Problemćić
5 posters
Stranica 1 / 1.
Problemćić
Ovako : Moje je pitanje kaku cu razanati dali je moj figuar stari ili novi tip ....
Unaprijed hvala !
Unaprijed hvala !
TheStig- Aktivni Član
- Broj komentara : 227
Registration date : 22.10.2011
Re: Problemćić
Ako nije mnogo menjan,onda najlakše po godištu. Ako je sve fabrički onda se lako može raspoznati stari tip jer ima: branike sa odbojnicima (bubrezima),veliki volan i obli brzinomer,limčić sa prekidačima na prednjoj armaturi,unutrašnji retrovizor sa lampicom u sebi,nema nebo u kabini,nema sigurnosne pojaseve za vezivanje,nema plastiku sa policom na tunelu,ima bočne migavce na prednjim blatobranima,dinama umesto alternatora,nema prelivnu posudu u motornom prostoru - to je što se tiče spoljašnjeg zapažanja.
Ako je stari kočioni sistem,onda ima posudu za ulje iz koga ide jedna cevčica u glavni kočioni cilindar koji je takođe stari tip,zatim doboši su stari tip (aluminijumski ili čelični ventilirajući),viljuške takođe.
To je otprilike to.
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
u mene je stari tip
maky- Aktivni Član
- Broj komentara : 420
Registration date : 03.06.2010
ahhaah e sad mi nista nije jasno pazi moje situacije bubrege ima ,veliki volan i brzinomijer ima ,limic nema, retrovizor s lampicom ima, nebo ima, policu ima, zmigavce nema ,dinamu ima, prelivnu posudu ima a za kocioni ne znam a inace je specijal iz 1978
malik- Aktivni Član
- Broj komentara : 154
Registration date : 16.09.2011
Ovak je kod mene...1972 odbojnici velki volan obli brzinomjer limcic nema pojaseve...pa onda nema bočne migavce kuzis ma nis ne kuzim onda valjda je sari tip a ja nisam dobio nis unjemu od tih posuda hladnjak motor nista ... Ali hvala na odg
TheStig- Aktivni Član
Ok,stariji specijali jesu imali neke od odlika koje sam nabrojao a imali su i crvenu remenicu diname koja je označavala da je fića ''specijal''. Stari tip je veoma širok pojam jer recimo,bočne migavce na krilu može da nema a da ipak bude stariji tip. Moj stric,recimo,je na svojoj fići iz '78 pre imao obli brzinomer,retrovizor sa lampicom,branike sa bubrezima,dinamu,nebo....kad sam fiću video prošle godine,stric mu je stavio volan novi tip,kockasti brzinomer,alternator,sat za temperaturu vode i još štošta pa ko ne zna,mislio bi da je fića novi tip.
Po meni,ako je fabrički i nije ništa menjano,nešto od onih gore navedenih stavki će sigurno imati jer je fabrika postepeno menjala delove i stari tip je dobijao delove sa novog tipa fiće sve do 1980. kad je skoro sve prebačeno na novi tip sa kojim je i završena proizvodnja 1985. godine.
Po meni,ako je fabrički i nije ništa menjano,nešto od onih gore navedenih stavki će sigurno imati jer je fabrika postepeno menjala delove i stari tip je dobijao delove sa novog tipa fiće sve do 1980. kad je skoro sve prebačeno na novi tip sa kojim je i završena proizvodnja 1985. godine.
zemunelo- Aktivni Član
Bravo zemunelo dobro si objasnio
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Svaka cast pomogo si ..
TheStig- Aktivni Član
Dali se moze po broju motora onom ispod 100.D.100 saznat godina proizvodnje?
Cuo sam nesto kao da se moze ?
Cuo sam nesto kao da se moze ?
TheStig- Aktivni Član
Za to nisam siguran,ali verovatno postoji neka mogućnost da su brojevi ukucavani nekim redosledom (vremenskim).
zemunelo- Aktivni Član
Stranica 1 / 1.