Figuar by. Swordfish
4 posters
Stranica 1 / 1.
Figuar by. Swordfish
Evo da i ja predstavim svoj novi projekt.
Abarth figuar...I da naravno da ce sve biti DIY tehnika...
Cilj je napraviti "fun" vozilo za vikende i susrete, nije mi cilj sklepat ga odmah jer hocu da bude napravljen kako treba i skroz funkcionalan..
Evo ovo ce biti tema u kojoj cu ja predstaviti svog FIGUARA kad dodje... za sad su samo dijelovi koji ce biti ugradjeni...
1. ABARTH držači za prednju haubu
2. ABARTH poklopac ventila sa duplim karburatorom i ABARTH original filterom za zrak
3. Fiat 850 SC karter ulja
4. Felge kompletno restaurirane 5.5 X 13
5. Prednji diskovi sa klijestima od fiata 850
6. Zadnje opruge od peglice
7. Ispusna grana od autobianchia 70HP
8. Bregasta osovina od autobianchia 70HP
9. Kompletan motor SEAT marabella 903 ccm
10. Kalup za prednji modificirani spojler-vidi sliku
To je zasad sto se mogu sjetiti..planova je mnogo, samo da se nadje donor..uostalom biti ce sve predstavljeno kako se bude radilo...
Vec sam rastavio motor i cekaju se dijelovi za reparaciju...rastavljene su i prednje kocnice i lezajevi i cekam nove lezajeve...slike ce doc kad ih skinem sa moba..
Znaci, da sumiramo, morao sam naci nesto scim cu se igrat, jer sam vec poceo da cu serafati po mjesec dana starom autu...tako da je ovo bilo jedino rjesenje..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da nebi mislili da se nista ne radi, uglavnom sam sredjivao diskove i razmontirao motor...
Motor je od SEATA marabelle 903ccm, a ovako je izgledao kad je stigao u moj podrum:
Motor je rastavljen do najsitnijeg djelica, ali nisam to slikao jer sam imao prljave ruke pa nisam htio dirat mobitel...
Ovo je slikica grane koju sam nabavio 4 - 2 - 1...
Ovako su izgledali diskovi kada su dosli u moje vlasnistvo:
Pa se krenulo u rastavljanje i temeljito ciscenje:
Onda je krenulo osvjezavanje bojom (da ipak lici na nesto kad se to montira, a i zbog zastite dok dodje do montaze):
Pa se krenulo sa sklapanjem (Textar plocice):
I ovako to izgleda posve sklopljeno:
Kako sam odmastio i oprao blok, odlucio sam da ga bacim u mat crnu, cisto radi malo estetike a i da se zastiti od hrdje..Ovako je izgledao prije tretmana:
A ovako poslije tretmana:
Nadalje sam skinuo ventile sa glave, sve detaljno oprao i ispolirao ih..ovako izgleda glava skinuta i ceka da se odnese na ravnanje i spustanje:
Ventili - usporedba skinutoig ventila o ociscenog ventila:
I danas sam se malo uhvatio poliranja...ispolirao kuciste razvodnika paljenja i poklopac razvoda:
Toliko zasad..
Rijeseni cilindri, i ubaceni klipovi sa novim prstenovima...napravljeni su svi uljni i vodeni dihtunzi i cekaju na ugradnju kad bude sklapanje...posto jos nisam odnio glavu na ravnanje tu je kraj sa radovima na motoru pa sam rijesio malo osvjezit alternator..
Motor sa ubacenim klipovima:
Rastavljen alternator:
Malo polirancije:
Sredio sam malo i alternator, evo ovako izgleda sada....
Nadalje, macak mi izgubio jedan ventil, i sad mi preostaje prekopavanje radione za tim ventilom...glava je konacno otisla na ravnanje i spustanje...
Onda je na red dosao opklopac ventila..kako za njega nisam imao dihtung (razlicit od standarda) odlucio sam ga sam napraviti od 2.5mm debelog pluta...nadam se da ce biti ok i da nece usis vuci zrak...
Ovako to izgleda..
I onda sam sklopio onako generalno motoric za baciti ove dvije fotkice... motoric je relativno spreman, fali mi razvodnik (elektronac), i fali mi onaj komad na sta se veze pumpa od bezina sa klipicem...toga kod nas nema za kupiti novo...
Evo par slikica motora...
I onda sam se uhvatio alata...skinuo prednji branik i znak zastava, te skinuo kompletni prednji ovjes sa amortizerima, lisnatom oprugom i glavcinama..Ovako izgleda i dan danas, ovi dijelovi su na repariranju u podrumu kod mene...
Skinuti dijelovi:
Pa sam to sve detaljno rastavio, pregledao i ocistio:
Skinuti je prednji zastitni lim i opran od ulja (izgleda iz volana pusta malo ulje), obrušen i prefarban mat crnom bojom za zaštitu:
Danas sam ofarbao dijelove ovjesa, i rastavio lisnatu oprugu i krenuo u brusenje i ciscenje...danas sam samo sredio prvi list...
Toliko za sada, u planu je za vikend sastaviti prednji ovjes da bude spreman za ugradnju...
Abarth figuar...I da naravno da ce sve biti DIY tehnika...
Cilj je napraviti "fun" vozilo za vikende i susrete, nije mi cilj sklepat ga odmah jer hocu da bude napravljen kako treba i skroz funkcionalan..
Evo ovo ce biti tema u kojoj cu ja predstaviti svog FIGUARA kad dodje... za sad su samo dijelovi koji ce biti ugradjeni...
1. ABARTH držači za prednju haubu
2. ABARTH poklopac ventila sa duplim karburatorom i ABARTH original filterom za zrak
3. Fiat 850 SC karter ulja
4. Felge kompletno restaurirane 5.5 X 13
5. Prednji diskovi sa klijestima od fiata 850
6. Zadnje opruge od peglice
7. Ispusna grana od autobianchia 70HP
8. Bregasta osovina od autobianchia 70HP
9. Kompletan motor SEAT marabella 903 ccm
10. Kalup za prednji modificirani spojler-vidi sliku
To je zasad sto se mogu sjetiti..planova je mnogo, samo da se nadje donor..uostalom biti ce sve predstavljeno kako se bude radilo...
Vec sam rastavio motor i cekaju se dijelovi za reparaciju...rastavljene su i prednje kocnice i lezajevi i cekam nove lezajeve...slike ce doc kad ih skinem sa moba..
Znaci, da sumiramo, morao sam naci nesto scim cu se igrat, jer sam vec poceo da cu serafati po mjesec dana starom autu...tako da je ovo bilo jedino rjesenje..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da nebi mislili da se nista ne radi, uglavnom sam sredjivao diskove i razmontirao motor...
Motor je od SEATA marabelle 903ccm, a ovako je izgledao kad je stigao u moj podrum:
Motor je rastavljen do najsitnijeg djelica, ali nisam to slikao jer sam imao prljave ruke pa nisam htio dirat mobitel...
Ovo je slikica grane koju sam nabavio 4 - 2 - 1...
Ovako su izgledali diskovi kada su dosli u moje vlasnistvo:
Pa se krenulo u rastavljanje i temeljito ciscenje:
Onda je krenulo osvjezavanje bojom (da ipak lici na nesto kad se to montira, a i zbog zastite dok dodje do montaze):
Pa se krenulo sa sklapanjem (Textar plocice):
I ovako to izgleda posve sklopljeno:
Kako sam odmastio i oprao blok, odlucio sam da ga bacim u mat crnu, cisto radi malo estetike a i da se zastiti od hrdje..Ovako je izgledao prije tretmana:
A ovako poslije tretmana:
Nadalje sam skinuo ventile sa glave, sve detaljno oprao i ispolirao ih..ovako izgleda glava skinuta i ceka da se odnese na ravnanje i spustanje:
Ventili - usporedba skinutoig ventila o ociscenog ventila:
I danas sam se malo uhvatio poliranja...ispolirao kuciste razvodnika paljenja i poklopac razvoda:
Toliko zasad..
Rijeseni cilindri, i ubaceni klipovi sa novim prstenovima...napravljeni su svi uljni i vodeni dihtunzi i cekaju na ugradnju kad bude sklapanje...posto jos nisam odnio glavu na ravnanje tu je kraj sa radovima na motoru pa sam rijesio malo osvjezit alternator..
Motor sa ubacenim klipovima:
Rastavljen alternator:
Malo polirancije:
Sredio sam malo i alternator, evo ovako izgleda sada....
Nadalje, macak mi izgubio jedan ventil, i sad mi preostaje prekopavanje radione za tim ventilom...glava je konacno otisla na ravnanje i spustanje...
Onda je na red dosao opklopac ventila..kako za njega nisam imao dihtung (razlicit od standarda) odlucio sam ga sam napraviti od 2.5mm debelog pluta...nadam se da ce biti ok i da nece usis vuci zrak...
Ovako to izgleda..
I onda sam sklopio onako generalno motoric za baciti ove dvije fotkice... motoric je relativno spreman, fali mi razvodnik (elektronac), i fali mi onaj komad na sta se veze pumpa od bezina sa klipicem...toga kod nas nema za kupiti novo...
Evo par slikica motora...
I onda sam se uhvatio alata...skinuo prednji branik i znak zastava, te skinuo kompletni prednji ovjes sa amortizerima, lisnatom oprugom i glavcinama..Ovako izgleda i dan danas, ovi dijelovi su na repariranju u podrumu kod mene...
Skinuti dijelovi:
Pa sam to sve detaljno rastavio, pregledao i ocistio:
Skinuti je prednji zastitni lim i opran od ulja (izgleda iz volana pusta malo ulje), obrušen i prefarban mat crnom bojom za zaštitu:
Danas sam ofarbao dijelove ovjesa, i rastavio lisnatu oprugu i krenuo u brusenje i ciscenje...danas sam samo sredio prvi list...
Toliko za sada, u planu je za vikend sastaviti prednji ovjes da bude spreman za ugradnju...
Swordfish- Član
- Broj komentara : 28
Registration date : 19.02.2009
Re: Figuar by. Swordfish
samo naprijed bit ce to mali trkac na duge staze,pozdrav
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
svaka čast na fići,i trudu koji ulažeš u njega,jako ljepo odrađen posao.
Gost- Gost
Evo danas se dodatno radilo na prednjem ovjesu...
Oprao sam i obrusio amortizere, zacudio sam se kad sam ih skinuo, kao novi su...mislim funkcija, a to mi je i najvaznije...Ovako izgleda obruseni i oprani amortizer, slike govore 1000 riječi:
Na ovoj slici su oba obrušena:
Kasnije sam ih ofarbao, slike sutra od gotovih amortizera.
Rastavio sam lisnatu oprugu i danas sam obrusio sve ostale listove i ofarbao ih u mat crnu boju. Narucio sam nove cahure za gibanj, pa cu i njih zamijeniti kad je sve rastavljeno
Ovako izgleda obrusen list i neobrusen:
I konacno ofarbani listovi:
Na kraju sam ofarbao vilice prednje u crveno...
Za sutre je plan skinut kutiju volana, i reparirati glavni kocioni cilindar, a ako stignem zamijeniti cu lezajeve na prednjim kotacima jer ih imam nove kuci...
Oprao sam i obrusio amortizere, zacudio sam se kad sam ih skinuo, kao novi su...mislim funkcija, a to mi je i najvaznije...Ovako izgleda obruseni i oprani amortizer, slike govore 1000 riječi:
Na ovoj slici su oba obrušena:
Kasnije sam ih ofarbao, slike sutra od gotovih amortizera.
Rastavio sam lisnatu oprugu i danas sam obrusio sve ostale listove i ofarbao ih u mat crnu boju. Narucio sam nove cahure za gibanj, pa cu i njih zamijeniti kad je sve rastavljeno
Ovako izgleda obrusen list i neobrusen:
I konacno ofarbani listovi:
Na kraju sam ofarbao vilice prednje u crveno...
Za sutre je plan skinut kutiju volana, i reparirati glavni kocioni cilindar, a ako stignem zamijeniti cu lezajeve na prednjim kotacima jer ih imam nove kuci...
Swordfish- Član
zvao sam frenda za triger rekao je da misli da ima,tako da ce mi javiti sutra popodne pa ja tebi javim
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Hrki je napisao/la:zvao sam frenda za triger rekao je da misli da ima,tako da ce mi javiti sutra popodne pa ja tebi javim
Super..cekam da se javis...
Swordfish- Član
Evo daljni tijek radova..kako sam uz figuara dobio komplet nove lezajeve automatski sam ih zamijenio u diskovima tako da su sad kao novi..to nisam slikao, samo su novi novcati lezajevi sada unutra...
Dalje sam skinuo kutiju volana sa svim pripadajucim dijelovima i to je izgledalo ovako:
Lijepo sam ju oprao, rastavio, nalio mjesavinu ulja za mjenjac i ulja za servo volan, tako da sam poslusao gajbicin savjet...spone i krajnice sam ofarbao sve u mat crno.
Takodjer sam kompletno rastavio lisnatu oprugu, obrusio je, oprao, namazao za mascu i sastavio...visina od tla je 14cm..
Vilice sam obrusio, zamijenio gumice na krajevima i bacio ih malo u boju
Amortizeri su spremni za montazu
Za vikend slijedi nastavak, mozda se uhvatim malo limarije oko prednjeg kosa..
Dalje sam skinuo kutiju volana sa svim pripadajucim dijelovima i to je izgledalo ovako:
Lijepo sam ju oprao, rastavio, nalio mjesavinu ulja za mjenjac i ulja za servo volan, tako da sam poslusao gajbicin savjet...spone i krajnice sam ofarbao sve u mat crno.
Takodjer sam kompletno rastavio lisnatu oprugu, obrusio je, oprao, namazao za mascu i sastavio...visina od tla je 14cm..
Vilice sam obrusio, zamijenio gumice na krajevima i bacio ih malo u boju
Amortizeri su spremni za montazu
Za vikend slijedi nastavak, mozda se uhvatim malo limarije oko prednjeg kosa..
Swordfish- Član
Šta reći nego svaka ti čast na ovom trudu i radu, zadivljen sam gledajući slike! Vidi se da radiš uredno i pedantno! Siguran sam da će fićo extra, prava mala jurilica! POZDRAV
Gost- Gost
Uzivancija je gledati kad netko pedantno radi... Zato,volju imas,nasu podrsku isto tako...hehe pozdrav
Predobro je ovo što radiš!
Super izgledaju takve stvari, kad se polovne restauriraju, svaka čast, a tako i treba, već kad se radi treba svaki komadić renovirat.
Super izgledaju takve stvari, kad se polovne restauriraju, svaka čast, a tako i treba, već kad se radi treba svaki komadić renovirat.
Gost- Gost
lijep fico felgice su extra uredne samo tako nastavi
nedo- Aktivni Član
- Broj komentara : 259
Za vikend sam raskopao cijelu unutrasnjost, sve je jos uvijek kao original...stanje zadnjih nosaca amortizera:
Za ovaj vikend je u planu skinuti pedale, i glavni kocioni cilindar te zastititi prednji dio auta sa body-em...
Polako idu radovi, ali sad jako polako zbog nedostatka vremena..
Za ovaj vikend je u planu skinuti pedale, i glavni kocioni cilindar te zastititi prednji dio auta sa body-em...
Polako idu radovi, ali sad jako polako zbog nedostatka vremena..
Swordfish- Član
Pa idemo dalje sa radovima...
Narucio ja onu plastiku i spikicu sto pokrece pumpu od benzina od Y45...i naravno da ne pase na ovo moje kuciste razvoda jer je od seata..pa sam malo busio, jedva sam nasao svrdlo od 12mm, sve zha normalnu upotrebu je do 10mm...
Ovako izgleda prihvat pumpe kod seata 903...(ovo gdje dodje sipkica je promjer 11,5mm, a kod Y45 je 8mm..
Ovako izgleda kad sam izbusio i namontirao...
I onda danas sam malo limario po prednjem kraju...obrusio nutarnje blatobrane i nanio novi body sa spricom...ispalo je kao novo i original
Poslije nogoneta otisao i skinuo papucice kvacila, kocnice i gasa...odlucio ih malo modificirati. Kako sam kuci imao neke "sportske" aluminijske papucice, one glomazne odlucio sam od njih napraviti nesto sto ce ipak izgledat na nesto u figuaru...
I uz pomoc brusilice prvo sam oblikovao aluminij..(vidi se kolike su bile po gumama)
Papucicu gasa sam modificirao malo zesce, nema vise rucnog gasa, to mi nije potrebno...ovako je izgledala kad sam ju skinuo
A ovako kad sam zavrsio sa njom
A ovako izgledaju kocnica i kvacilo...
Zasad toliko..sutra cu pocet slagat prednji kraj, ako se body osusi...
Narucio ja onu plastiku i spikicu sto pokrece pumpu od benzina od Y45...i naravno da ne pase na ovo moje kuciste razvoda jer je od seata..pa sam malo busio, jedva sam nasao svrdlo od 12mm, sve zha normalnu upotrebu je do 10mm...
Ovako izgleda prihvat pumpe kod seata 903...(ovo gdje dodje sipkica je promjer 11,5mm, a kod Y45 je 8mm..
Ovako izgleda kad sam izbusio i namontirao...
I onda danas sam malo limario po prednjem kraju...obrusio nutarnje blatobrane i nanio novi body sa spricom...ispalo je kao novo i original
Poslije nogoneta otisao i skinuo papucice kvacila, kocnice i gasa...odlucio ih malo modificirati. Kako sam kuci imao neke "sportske" aluminijske papucice, one glomazne odlucio sam od njih napraviti nesto sto ce ipak izgledat na nesto u figuaru...
I uz pomoc brusilice prvo sam oblikovao aluminij..(vidi se kolike su bile po gumama)
Papucicu gasa sam modificirao malo zesce, nema vise rucnog gasa, to mi nije potrebno...ovako je izgledala kad sam ju skinuo
A ovako kad sam zavrsio sa njom
A ovako izgledaju kocnica i kvacilo...
Zasad toliko..sutra cu pocet slagat prednji kraj, ako se body osusi...
Swordfish- Član
Poštovane kolege ovo je dobar primjer kulturnog rada i preciznosti koju ja obožavam .Mladi kolega evo ja vam kažem svaka čast imate moju podršku 101% .
Gost- Gost
Hornet je napisao/la:Poštovane kolege ovo je dobar primjer kulturnog rada i preciznosti koju ja obožavam .Mladi kolega evo ja vam kažem svaka čast imate moju podršku 101% .
Ovo mi puno znaci..zahvaljujem na komentarima...
Swordfish- Član
jako ljepo urađeno,nema šta pedantnost na prvom mijestu.
sve pohvale.
sve pohvale.
Gost- Gost
----------------------------------------------------------------------------------------------Swordfish je napisao/la:Hornet je napisao/la:Poštovane kolege ovo je dobar primjer kulturnog rada i preciznosti koju ja obožavam .Mladi kolega evo ja vam kažem svaka čast imate moju podršku 101% .
Ovo mi puno znaci..zahvaljujem na komentarima...
Poštovani mladiću ,ako smije se tako izraziti ,a vjerujem da smijem ? Ja sam svoj radni vijek proveo u ovim projektima evo i danas se bavim time mada sam u mirovini ,ali kad se čovjek jedanput napije benzina i u venama ti teče benzin to se teško liječi.Također sam vodio i radione i ljude pa mi nije teško procjeniti dobro od lošega.Ja se iskreno nadam da ćeš se sad još više truditi da budeš primjer kako se radi iskreno rečeno to očekujem, a ako ti nešto znači moja osobna ocjena za tvoj rad ona bi bila 5+ !
Gost- Gost
Stvarno za svaku pohvalu,i samo naprijed... Ja isto kad radim,to mora biti pravi posao,samo tako cu biti zadovoljan..Pozdrav
I kao sto je bilo obecano..body se osusio i poceo sam sa slaganjem prednjeg kraja tako da mi auto bude mobilan...
Kutiju volana sam montirao prvu i spojio je sa volanom
Papucice sam takodjer montirao osim kocnice, zezala me nesto, treba mi jos jedan par ruku za montazu nje..
Prije stavljanja lisnate opruge ocistio sam aluminijske nosace
Nakon toga sam montirao vilice:
Te lisnatu oprugu i amortizere:
I naisao sam onda na problem...naime, diskovi koje ja imam imaju vezu na lisnatu oprugu sa vijkom promjere 10mm, a ficina lisnata ima vijak 12mm..sad moram naci nekoga da mi to izbusi na 12mm rupe..
Kutiju volana sam montirao prvu i spojio je sa volanom
Papucice sam takodjer montirao osim kocnice, zezala me nesto, treba mi jos jedan par ruku za montazu nje..
Prije stavljanja lisnate opruge ocistio sam aluminijske nosace
Nakon toga sam montirao vilice:
Te lisnatu oprugu i amortizere:
I naisao sam onda na problem...naime, diskovi koje ja imam imaju vezu na lisnatu oprugu sa vijkom promjere 10mm, a ficina lisnata ima vijak 12mm..sad moram naci nekoga da mi to izbusi na 12mm rupe..
Swordfish- Član
Evo bilo mi dosadno danas, pa sam namontirao nazad kotace i sredio prednji kraj..sutra treba rijesit kocnice da koci i nastimat trap...kad je pao mrak, nije mi dao mrak mira nego sam ispolirao rozetne i zadnje stopove..evo rezultata..
Swordfish- Član
Ova tema je malo zaboravljena, naime kolega Swordfish je svojevremeno prodao cijeli projekt kolegi Ljubasu te smatram da ovu temu mogu zaključati jer se ovdje neće dalje rješavat.
Lock.
Lock.
Gost- Gost
Stranica 1 / 1.