SHEMA spajanja uloška kontakt bravice
4 posters
SHEMA spajanja uloška kontakt bravice
Dakle ovako kolege...Proučavajući detaljno kontakt bravicu na fići (uz nekoliko otvorenih starih bravica),i električne sheme za z750,ovo sam izveo kao zaključak.. Naime NIJE ista shema za sve fiće,noviji kao što većina nas ima,imaju nešto drukčiju instalaciju pa sam uzeo pod ruke knjigu iz 85' godine,'zastava 750' otvorio el shemu i odlučio postaviti ovu sličicu ovdje.. Uočio sam da je jednom prilikom netko na jednom forumu dao krivu informaciju o spajanju istoga,pa evo ja se nadam da će ovo sad biti ispravljeno i korisno mnogima ovdje...Dakle ovako,ovo je shema spajanja,tako izgledaju kontakti sa druge strane uloška kontak bravice:
Označio sam svoje brojeve od 1-6 radi lakšeg objašnjenja spajanja,pa idemo redom:
1-crvena žica,debela,alnaser (oznaka 50)
2-Dvije plave žice zajedno (oznaka 15/54)
3-braon žica debela sa akumulatora + (oznaka 30)
4-braon debela žica koja ide sa prvog osigurača
5-crna debela žica koja ide na prekidač za svijetla
6-prazan kontakt
Eto toliko,nadam se da je jasno sve..Pozdrav!
Označio sam svoje brojeve od 1-6 radi lakšeg objašnjenja spajanja,pa idemo redom:
1-crvena žica,debela,alnaser (oznaka 50)
2-Dvije plave žice zajedno (oznaka 15/54)
3-braon žica debela sa akumulatora + (oznaka 30)
4-braon debela žica koja ide sa prvog osigurača
5-crna debela žica koja ide na prekidač za svijetla
6-prazan kontakt
Eto toliko,nadam se da je jasno sve..Pozdrav!
Zadnja promjena: Filip; 7/7/2009, 20:18; ukupno mijenjano 1 put.
Re: SHEMA spajanja uloška kontakt bravice
Ej, pa ovo je važna stvar i sigurno je dobro došla na forum, jer oko struje uvik nedoumice, hehe....
Ja nikad sa bravom nisam ima problema, imam doma jedan uložak brave "jugodent", to je ka originalni i navodno najkvalitetniji. pozzz
Ja nikad sa bravom nisam ima problema, imam doma jedan uložak brave "jugodent", to je ka originalni i navodno najkvalitetniji. pozzz
Gost- Gost
Hvala ti kolega,pa istina,ovo je vrlo važna stvar...Kad sam kupio fiću,nije mu to bilo ispravno,nije se mogao ključ vaditi,pa sam mislio,ajde to mora tako...I ugradio paljenje na dugme,ali sad sam shvatio da su to gluposti i da nema boljeg nego kao što je tvornica napravila...Zato sad samo na ovaj način razmišljam
Jugodent je najbolji,a ima i ''FAJ licman''.. Jučer sam na autopijaci kupio takav uložak od lade,čovjek me gleda i pita sine jesi siguran da je to to,a ja kažem ne brinite ništa,ja sam ga snimio i nema tu greške,davaj za 10 kn! I potpuno je ispravan uložak...hehe
Jugodent je najbolji,a ima i ''FAJ licman''.. Jučer sam na autopijaci kupio takav uložak od lade,čovjek me gleda i pita sine jesi siguran da je to to,a ja kažem ne brinite ništa,ja sam ga snimio i nema tu greške,davaj za 10 kn! I potpuno je ispravan uložak...hehe
Ja cu izgleda morati mjenjati kontakt bravu ili barem te uloske, jer ponekad kad okrenem kljuc, jednostavno se ne pale kontakt svjetla i Ficek ne pali.
Zato, HVALA
Zato, HVALA
Dragicek- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 5
Registration date : 05.08.2009
Eto kad budeš mjenjao,samo prati ove upute...Moguće da je toga kod tebe,probaj zamjeniti pa ćeš vidjeti..pozz
ja sam kupia u maksimirskoj u zg. jugo dent-ov novi i nije bija priko 80-100 kn.prosle godine zajedno sa poluosovinama,a i ima dosta toga samo sta triba naruciti(rozetne,tapecariju svitla)
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Nevjerojatno zvuči da još uvijek ima nešto za fiću kod nas hehe.. Ali eto,drago mi je
ima ali nije ovaj forum za EPP,covik mi kaze da moze sve nabaviti.
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
I ja sam imao problem sa ovime. Naime, osta ključ kući pa je moralo da se pali na žice i od tad je prikačeno sve otprilike. Sreća pa palim na taster inače bi bilo peripetija ali evo sad i to može da se sredi. Odličan posao!
shandoo- Član
- Broj komentara : 15
Registration date : 14.06.2009
Upravo tako kolega,ja sam se uvjerio da nema bolje nego ključ u bravu i pali.. Imao sam taster za paljenje,ali nije mi to to,ključ je ključ hehe