Pušta vodu...
+6
zok fićo
750
puyol
dado.gf
jones43
Basko
10 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Pušta vodu...
Imam jedan problem pa ako ima ko kakav savjet!
Otkad sam promijenio čep na hladnjaku koji je malo puštao, fićo je počeo puštati na crijevu što dolazi s donje strane pumpe vode. prvo sam mislio šelna nije dobra, promjenim ja šelnu, opet isto, kupim novu gumu i stegnem ali opet pomalo pušta... šta bih mogao napraviti po tom pitanju, jel može bit čep kriv, da ima možda prejak feder pa stvara veliki pritisak??
Otkad sam promijenio čep na hladnjaku koji je malo puštao, fićo je počeo puštati na crijevu što dolazi s donje strane pumpe vode. prvo sam mislio šelna nije dobra, promjenim ja šelnu, opet isto, kupim novu gumu i stegnem ali opet pomalo pušta... šta bih mogao napraviti po tom pitanju, jel može bit čep kriv, da ima možda prejak feder pa stvara veliki pritisak??
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
Registration date : 08.06.2012
Re: Pušta vodu...
Znači mogao bi stvarat jači pritisak... probat ću stavit ali mi pušta taj stari. ovaj novi je identičan starom, mada mi se čini da ima malo jači feder...
Basko- Aktivni Član
pa na kojem mjestu ti pusta ?
dado.gf- Aktivni Član
- Broj komentara : 229
Registration date : 12.05.2012
Na spoju donjeg crijeva i pumpe vode...dado.gf je napisao/la:pa na kojem mjestu ti pusta ?
Basko- Aktivni Član
Ne vjerujem da se moglo nešto zaštopat jer je hladnjak skidan i očišćen, a malo je i motor očišćen, novi antifriz... danas ću probat stavit stari čep...jones43 je napisao/la:pogledaj ako jos pusta mozda ti se nesto zastopalo....
Basko- Aktivni Član
pogledaj mjesto di tocno pusta...
jer ako kazes spoj pumpe i crijeva, glatko je moguce da je pakung na pumpi gotov i da pusta na rupici jednoj koja ti je tocno iznad spoja a mozes ju vidjet samo ako legnes ispod i pogledas prema gore
jer ako kazes spoj pumpe i crijeva, glatko je moguce da je pakung na pumpi gotov i da pusta na rupici jednoj koja ti je tocno iznad spoja a mozes ju vidjet samo ako legnes ispod i pogledas prema gore
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
pušta točno na spoju crijeva i pupme, uz završetak crijeva curi... kao da ima premalo aluminija da se crijevo navuče, ali nije tako je tvornički...puyol je napisao/la:pogledaj mjesto di tocno pusta...
sad sam stavio drugi čep i zasad ne curi, ali curi na taj čep pomalo
Basko- Aktivni Član
gle jasno ti je da nesmije uopce curiti...
po meni, stavi novi cep koji ne curi, skini crijevo dolje i pogledaj da nema slucajno kamenca ili blata jer je to problem zbog kojeg ti curi, ili ti crijevo ne valja, ili cak mozda selna nije dobra...
po meni, stavi novi cep koji ne curi, skini crijevo dolje i pogledaj da nema slucajno kamenca ili blata jer je to problem zbog kojeg ti curi, ili ti crijevo ne valja, ili cak mozda selna nije dobra...
a sory, tek sam sad vidio da si promijenio selnu i crijevo...
hm, probaj skinut crijevo, ocistit dosjed pumpe, i kad vracas crijevo dobro bi bilo da imas mast s kojom ces namazat koja ce ti malo dihtat vodu
hm, probaj skinut crijevo, ocistit dosjed pumpe, i kad vracas crijevo dobro bi bilo da imas mast s kojom ces namazat koja ce ti malo dihtat vodu
To ću najvjerovatnije i morat nać neko ljepilo...
samo me zanimalo, jer koliko mi se sad čini ne pušta. može li ovaj novi čep imat jači feder pa da stvara prevelik pritisak u motoru...
samo me zanimalo, jer koliko mi se sad čini ne pušta. može li ovaj novi čep imat jači feder pa da stvara prevelik pritisak u motoru...
Basko- Aktivni Član
postoji mogucnost da je opruga nevaljala pa da ne otpusti tlak kad se zagrije...
ali nesmije nigdje curit, moguce je da se opustilo dosta toga jer je bio slabiji cep i sad kad si stavio novi koji drzi tlak popusta na drugoj tocki, tak da bi ja stavio taj "noviji" i rjesavao problem sa curenjem. Cak mozda da nadjes treci cep koji radi dobro, bilo novi bilo rabljeni pa da vidis kak je sa curenjem
ali nesmije nigdje curit, moguce je da se opustilo dosta toga jer je bio slabiji cep i sad kad si stavio novi koji drzi tlak popusta na drugoj tocki, tak da bi ja stavio taj "noviji" i rjesavao problem sa curenjem. Cak mozda da nadjes treci cep koji radi dobro, bilo novi bilo rabljeni pa da vidis kak je sa curenjem
A imam ja 3 čepa svi su potpuno isti originalu. ovaj novi možda ima malo jači feder, ova druga dva mi puštaju pomalo, kako god ih stegnuo, valjda je guma otvrdnula... vratit ću ja novi čep pa opet na rupu skinut gumu i nagurat neku diht masu... drugdje nigdje ne pušta, sve su nove gume i šelne... Hvala!!
Basko- Aktivni Član
ne diht masu nego pastu masnu. Svedska je Baplex, a imas i od ine a zove se Ivasim. To stavljaj, ta mast ti je jako masna i nju ne probija voda
to nisam znao... stavit ću ako ne stane puštat onda tu od Ine!
Basko- Aktivni Član
moguce da ti je otisao jedan od semeringa pumpe (pakung) pa se sljeva voda noz crijevo i mislis da ono pusta....
750- Aktivni Član
- Broj komentara : 291
Registration date : 28.01.2010
to je ono kaj sam mu rekal da provjeri, da legne ispod i gleda jel curi na rupici, na njoj pusti kad ode pakung
sad sam se vozio s njime više od sat vremena, sa starim čepom, zasad koliko vidim kao da je stalo curenje... ali mislim da će opet počet...
Kad sam bio na rupi pumpa je odozdola bila potpuno suha...
Kad sam bio na rupi pumpa je odozdola bila potpuno suha...
Basko- Aktivni Član
skuhaj kavu i stavi fundaca u kiler ,sve zadihta,stara narodna receptura
zok fićo- Aktivni Član
- Broj komentara : 479
Registration date : 11.01.2010
ma daaaj... nemoj to raditi...
750- Aktivni Član
- Broj komentara : 291
Registration date : 28.01.2010
zok fićo je napisao/la:skuhaj kavu i stavi fundaca u kiler ,sve zadihta,stara narodna receptura
zoki previse se druzis sa fusherom
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
To mi je tata prvo rekao, kaže "pa ja sam tako na svom malo kave i crvene paprike i ne pušta više"zok fićo je napisao/la:skuhaj kavu i stavi fundaca u kiler ,sve zadihta,stara narodna receptura
Basko- Aktivni Član
Ma ne kavu nego franck divku...bolje dihta
xxyy333- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 562
Registration date : 26.02.2010
ne bi vjerovali ali ljudi to rade,neki dan sam bio kod kolege mehanicara,i dodje lik sa xarom i tako nesto razgovarali,kaze pustao mu kiler stavio fundaca i ne pusta vise,zato tibore slusaj tatu,tata zna!
zok fićo- Aktivni Član
- Broj komentara : 479
Registration date : 11.01.2010
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» pumpa za vodu 900 ak
» Pomoć oko pumpe za vodu BIS
» fićo pomjesao vodu i ulje... :( ode dihtung glave
» Pomoć oko pumpe za vodu BIS
» fićo pomjesao vodu i ulje... :( ode dihtung glave
Stranica 1 / 2.