Pitanje u vezi centralne
4 posters
Stranica 1 / 1.
Pitanje u vezi centralne
Imam jedno pitanje sto se tice centralne brave, tacnije daljinsko zakljucavanje. Zanima me da li je neko potpuno skidao brave i ugradio centralnu na daljinac, znaci da vrata budu "gola" i da je jedini nacin otvaranja preko daljinca.
Jel ima neko plan kako bi se to moglo uraditi ? Mozda da se motoric okrene vodoravno i da umesto da otkljucava poveze sa polugom koja okida mehanizam otvaranja vrata i da pritiskanjem dugmeta dobijem to da mi vrata "iskoce" poput gepeka kad se pritisne dugme "trunk release"?
Jel neko pokusavao to ili mozda video uzivo ? Pokusavam da se resim bravica skroz..
Jel ima neko plan kako bi se to moglo uraditi ? Mozda da se motoric okrene vodoravno i da umesto da otkljucava poveze sa polugom koja okida mehanizam otvaranja vrata i da pritiskanjem dugmeta dobijem to da mi vrata "iskoce" poput gepeka kad se pritisne dugme "trunk release"?
Jel neko pokusavao to ili mozda video uzivo ? Pokusavam da se resim bravica skroz..
DarkoNS- Član
- Broj komentara : 15
Registration date : 12.02.2012
Re: Pitanje u vezi centralne
viđao sam da su ugrađivali potezne motoriće u bok iza stuba krova i taj motorić poteže osovinu koja otvara vrata
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Dakle na tehničkom ti nebudu dali prolaz ako skineš kvake, tj da imaš na daljinsko. Moraš imati negdje fizičku kvaku za otvaranje.
Samo centralno zaključavanje možeš riješiti na 2 načina, prvi kak je zločo rekal klin kroz stup i vrata. Ili drugi način da napraviš klin jedan koji neće dati da se kvaka pomakne kad se zaključa, to možeš pogledat kak sam napravil u temi Garaža puyolovi, na zlatnom fići je to napravljeno tako.
Samo centralno zaključavanje možeš riješiti na 2 načina, prvi kak je zločo rekal klin kroz stup i vrata. Ili drugi način da napraviš klin jedan koji neće dati da se kvaka pomakne kad se zaključa, to možeš pogledat kak sam napravil u temi Garaža puyolovi, na zlatnom fići je to napravljeno tako.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Ipak sam stavio centralnu tako da su brave ostale. E sad me muci posto nemam izlaze na njoj za blinkanje migavca prilikom otkljucavanja i zakljucavanja, mislio sam da stavim sa te plave i zelene zice preko 2 diode usmerene ka migavcima na relej migavca, pa kad otkljucam/zakljucam da blinkaju. Da li je to moguce ?
DarkoNS- Član
- Broj komentara : 15
Registration date : 12.02.2012
moguče je svašta
- spojiš diode i preko nih pokrečeš 2 najobičnija releja
- a rele ima dovod + i izlaz spojiš na ljevi žmigavac, i tako drugi na desni
i riješen problem
- spojiš diode i preko nih pokrečeš 2 najobičnija releja
- a rele ima dovod + i izlaz spojiš na ljevi žmigavac, i tako drugi na desni
i riješen problem
zac123- Član