Riječ dvije o mom projektu
4 posters
Stranica 1 / 1.
Riječ dvije o mom projektu
Već sam usput stavio sliku u garažu s motorima, ovdje ću ga ipak malo detaljnije predstaviti.
Radi se o Citroenu, CX20RE, godina 1987. Auto je kupljen u 11. mjesecu 2008. u Osijeku, nakon duge potrage za što boljim primjerkom. Limarijski nema puno ulaganja, auto je polimaren i polakiran prije 4 godine, međutim, posao nije napravljen kako treba pa ima mjesta koja zahtjevaju dodatnu sanaciju. Mašina je generalno uređena, ugrađen je Lovato plin, međutim, istom je istekao atest i mislim da ću ga izbacit i ugradit novi, sigurno je sigurno. S obzirom da je auto zadnjih 10 godina vožen na plin, karburator je u potpunosti neupotrebljiv za pogon vozila benzinom, te je isti skinut i poslan HP expresom u Solin na generalnu reparaturu koja je potrajala čitavih 5 mjeseci, koštala 1000 kuna sa poštarinom i, na žalost, rezultirala nikakvim promjenama, tako da sam sad u potražnji za drugim karburatorom( Weber 34 DM TR 110/100, pa ako netko nešto zna). Interijer je savršeno osvježen, sjedala, tapecirunzi i krov su presvučeni u pravu kožu smeđe boje koja savršeno odgovara smeđoj instrumentnoj tabli. Na hidraulici ima malo posla, negdje je puko jedan od povrata pa auto gubi ulje, ali kad se primim posla to će bit za čas sređeno. Anlaser je podlegao ekstremnim hladnočama i mislim da mu ne gine raskapanje i promjena četkica. Inače, auto sam vozio iz Osijeka u Vinkovce na plin i iznenadio se koliko dobro povuče. U vožnji na 120km/h u kabini nema apsolutno nikakvih zvukova osim kotrljanja kotača, a i to je blagi zvuk.
Malo teh. podataka:
Dužina 4650 mm
Širina 1770 mm
Visina 1360 mm
Težina 1235 kg
obujam 1995 ccm
Snaga 106.5 Ks
Zakretni moment 166.0 Nm na 3250 rpm
Od opreme. koža, el podizači, diravi sustav upravljanja (nema krute veze volana i kotača, volan se sam vraća u centar, bez obzira dal se auto kreće il stoji, od jedne do druge krajnje točke 2.4 kruga, progresivni servo) 4 diska, centralno zaključavanje. Do sad auto je prošao 207000 km, ja očekujem još toliko pa u mirovinu...
Evo još malo slika...
;;;
Radi se o Citroenu, CX20RE, godina 1987. Auto je kupljen u 11. mjesecu 2008. u Osijeku, nakon duge potrage za što boljim primjerkom. Limarijski nema puno ulaganja, auto je polimaren i polakiran prije 4 godine, međutim, posao nije napravljen kako treba pa ima mjesta koja zahtjevaju dodatnu sanaciju. Mašina je generalno uređena, ugrađen je Lovato plin, međutim, istom je istekao atest i mislim da ću ga izbacit i ugradit novi, sigurno je sigurno. S obzirom da je auto zadnjih 10 godina vožen na plin, karburator je u potpunosti neupotrebljiv za pogon vozila benzinom, te je isti skinut i poslan HP expresom u Solin na generalnu reparaturu koja je potrajala čitavih 5 mjeseci, koštala 1000 kuna sa poštarinom i, na žalost, rezultirala nikakvim promjenama, tako da sam sad u potražnji za drugim karburatorom( Weber 34 DM TR 110/100, pa ako netko nešto zna). Interijer je savršeno osvježen, sjedala, tapecirunzi i krov su presvučeni u pravu kožu smeđe boje koja savršeno odgovara smeđoj instrumentnoj tabli. Na hidraulici ima malo posla, negdje je puko jedan od povrata pa auto gubi ulje, ali kad se primim posla to će bit za čas sređeno. Anlaser je podlegao ekstremnim hladnočama i mislim da mu ne gine raskapanje i promjena četkica. Inače, auto sam vozio iz Osijeka u Vinkovce na plin i iznenadio se koliko dobro povuče. U vožnji na 120km/h u kabini nema apsolutno nikakvih zvukova osim kotrljanja kotača, a i to je blagi zvuk.
Malo teh. podataka:
Dužina 4650 mm
Širina 1770 mm
Visina 1360 mm
Težina 1235 kg
obujam 1995 ccm
Snaga 106.5 Ks
Zakretni moment 166.0 Nm na 3250 rpm
Od opreme. koža, el podizači, diravi sustav upravljanja (nema krute veze volana i kotača, volan se sam vraća u centar, bez obzira dal se auto kreće il stoji, od jedne do druge krajnje točke 2.4 kruga, progresivni servo) 4 diska, centralno zaključavanje. Do sad auto je prošao 207000 km, ja očekujem još toliko pa u mirovinu...
Evo još malo slika...
;;;
Gost- Gost
Re: Riječ dvije o mom projektu
Sviđa mi se auto,čini mi se da sam ga i viđao po Os.. vjerujem ti za udobnost u njemu potpuno,zato sam naprijed i sredi ga!
svemirski apartman,frende sretno sa projektom
oldschool- Aktivni Član
- Broj komentara : 171
Registration date : 08.02.2010
Ma bit će i toga, naći će se već negdje, ionako ga ne mislim regat do jeseni, vozil bum se na motoru ili u ženinom puntu...
Gost- Gost
pa dobro sta ti kazu ti kreteni iz Solina posalji ga nadzad i reci ili lovu nazad ili popravite karb ili cu vam poslati inace automobil je prekrasan ....
Ne mogu ga slat nazad u Solin, posvađao sam se sa dobrim prijateljem zbog tog karba. Naime radio ga je njegov otac, jedini čovjek u HR koji mi je garantirao da se karb može napravit bez auta. OK, napravio ga je, fakat je u njemu sve novo i ne sumnjam da ga je tvornički naštelal, ali nešto je zaboravio napravit i eto ga. Ja se u karbove slabo razumijem, plovke sam prekontrolirao, nije bo njihm a ovo ostalo ne bih dirao. Naime, auto upali na čok, radi nemirno, zaletava se, zatrzava, pa kad se zgrije malo se smiri. Onda vratim čok i on radi na 900 do 2200 okretaja. I smrdi na benzin ko blesav. Čak mi je jednom explodirao prednji lonac jer je nagruvao poprilično benzina u njega. To kad je grunulo auto je skočio 20 cm u zrak a od auspuha nije ostalo bog zna što. A mjesec dana ranije sam stavio novi... Moram nać nekakav popis u koje su se aute ugrađivali takvi karbovi, vidio sam da je Rafo nešto slično okačio ali ne mogu otvoriti link...
Gost- Gost
Stranica 1 / 1.