Project "I'll be back!"
+17
puyolov tata
funkymonoloko
miro
TheStig
cofi69
Hrki
Sasha19_81
pucici 750le
malik
ruggine
fico750leImotski
Zloćko
Ćofi
Miljenko
puyol
Camshaft
Čorba
21 posters
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Project "I'll be back!"
Evo ekipa da i ja predstavim svoj projekt. Nedavno kupih fiću 750LE iz 82g. kojega sada treba dovest u red. Bivši vlasnik je kao započeo radove na njemu pa je figuar "malčice" spušten, ugurana je mašina 850 i katramiran je pod iznutra.
Šta se limarije tiče autić je u super stanju. Gnjil je samo na jednom malom dijelu lijevog praga. To će se lako riješit i onda treba malo poštukat i bacit neku lijepu boju da se sjaji kao nov
Na žalost u interijeru je sve raskusano i fali dosta detalja ali to će se na kraju radova polako pribaviti i staviti na mjesto.
Motor je u predinfarktnom stanju
Evo par slika "zatečenog" stanja.
Šta se limarije tiče autić je u super stanju. Gnjil je samo na jednom malom dijelu lijevog praga. To će se lako riješit i onda treba malo poštukat i bacit neku lijepu boju da se sjaji kao nov
Na žalost u interijeru je sve raskusano i fali dosta detalja ali to će se na kraju radova polako pribaviti i staviti na mjesto.
Motor je u predinfarktnom stanju
Evo par slika "zatečenog" stanja.
Čorba- Član
- Broj komentara : 43
Registration date : 02.03.2012
Re: Project "I'll be back!"
Samo polako i strpljivo i dovest ćeš ga u željeno stanje...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Jučer smo bili vrijedni pa smo raskusali mašinu. Situacija je jako loša i dobro bi mi došlo par savjeta kako je dovest u red. Evo problema koje sam našao:
-Bregasta je istrošena
-Podizači su udubljeni, neki čak po 2mm
-Lanac ima lufta
-Svi leteći imaju lufta
-Blok je puknut, izgleda kao da je smrzla voda pa je popucala na mostićima
Uglavnom, večeras idem po još jednu mašinu pa ću vidjet šta ću u njoj pronaći. Za sada je plan povariti blok i obradit ga, nabaviti bregastu, podizače, lanac i leteće. Kako je sve to investicija rado bih nešto kupio polovno ili izvukao iz mašine koju ću dobit večeras.
Bacite koj prijedlog vi koji imate iskustva.
Evo i slikica:
-Bregasta je istrošena
-Lanac ima lufta
-Svi leteći imaju lufta
Uglavnom, večeras idem po još jednu mašinu pa ću vidjet šta ću u njoj pronaći. Za sada je plan povariti blok i obradit ga, nabaviti bregastu, podizače, lanac i leteće. Kako je sve to investicija rado bih nešto kupio polovno ili izvukao iz mašine koju ću dobit večeras.
Bacite koj prijedlog vi koji imate iskustva.
Evo i slikica:
Čorba- Član
-Bregasta je istrošena
-Lanac ima lufta
-Svi leteći imaju lufta
Bregastu ako je loša, odma potraži od specijala, evo ti na forumu Camshaft prodaje jednu.
Podizače također nađeš polovne dobre ili naručiš nove, mislim da je nekih 20ak kn kom ako se ne varam.
Lanac obavezno novi.
Leteće obavezno nove.
Blok se ovako nažalost mislim neda spasit, već bolje onda pronaći dobar drugi, čak mislim da ima i toga na forumu da se prodaje.
To je opet tuđim se novcem razbacivat, ali ovo gore sve bez bloka i lanca te nebi smjelo koštat preko 200-300kn, a sve se da naći na forumu za prodaju, pogledaj po oglasima, čak mislim da ima svega osim podizača.
-Lanac ima lufta
-Svi leteći imaju lufta
Bregastu ako je loša, odma potraži od specijala, evo ti na forumu Camshaft prodaje jednu.
Podizače također nađeš polovne dobre ili naručiš nove, mislim da je nekih 20ak kn kom ako se ne varam.
Lanac obavezno novi.
Leteće obavezno nove.
Blok se ovako nažalost mislim neda spasit, već bolje onda pronaći dobar drugi, čak mislim da ima i toga na forumu da se prodaje.
To je opet tuđim se novcem razbacivat, ali ovo gore sve bez bloka i lanca te nebi smjelo koštat preko 200-300kn, a sve se da naći na forumu za prodaju, pogledaj po oglasima, čak mislim da ima svega osim podizača.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
puyol je napisao/la:Bregastu ako je loša, odma potraži od specijala, evo ti na forumu Camshaft prodaje jednu.
Di ja to prodajem bregastu??
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Bregastu i neke jos imam ja ak se nesnades. Al lanac i letece to stavljaj novo svakak. e sad blok to bus vidio no neznam dal se isplati varit.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Mene konkretno brine da li mogu staviti nove leteće bez da nosim radilicu na obradu? S obzirom da to košta 500-600 malih krznatih životinjica. Očitao sam oznake i vjerojatno mogu po njima naći iste. Što se bloka tiče to me ne brine, jer je pukotinaizmeđu vode i vode pa i ako je var malo porozan ništa se neće dogoditi. Da je puknut između vode i ulja to bi me već brinulo. Inače prije skidanja sam mjerio kompresiju i bila jo ok na svim cilindrima.
Čorba- Član
Sory božo, znam da mi je u glavi dijelovi specijal motora, bregastu sam previdio onda
Leteće može stavljat nove, premjeri si radilicu, malo doma na ruku očisti i poliraj, pa onda uglazbi sa ležajevima da to nasjeda kak se spada.
Ako možeš dovoljno povarit blok, i ako kažeš da je puko na vodu samo onda oke, no po ovoj slici da nebi slučajno pri pritezanju glave povuko navoj gore...
Leteće može stavljat nove, premjeri si radilicu, malo doma na ruku očisti i poliraj, pa onda uglazbi sa ležajevima da to nasjeda kak se spada.
Ako možeš dovoljno povarit blok, i ako kažeš da je puko na vodu samo onda oke, no po ovoj slici da nebi slučajno pri pritezanju glave povuko navoj gore...
Svaka čsat, jako dobar se čino što se tiće limarije.
Motor nije toliki problem, jer nisu jako skupi, a i djelova se da naći (i tu na forumu i po oglasnicima).
Sretno u daljnjim radovima.
Motor nije toliki problem, jer nisu jako skupi, a i djelova se da naći (i tu na forumu i po oglasnicima).
Sretno u daljnjim radovima.
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
Evo prije spavanja kratki izvještaj za danas. Obrušeni svi limovi (oko motora, ispod prednjeg trapa, razvodnik ventilacije itd.) našpricana temeljna i crna lak boja. Nabavljeni neki detalji intrijera i rezerno kolo. Dovukli smo i još jednu 850 mašinu Pod rukom se lijepo okreće a sutra ću je probat upalit na stolu da je čujem pa u komade.
Slike sutra.
Slike sutra.
Čorba- Član
fićo ti dobro izgleda i samo naprijed sa radovima
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
sretno u daljnjim radovima......
fico750leImotski- Aktivni Član
- Broj komentara : 321
Registration date : 15.10.2011
ajde nadam se da ce ovaj drugi 850 pomoci
sretno u daljnjim radovima
sretno u daljnjim radovima
ruggine- Član
- Broj komentara : 21
Registration date : 23.09.2011
Dakle dođem ti ja jučer ujutro na mjesto događaja, gledam i gledam tu mašinu kad ono nije 850 nego specjalka. Hajde nema veze, kada je za dž stavit ću na nju glavu 850 i piči miško. No međutim, rastavim ti ja tu makinu a unutra ista katastrofa kao i ona prva! Kada me malo prošla depresija od silnih rasturenih mašina uhvatim ti se ja telefona i nađem još jedan blok od specijala, sjednem u auto i odem ga uzet. Ovaj put stvarno dobar Sada je plan nabaviti nove leteće za njega, kada je već rastavljen da se napravi posao kako treba.
Da li netko ima iskustva sa 850 glavom na bloku od specijala?
U međuvremenu sam ofarbao još neke limove i do perfekcije ošmirglao i ofarbao hladnjak sa difuzorom.
Da li netko ima iskustva sa 850 glavom na bloku od specijala?
U međuvremenu sam ofarbao još neke limove i do perfekcije ošmirglao i ofarbao hladnjak sa difuzorom.
Čorba- Član
pa u specijala ti i jest glava od 850 tako da se ne sikiraj samo ugradjuj
btw imas odlicnog ficu osnovu prebolesnu sredi ga da oci staju kad ga vide
btw imas odlicnog ficu osnovu prebolesnu sredi ga da oci staju kad ga vide
malik- Aktivni Član
- Broj komentara : 154
Registration date : 16.09.2011
mozes li mi samo reci kako se zove ovaj natavak za busilicu da mogu brusit dijelove....
fico750leImotski- Aktivni Član
- Broj komentara : 321
Registration date : 15.10.2011
Misliš na onu čeličnu četku za bušilicu? Imaš je u svakoj željezariji.
Čorba- Član
-dobro to tebi ide
pucici 750le- Aktivni Član
- Broj komentara : 271
Registration date : 12.08.2011
ih jel imaš volje za žuljanjem do gola samo je pitanje dokad će te držati ta volja...
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Za sada drži i to koristim maksimalno, ako ne bude financijskih zastoja za manje od mjesec dana sam na cesti. Evo kako je ispao hladnjak. I ostali limovi su super ispali ali mi se nije dalo sve razvlačit za slikanje. Danas sam vrtio palete s bojama i odabrao jednu koja bi mogla ić na auto. Lime Green. Kasnije mi se činilo da je malo pre spaljena boja za fićo pa sam odlučio to testirat. Ofarbat ću engin bay da vidim kako ta boja izgleda na većoj površini. Počeo sam šlajfat ali taj dio auta je bio mazan s nekakvom bojom i treba puno truda da se to dovede u željeno stanje. Odradio sam 1/4 i odmah bacio temeljnu.
Šta mislite o boji? Ne bih želio da mi auto ispadne u nekom anti tuning stilu
Šta mislite o boji? Ne bih želio da mi auto ispadne u nekom anti tuning stilu
Čorba- Član
ide to tebi savršeno!!hladnjak je odlično ispao a zelena je odlična
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Gotovo je identična onoj na mom kavasakiju. To sam skontao tek kada sam je doma doneso Možda za nijansu svjetlija.
Čorba- Član
kada si mijenjo prednje polocice na kawi, cinimise da su malo potrosene ?
Sasha19_81- Aktivni Član
- Broj komentara : 269
Registration date : 09.10.2010
boja je odlična!!!
a slika ogromna preko cijelog ekrana
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516