Grgina pitanja...
3 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Grgina pitanja...
Evo, da ne otvaran novu temu svaki puta kada zapnem, bolje da otvorim jednu opcenitu. Sigurno ce biti mnostvo pitanja, jer ovo je auto na kojem se ucimo sto, kako, zasto i kada funkcionira, mijenja se itd.
Pa, evo novo pitanje... Jasno mi je da Fico slabo koci. Ali meni se cini da su kocnice vec istrosene, jer koci skoro pa nikako, a prednja lijeva najjace koci, dok ostale skoro nikako. Pa pitanje glasi: Kako to srediti? Da li treba sve komplet mijenjati, ili samo da pokusamo promijeniti pakne, ili kako to popraviti? I da li je to puno posla, ili nesto sto bi mi dvojica sa manjom dizalicom mogli sami srediti?
EDIT:
Evo vec i drugo pitanje
Koje ulje koristite u masinama, a koje u mjenjacu? Jer sumnjam da je ovom u skorije vrijeme mijenjano ulje...
Pa, evo novo pitanje... Jasno mi je da Fico slabo koci. Ali meni se cini da su kocnice vec istrosene, jer koci skoro pa nikako, a prednja lijeva najjace koci, dok ostale skoro nikako. Pa pitanje glasi: Kako to srediti? Da li treba sve komplet mijenjati, ili samo da pokusamo promijeniti pakne, ili kako to popraviti? I da li je to puno posla, ili nesto sto bi mi dvojica sa manjom dizalicom mogli sami srediti?
EDIT:
Evo vec i drugo pitanje
Koje ulje koristite u masinama, a koje u mjenjacu? Jer sumnjam da je ovom u skorije vrijeme mijenjano ulje...
Gost- Gost
Re: Grgina pitanja...
Najkvalitetnije rješenje ti je da promjeniš sve novo na kočionom sistemu, fići su kočnice inače slabija točka a uz to je sve to i jako staro. Znači kupi kočione cilindre, gibljiva crijeva, pakne, kontroliraj trošnost tromela, ako su oni loši i njih promjeni i uli novo ulje i miran si nekoliko godina sa kočnicama. Ti dijelovi nisu skupi i neisplati se radit fuš.
Ulje za motor Castrol Magnatec 15W-40, odlično ulje za starije motore, a ja u mjenjač ulivam Tutelu Epyx i ulijem još aditiv za mjenjać i radi ok Sretno sa radovima!
Ulje za motor Castrol Magnatec 15W-40, odlično ulje za starije motore, a ja u mjenjač ulivam Tutelu Epyx i ulijem još aditiv za mjenjać i radi ok Sretno sa radovima!
Gost- Gost
mislim da sam negdje vec pisao ali opet cu ponovit,GrGaKC stari moj pazi spisak
kocioni cilindri znaci 4+1 cetiri pomocna na kolima i jedan glavni,gibljiva crijeva naravno prednja i zadnja,pakne prednje i zadnje te sajla rucne kocnice ovo sve NOVO sam skupa platio ravno 700hrvatskih krznenih životinjica
hocu reci NightRider ti dobro govori nemoj se niti zafrkavat probat to reparirat ili slicno kocnice su im inace slaba tocka s toga naj bolje i naj jeftinije ti je stavit sve novo
kocioni cilindri znaci 4+1 cetiri pomocna na kolima i jedan glavni,gibljiva crijeva naravno prednja i zadnja,pakne prednje i zadnje te sajla rucne kocnice ovo sve NOVO sam skupa platio ravno 700hrvatskih krznenih životinjica
hocu reci NightRider ti dobro govori nemoj se niti zafrkavat probat to reparirat ili slicno kocnice su im inace slaba tocka s toga naj bolje i naj jeftinije ti je stavit sve novo
a koja marka pakni,cilindara i to?
ja sam kod sebe stavljao novo i izaslo me oko 150eur
znaci sve cevi,sva creva,cilindri metelli,pakne DELPHI, opruge nove,novi dobosi.
ja sam kod sebe stavljao novo i izaslo me oko 150eur
znaci sve cevi,sva creva,cilindri metelli,pakne DELPHI, opruge nove,novi dobosi.
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Lav, reparacija mi ni u jednom trenu nije opcija, s kocnicama se ne zeza. Prosao sam malo sa Gajbicom po popisu, i vec gledao da bi makar uzeo preko njega ovako kako on ima, sve skupa (sa slanjem u ZG) bi me doslo 1300-1400 kuna, ovisi o tecaju Euro-Kuna. E sad, naravno da ovisi o marki. Na kocnicama se ne stedi, tako da bi ja sto kvalitetnije to bolje. Radije cu dati i 2000kn pa biti siguran da kada mi treba cu stat bez ikakve muke.
Lav, gledam tvoj spisak i ne vidim nigdje dobose da si napisao, a njih bi isto morao mijenjati. Nisam strucnjak, ali koliko sam vidio na svom auticu nista na kocnicama nije radjeno (eventualno su crijeva promijenjena), bar ne u zadnje vrijeme. A ne treba mi bas da mi negdje kocnice zablokiraju ili otkazu...
Ajd daj popis sta si sve (i gdje) kupovao, jer jos uvijek gledam solucije.
Lav, gledam tvoj spisak i ne vidim nigdje dobose da si napisao, a njih bi isto morao mijenjati. Nisam strucnjak, ali koliko sam vidio na svom auticu nista na kocnicama nije radjeno (eventualno su crijeva promijenjena), bar ne u zadnje vrijeme. A ne treba mi bas da mi negdje kocnice zablokiraju ili otkazu...
Ajd daj popis sta si sve (i gdje) kupovao, jer jos uvijek gledam solucije.
Gost- Gost
Doboše ne treba mjenjat ako su u dobrome stanju, ako su površine ovalne mogu se poravnat ne drebank s tim da treba pazit da ne izađu iz mjere, ja sam stavlja cilindre metelli i pakne delphi sve me izašlo oko 600 kn, tromele nisam mjenjao, a tromel ti košta oko 100 kn. Pitaj Lava kako koći moj fićo!
Gost- Gost
Ma, ovaj puta cu se ravnat po onoj "bolje bit siguran nego kasnije zazaliti".
Ovaj moj stvarno izgleda kao da duze vrijeme nije radjeno na njemu, zapravo ne znam ni da li je uopce ikad ista radjeno osim onog sto je STVARNO trebalo. Ipak imajte u vidu da je ovo bio auto od nekog djedice kojem je trebalo da svaki dan prodje svega par km.
Ajd onda ako nije problem mi vi Splicani ispitajte cijene za kompletni sistem. Lijepo bih molio
EDIT:
Sad vidim gore da si naveo da je bubanj po 100kn. A jel si u ovu cijenu od 600 kuna racunao i cijevi i sve? Ono, kompletni sistem? Da se ne zeznem...
Ovaj moj stvarno izgleda kao da duze vrijeme nije radjeno na njemu, zapravo ne znam ni da li je uopce ikad ista radjeno osim onog sto je STVARNO trebalo. Ipak imajte u vidu da je ovo bio auto od nekog djedice kojem je trebalo da svaki dan prodje svega par km.
Ajd onda ako nije problem mi vi Splicani ispitajte cijene za kompletni sistem. Lijepo bih molio
EDIT:
Sad vidim gore da si naveo da je bubanj po 100kn. A jel si u ovu cijenu od 600 kuna racunao i cijevi i sve? Ono, kompletni sistem? Da se ne zeznem...
Gost- Gost
Da računa sam i cijevi, sutra ću otić u butigu i vidit pošto je to sve. Čim saznam javim ti. Koja ti je godina fićo? Pozzz
Gost- Gost
Pa po pročitanom bit ću kratak i potpuno jasan.Za mojih 30 godina rada nije mi palo na pamet da u Kočionom i Upravljačkom sistemu nešo krpim kemijam .Zbog tih stvari se gubi glava . Dakle kočnice (sve novo od pakni ,gumenih crjeva ,gl kočionog ,pomoćni kočioni,metalne cjevi,razvodnik ,novo ulje Fluid za kočoni sistem . I to bolje kvalitete . Kad neće upaliti nema veze upalit će kad tad ,ali kad neće stati pitajmo se što će biti . Vjerijte za ovo vrjeme sam vidjeo svega i svačega . Mislim da ste razumjeli moj stav.
Gost- Gost
kocnica je najvazniji deo na automobilu tako da nema stednje.
Gajbica- Aktivni Član
Gajbica je napisao/la:kocnica je najvazniji deo na automobilu tako da nema stednje.
svaka čast na ovom šta si napisao i potpuno se slažem s tobom,i da dodam samo i volan.
Gost- Gost
Gajbica me razumije, upravo to je moje razmisljanje i to je razlog zasto zelim sve novo.
Gost- Gost
ljudi uvek gledaju karburatore bregaste i slicno a kocnice uvek iste.ili su im auti truli ko panjevi ,ili ne koce nista.ja trenutno pakujem diskove od fiata 850 i stavljam si sve novo.
Gajbica- Aktivni Član
ma nisam dobose napisao jel je mestar rekao da ne treba no kad dojde auto sam cu ih prominit kao sta rekoh sve novo je naj sigurnije a NightRiderov staje ko ukopan nema sta a sve nabrojeno ima kupit ovdje u Splitu skoro dostupno svaki dan mozda se glavni kocioni ceka dan dva ako ga nema ...
gajbica po meni kocnice i gume su jedni od naj vaznijih stavki na automobilu,kad motor izdusi stanes a kad kocnice odu odeee zar ne a za diskove
gajbica po meni kocnice i gume su jedni od naj vaznijih stavki na automobilu,kad motor izdusi stanes a kad kocnice odu odeee zar ne a za diskove
Evo, bas pricam sa Gajbicom malo o svemu ovom... Kaze da mora pogledati da li na mog ide stari kocioni sistem ili novi... A onda ako ide stari i cijene "padaju" u vodu.
Meni je problem za dijelove za Ficu jer sam iz Koprivnice, a studiram u ZG. A ne znam uopce gdje u ZG ima dijelova ni nista, a u KC ih nema skoro pa uopce... Tako da sam osudjen na trazenje dijelova ovako i dobru volju drugih da mi posalju
Meni je problem za dijelove za Ficu jer sam iz Koprivnice, a studiram u ZG. A ne znam uopce gdje u ZG ima dijelova ni nista, a u KC ih nema skoro pa uopce... Tako da sam osudjen na trazenje dijelova ovako i dobru volju drugih da mi posalju
Gost- Gost
Unutar doboša piše mjera do koje oni mogu biti maximalno potrošeni, ako nisu prešli tu mjeru može ih se na tokarski stroj samo proć da se poravnaju, ali ako su sto kuna onda bi ja stavio nove, jer ono, skini, nosi kod nekoga oped donesi, gubi vrijeme, koliko će on uzet i tako dalje.
I novo je novo baš kako kažete svi, nema zajeb*****e s kočnicama.
I novo je novo baš kako kažete svi, nema zajeb*****e s kočnicama.
Gost- Gost
ja bi voleo sa mi samo neko neko potvrdi sledece : da li njegov fica iz '76 ima normalne dobose kao i novi tip,znaci zeljezni i nisu ventilirajuci?
Gajbica- Aktivni Član
svaki tvornicki fico do 80 bnanki koci a posli toga imas ass ako stanes stanes ako direkt strase bolnica .
Gost- Gost
Gajbica, ne brini, ili cemo cekat pa da se pogleda na okupljanju, ili ako stigne ce frend koji je doma pokusat poslikati pa da se stavi ovdje na prepoznavanje
Gost- Gost
GrGaKC je napisao/la:Evo, bas pricam sa Gajbicom malo o svemu ovom... Kaze da mora pogledati da li na mog ide stari kocioni sistem ili novi... A onda ako ide stari i cijene "padaju" u vodu.
Pa mogu se promjeniti Anker ploče i ide ti novi sistem ako treba imam ih pošaljem .pozzzz
Gost- Gost
ne pasu zadnji ankeri u novi tip viljuske,pa mora da se menja ceo zadnj trap!
Gajbica- Aktivni Član
Da ne postanem napastan već sam rekao u prošlom postu oko kočnica i upravljačkog sistema nema polemike samo novo!!!!!!!
Sin mi je kupio .
1.Gl kočioni 89 kuna
2.pomoćni kočioni kom 35 kuna
3.cijevi 60 cm 17,5 kn ,100 cm 25 kn ,240 cm 41 kn.
4.crjeva gumena 24 kune kom.
5 .doboši 96 kuna kom
Sve je Italijansko (TRUSTING)
Za ovaj novac neću da razmišljam koji je rasvjetni stup moj ??
Sin mi je kupio .
1.Gl kočioni 89 kuna
2.pomoćni kočioni kom 35 kuna
3.cijevi 60 cm 17,5 kn ,100 cm 25 kn ,240 cm 41 kn.
4.crjeva gumena 24 kune kom.
5 .doboši 96 kuna kom
Sve je Italijansko (TRUSTING)
Za ovaj novac neću da razmišljam koji je rasvjetni stup moj ??
Gost- Gost
Evo ljudi, ovdje su slike bubnjeva, pa ako netko prepoznaje dal su samoventilirajuci ili ne...
http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4725/30/49/1452259083/n1452259083_119784_4052903.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs097.snc1/4725_1051158166504_1452259083_119786_2915770_n.jpg
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs097.snc1/4725_1051158206505_1452259083_119787_5245738_n.jpg
http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4725/30/49/1452259083/n1452259083_119784_4052903.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs097.snc1/4725_1051158166504_1452259083_119786_2915770_n.jpg
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs097.snc1/4725_1051158206505_1452259083_119787_5245738_n.jpg
Gost- Gost
odlicno,novi tip je sve
Gajbica- Aktivni Član
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» dva pitanja
» Pitanja, pitanja...
» Par pitanja o peglici
» pitanja,nedoumice,dileme