Zastava 750 LE '81
+15
Boki_B
Low_Low
oliwer
miro
Zloćko
Peksan
Čuvitar
markoz
Camshaft
asconaextreme
tomtom
antoniyx
Mićo-Vk
zvrcko sen
puyolov tata
19 posters
Stranica 4 / 40.
Stranica 4 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: Zastava 750 LE '81
Mićo-Vk je napisao/la:svaka ti čast,da te nema ne bi se imalo što novo pogledati na forumu
a znaš kaj, i meni je krivo kaj ovdje vlada takvo mrtvilo. Znam da su društvene mreže preuzele svu komunikaciju i to mi je onak - bljak!
nemam ništa od tog,mislim na Facebook i slično tak da sam osuđen na forum.
još sam na dva foruma, Oldschool i Autićinet i tamo je slična situacija - nešto bolja al ništa za pohvalit.
Volim pogledat kaj ekipa radi, pokazat kaj ima kod mene al na facebook ne idem i .!
ak netko ne stavi koju sliku prije mene , čitamo se na mojoj sljedećoj.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Evo dugo nista od mene, nista nova osim novog rezervara , procurio mi na mjestu gdje je vec bio krpan. Dao ga frendu da mi zalota kod sebe u firmi, a on meni dao novi!?
Nije novi novi, vec ispravan obnovljen. Cist iznutra i ne curi
Nije novi novi, vec ispravan obnovljen. Cist iznutra i ne curi
E da i ovo je novo!
Hehehe...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Autek se sam vozika, sad ide registracija, a ide i lagano zatvaranje sezone vožnje pa sam malo uređivao detalje. sredio motorni prostor i oronule detalje na samom motoru.
Ovo ljeto sam imao i prvu intervenciju u auto od kad je kod mene. Naravno đoker zovi je ponovno izvukao situaciju. ''potrošila'' mi se podloška koja pritišće prednji ležaj na osovini pa se vrtila zajedno sa ležajem - fućkalo ko ludo. Tata Puyol ponovno pomogao savjetom i podloškom. Hvala!
Ovo ljeto sam imao i prvu intervenciju u auto od kad je kod mene. Naravno đoker zovi je ponovno izvukao situaciju. ''potrošila'' mi se podloška koja pritišće prednji ležaj na osovini pa se vrtila zajedno sa ležajem - fućkalo ko ludo. Tata Puyol ponovno pomogao savjetom i podloškom. Hvala!
Pred ljeto sam rješavao i načete dijelove limarije, spoj blatobrana i praga, prednjeg veznog i blatobrana te površinsku hrđu na zadnjim rubnjacima, a i rupu koju je hrđa napravila iza zadnjih rubnjaka. Puyolov tata mi je ustupio svoj vezni lim, limar je sve to sasvim pristojno odradio, ali je omašio boju. Omašio je na čudnovat način. Pod nekim kutevima se razlika ne primjeti, pod nekim tek nazire jer ja znam o čemu se radi, a pod nekim je toliko vidljivo da to nije normalno. Moja žena ne vidi, kumašin kuži, a tek jedan momak je reko koji je to qrac!
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
Baš uredan ćof.
Ovakvi bi trebali bit izuzeti od kupovine nalja za prednju šajbu.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Za tehnički sam vratio 12'' kotače da ne bi zafrkavali što zbog tog. Već je buka iz auspuha dovoljna provokacija. A nisu veselo gledali ni kopče na prednjoj haubi. Toliko sam se naviknuo da izgled sa 13'' da mi sad autek izgleda kao neželjeno dijete, ali svejedno će zimu provest na njima. 12'' su mi cjelogodišnji profil pa da ako vrijeme dozvoli koju vožnju kroz zimu ne mislim na plavce.
puyolov tata likes this post
Proljetos kad je auto bio kod limara, koji je korektno složio ono što je trebalo, ali lakiranje nije ispalo baš na nivou, što zbog malo krive nijanse što do linije do koje je lakirano imam jedan vizualni nedostatak. Ne skuži ga skoro nitko, ali ja vidim i ponekad me baš zasmeta. Neobično je što se iz nekih kuteva ništa ne primjeti, iz nekih tek toliko, a u sumrak i u hladu se vidi pristojno. Fora je da na suncu nije toliko izraženo. E zbog tog se nešto igram sa bokom iza zadnjih vrata, a nikako se odlučit za izvedbu.
Ajd da postam sliku pa svaki komentar dobro došao.
Motaju mi se ovakve ideja, a i nešto kao ovo;
ako bi išao crtama po boku to bi povuklo i krov u ovom stilu;
A dopadaju mi se i nisu napadna samo ova slova;
Moram dobro razmislit, ovo je samo provizorno od papira napravljeno i font je malo prevelik. Slova bi trebala završiti 10-ak cm iza bočnog stakla.
Ajd da postam sliku pa svaki komentar dobro došao.
Motaju mi se ovakve ideja, a i nešto kao ovo;
ako bi išao crtama po boku to bi povuklo i krov u ovom stilu;
A dopadaju mi se i nisu napadna samo ova slova;
Moram dobro razmislit, ovo je samo provizorno od papira napravljeno i font je malo prevelik. Slova bi trebala završiti 10-ak cm iza bočnog stakla.
Radi kako se tebi sviđa, to je najbitnije.
Meni se sviđa ovako kako je, boja je lijepa plus imaš par detalja koji dižu dojam - retrovizori, auspuh, felge, kopče na haubi i ova talijanska zastava cijelom dužinom... Ali ako ćeš ići dalje, onda idi do kraja.
Meni se sviđa ovako kako je, boja je lijepa plus imaš par detalja koji dižu dojam - retrovizori, auspuh, felge, kopče na haubi i ova talijanska zastava cijelom dužinom... Ali ako ćeš ići dalje, onda idi do kraja.
Je znam, na slikama se ne vidi al ima taj dio gdje je ''spajana'' nova i stara boja, ja vidim i na slikama i to mi pomalo smeta. Iz nekih kuteva sve ok, a drugi pogled mi nije baš nešto i onak splasne mi dojam.
Nisam ni sam na čistu što i kako i dal uopće išta radit.
Želja, a i namjera mi je da spustim prednji kraj za tri četiri centimetra kroz zimu, nabavio bih drugu federplatu pa se njome poigrao. Njegovu pospremiti kao i sve njegovo originalno što sam pospremio. Sa spoštanjem prednjeg kraja bih dobio ono što od vizuala želim, ali opet ostaje taj dio ispod stražnjih prozora sa jedne i druge strane koji me smeta. Pokušat ću nać koju sliku di se vidi pa će bit jasnije.
Nisam ni sam na čistu što i kako i dal uopće išta radit.
Želja, a i namjera mi je da spustim prednji kraj za tri četiri centimetra kroz zimu, nabavio bih drugu federplatu pa se njome poigrao. Njegovu pospremiti kao i sve njegovo originalno što sam pospremio. Sa spoštanjem prednjeg kraja bih dobio ono što od vizuala želim, ali opet ostaje taj dio ispod stražnjih prozora sa jedne i druge strane koji me smeta. Pokušat ću nać koju sliku di se vidi pa će bit jasnije.
Talijanska zastava mi je detalj koji ne bih volio skidati jer sam se po drugi puta u figuara zaljubio kada sam je postavio.
Da i ja malo uletin u temu kad su nalipnice u igri (bavim se s izradom folija) ako ti sto triba znaci nekakav predlozak kako bi izgledalo mozes mi poslat sliku fiće s boka imam par kombinacija za ficu u komp, slozim i posaljem slike nazad Sto se tice jos folija ako se odlucis sam radit obavezno uzmi polymernu foliju!
markoz- Aktivni Član
- Broj komentara : 282
Registration date : 22.02.2018
Uvik napravi po svoju, ipak ćeš ti to najviše gledat.
A pošto su savjeti dobrodošli, ako si ga odluči malo spustit naprid, šta bi bilo super, onda je po meni dovoljan još samo natpis, izabrat neki lipi font i obavezno naljepnica, da kad ti dojadi minjaš. To bi mu dalo još ono malo a ne bi pretjera. A i ako je previše pitanje je i tehničkog- je li još uvik jednobojni? Trebalo bi pitat. Ali bez obzira, po mome imaš super detalje i ne treba pretjerat.
A pošto su savjeti dobrodošli, ako si ga odluči malo spustit naprid, šta bi bilo super, onda je po meni dovoljan još samo natpis, izabrat neki lipi font i obavezno naljepnica, da kad ti dojadi minjaš. To bi mu dalo još ono malo a ne bi pretjera. A i ako je previše pitanje je i tehničkog- je li još uvik jednobojni? Trebalo bi pitat. Ali bez obzira, po mome imaš super detalje i ne treba pretjerat.
Momci, pomoc. Moram zamjenit ulje za kocnice. Postoji vise vrsta UK2, UK4.. Sto da stavim, koje su razlike, da li neko moze "napast" gumice. Ako odlucim ic precicom pa zamjenim samo kolicinu u posudi, znam da je polovicno rjesenje, al ako napravim tako, a ne znam koje je tocno unutra mogu li sta sje... tipa da se ta dva ulja ne "ljube".
Ovako na prvu bih volio izbjec odzracivanje i svu tu muku, znam, znam treba napravit kako treba al svejedno molim pomoc ako tko zna.
Ovako na prvu bih volio izbjec odzracivanje i svu tu muku, znam, znam treba napravit kako treba al svejedno molim pomoc ako tko zna.
Ja livan UK odkad znan za sebe, nisan ima problema. Bilo nekad UK 2 sad je UK 5 +. Mislin ista stvar samo se normama prilagođavalju i malo poskupljuju. Hahaha. UK nikad ne umire nemaš brigu. Ako promineš samo u posudi ništa nisi napravi, samo si udovolji barbi na tehničkom. Ako ćeš napravit kako treba onda znaš šta ti je radit. Nije to nikakav bauk. Par pivica i frend i ide to. Samo ako je stanje zapušteno, budi spreman da će to povuć lagano i još neke zahvate. (ako nešto negdi procuri ili je dotrajalo). I imaj na pameti jednu stvar šta god budeš minja minjaj u paru (livo-desno). Eto nadan se da san ti pomoga.
sva ulja oznake UK4 se međusobno miješaju
najbolje ti je promjeniti ulje u cijelom sistemu
najbolje ti je promjeniti ulje u cijelom sistemu
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
Sve jasno, znam kako se to mora radit, sve vitalno na autu je staro od cetiri do osam godina, kocnice su rađene pred cetiri godine - sve novo. Od tad je i ulje, al bivsi vlasnik je sve dao mehi da radi pa ne zna sto je unutra. Tako da ne bi trebalo bit problema sa mozebitnim iznenađenjima, al opet nokad ne znas. Kocnice trebaju bit A1, tu nema rasprave. Tako da sve to ide van i novo unutra, al da strah me odzracivanja.
A, hm, sad mi se nesto mota po glavi. Koliko ulja ide? Sto ako uljevam i ispustam istovremeno. Dal sam dao dreku pljusku il stvar hoda, nema zraka u prici sam sve po redu odzracujem.
A, hm, sad mi se nesto mota po glavi. Koliko ulja ide? Sto ako uljevam i ispustam istovremeno. Dal sam dao dreku pljusku il stvar hoda, nema zraka u prici sam sve po redu odzracujem.
Ovo, da je sve staro od cetiri do osam, zapravo sad vec i devet godina ujedno ne znaci nista, a kilometri pređeni od tad su cca 9tkm.
Uzmeš dvi kantice za početak, dok odzračuješ svako malo baciš oko na posudu da u njoj ne ostaneš bez, dok u njoj imaš ulja nema straha da ti povuče zrak, naravno ako je sve ok.
Kad na odzračnicima dobiješ lipo bistro ulje to ti je znak da si gotov, po iskustvu nakon prve kantice 0,5 lit, bi treba imat nekakav rezultat. Pretpostavljan da imaš noviji glavni kočioni sa dvi komore. Trošit će ti iz posude naizmjenično naprid -nazad. Kad imaš doli bistro ulje i papučicu urednu, pusti ga malo da odmori, pivica, dvije i još napravi krug, dva odzračivanja i to bi ti trebalo bit to. Vidit ćeš nije nikakav bauk kad se malo ušemiš. Poželit ćeš to radit svaki dan, hahahaha. (kad bi ima neko drugi dignut auto na coke i sve pripremit) E da , nađi jednu prozirnu cijev koja paše na čičicu odzračnika, ne toliko da vidiš mjehuriće, nego nemoj da te vidimo da prolivaš ulje po podu . inače hahahaha.
Kad na odzračnicima dobiješ lipo bistro ulje to ti je znak da si gotov, po iskustvu nakon prve kantice 0,5 lit, bi treba imat nekakav rezultat. Pretpostavljan da imaš noviji glavni kočioni sa dvi komore. Trošit će ti iz posude naizmjenično naprid -nazad. Kad imaš doli bistro ulje i papučicu urednu, pusti ga malo da odmori, pivica, dvije i još napravi krug, dva odzračivanja i to bi ti trebalo bit to. Vidit ćeš nije nikakav bauk kad se malo ušemiš. Poželit ćeš to radit svaki dan, hahahaha. (kad bi ima neko drugi dignut auto na coke i sve pripremit) E da , nađi jednu prozirnu cijev koja paše na čičicu odzračnika, ne toliko da vidiš mjehuriće, nego nemoj da te vidimo da prolivaš ulje po podu . inače hahahaha.
Momci, dal jos nekog zeza forum. Imam nekakvu sliku za postavit, a nece pa nece.
Stranica 4 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 430 K
» Zastava 850 AK
» zastava 750 82 god.
» ZASTAVA 750 LE
» Zastava 430 K
» Zastava 850 AK
» zastava 750 82 god.
» ZASTAVA 750 LE
Stranica 4 / 40.