Klema za Fiću- Minus klema pukla :(
5 posters
Stranica 1 / 1.
Klema za Fiću- Minus klema pukla :(
Dragi moji Fićoljupci, danas kad ga nisam zapalio neću nikad:D.. Dakle zbog odsustvovanja od 6 7 mjeseci moj ljubimac je mirno ležao u garaži.. No danas kad sam stigao imadoh želju da ga malo provozam, odnosno da ugleda svjetlo dana.. Kako nisam bio siguran prije no što sam pošao izvadio sam akumulator i unio ga u kuću.. No medjutim danas kako stavih akumulator i da privrnem kleme, minus klema mi ostade u ruci... Pogledah bolje bit će da se više od starosti ishabalo pa je puklo.. Eh sad trebam vašu pomoć jer se nadam da ću ja to znati napraviti.. Nisam neki laik za struju ali mislim da ću ovo uspjeti riješiti uz vašu pomoć.. Malo sam zagledao kablove pod autom, no medjutim ne mogu nigdje da nadjem prekinuti kabal od (-) kleme, odnosno gdje bi se on mogao završavat.. Pretpostavljam da on završava negdje na uzemljenju pa bih ja to volio zamijenit, te fićeka ponovno izvesti na cestu...
Imam kabal od (+) kleme od drugog auta, odnosno to trenutačno samo imam pa se nadam da će mi pomoći.. Ako ne molim vas da me uputite šta činiti.
Uz nadu da će te mi pomoći, puno vas pozdravljam.
Imam kabal od (+) kleme od drugog auta, odnosno to trenutačno samo imam pa se nadam da će mi pomoći.. Ako ne molim vas da me uputite šta činiti.
Uz nadu da će te mi pomoći, puno vas pozdravljam.
acmilan90- Član
- Broj komentara : 22
Registration date : 09.10.2010
AgentOrange- Aktivni Član
- Broj komentara : 201
Registration date : 26.07.2012
Re: Klema za Fiću- Minus klema pukla :(
Ako je samo klema pukla kupi novu klemu, ako je kabel pukao za hitnoću spoji masu (-) na one šarafe na koji se priteže poklopac akumulatora
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
Registration date : 08.06.2012
Tačno se isčupao sa ovog dijela gdje pokazuje strelica.. Sutra ću da pogledam kako se ovo može namontirati ponovo.. Ako nebude moglo uradit ću tako kako si mi rekao.. Javim rezultate sutra
acmilan90- Član
Ima i druga opcija..Kolega AgentOrange ti je okačio sliku gdje je masa kod fiće tvornički zavarena e sad kako ćeš riješit problem..prvo brusilicom odpilaj dio na karoseriji u koji je ulazio kabel od mase(nek ti dio sa tri tvornička punkta ostane na karoseriji)zatim taj dio što ti je ostao na karoseriji lijepo očisti brusnim papirom da se sjaji..gledajući iznutra u putničkom prostoru ispred suvozačevih nogu se vidi točno dio gdje je tvornički punktovan nosač od mase..taj dio probuši sa bušilicom sa svrdlom 8mm i novi kabel od mase pričvrsti na vijak 8mm i miran! i opet sve lijepo izgleda.
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Zahvaljujući Zločku riješio sam problem.. Tačno sam uradio kako si rekao s tim da nemadoh danas brusilicu pa da odrežem onaj dio, ali to može pričekati.... Bitno je da je Fićo upalio i da je ponovno izašao na cestu...
Još jednom veliko hvala za savjet.
Što se mene tiće, može LOCK !
Još jednom veliko hvala za savjet.
Što se mene tiće, može LOCK !
acmilan90- Član
Nećemo lockovat bar ne još..nek sam ti pomogao ali brusilicom se malo poigraj da ljepše izgleda
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Stavi kabelsku stopicu na obliznji brezon(navoj)od pomocnog volana
Pošmirglaj i na kraju kada zasarafis zamasti dobro i to je to
Pošmirglaj i na kraju kada zasarafis zamasti dobro i to je to
funkymonoloko- Aktivni Član
- Broj komentara : 397
Registration date : 26.08.2010
Similar topics
» P: rol bar za fiću