila Yugo modele dok nije srusena u bombardovanju. Mislim da se dosta slobodno barata ovom imformacijom. Voleo bi da ako neko ima podataka o proizvodnji fice u turskoj da to objavi ali da nisu podaci iz pomenute wikipedije gde svako od nas moze napisati svoju viziju proizvodnje fica.
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
yugo pouzdano u južnoafričkoj republici...a da je fića proizveden u turskoj vidjeli bi ga u šeherezadi il ezelu...
fusher- SPAMER
a treba gledati ta turska govna od serija.... da bi vidjeli
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
a ko ti ne gledaš...ajd budi muško i priznaj! ja jedva čekam 2. sezonu ezela
fusher- SPAMER
hehehehe potpis... moraju srati sa pauzom... šupci
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
fusher je napisao/la:a ko ti ne gledaš...ajd budi muško i priznaj! ja jedva čekam 2. sezonu ezela
Da si "poseban", znao sam ali da si OVOLIKO...to nisam...
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
Ja sam čuo da je licenca prodana turcima 90-ih po jako niskoj cijeni, ali nikada nisam ni čuo ni vidio te "NOVE" fićeke. Jedino Fiat 500 ali to je drugi par rukava.
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
Bilo jednom u jedno zemlji seljaka, Prvi autohtoni proizvod Zastava 750 I zASTAVA 850 se proizvodio samo u Zastavi nigde drugde isti . Aza pricu za proizvodnju u Turskoj,bile su price, ali samo mitovi i legende...
vizbaden1- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 5
Registration date : 03.03.2011
Ja sam čuo dve verzije....
Prva,kao što se i ovde piše,da se posle završetka proizvodnje u Kragujevcu proizvodnja preselila u Tursku. Kažu da se fića tamo zvao Yugo 850.
Druga varijanta...to sam čuo direktno od čoveka koji je iz Kragujevca i ljubitelj je fića....reče mi da su po završetku proizvodnje iz fabrike iznete mašine i alati i da su otišli na otpad. Na moje pitanje kako sam čuo da su te mašine natovarene na voz i otišle put Turske on je samo rekao: Ma,nema to veze sa istinom.
Tako da,istina ima koliko hoćeš samo zavisi šta ti se dopada da u to i veruješ.
A činjenica je da je proizvodnja fiće u Kragujevcu morala da se okonča jer je fića postao zastareo za moderne automobilske/eko standarde. Takođe,alati i prese su bile toliko potrošene da dalja proizvodnja nije ni bila moguća....
Prva,kao što se i ovde piše,da se posle završetka proizvodnje u Kragujevcu proizvodnja preselila u Tursku. Kažu da se fića tamo zvao Yugo 850.
Druga varijanta...to sam čuo direktno od čoveka koji je iz Kragujevca i ljubitelj je fića....reče mi da su po završetku proizvodnje iz fabrike iznete mašine i alati i da su otišli na otpad. Na moje pitanje kako sam čuo da su te mašine natovarene na voz i otišle put Turske on je samo rekao: Ma,nema to veze sa istinom.
Tako da,istina ima koliko hoćeš samo zavisi šta ti se dopada da u to i veruješ.
A činjenica je da je proizvodnja fiće u Kragujevcu morala da se okonča jer je fića postao zastareo za moderne automobilske/eko standarde. Takođe,alati i prese su bile toliko potrošene da dalja proizvodnja nije ni bila moguća....
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
Bilo je nekih pregovora sa Turcima ali nisu se realizirali. Sada FIAT kao vlasnik ZASTAVE možda pokrene neku proizvodnju u Turskoj.
FURKA- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 14
Registration date : 14.10.2011
Stranica 1 / 1.