126 bis Elektro
+7
prka126
Filip
Lav
puyolov tata
Camshaft
johan
Hrki
11 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
126 bis Elektro
Bila jednom jedna pegla....
No, krenimo redom:
Jedna ljepotica tužno je čekala da ju netko pokupi...
... i odveze u neku novu garažu. Nije ni slutila što će joj se dogoditi. Prvo su joj zavirli pod suknju...
... a onda počeli vaditi dijelove...
No, sve djelove su temeljito obnovili...
... uredili ...
... i dodali neke nove, nepoznate. Rekli su da će od sada ovo biti motor...
... ovo je frgazer ...
... a ovo rezervoar.
Sad je pod suknjom malkice drukčije:
Još su neke stvari promijenili: grijanje...
... high-tech svjetla ...
... drukčiji je čep ...
... i instrument ploča ...
... sve je drukčije...
Drukčije i vozi...
Dosta za danas...
No, krenimo redom:
Jedna ljepotica tužno je čekala da ju netko pokupi...
... i odveze u neku novu garažu. Nije ni slutila što će joj se dogoditi. Prvo su joj zavirli pod suknju...
... a onda počeli vaditi dijelove...
No, sve djelove su temeljito obnovili...
... uredili ...
... i dodali neke nove, nepoznate. Rekli su da će od sada ovo biti motor...
... ovo je frgazer ...
... a ovo rezervoar.
Sad je pod suknjom malkice drukčije:
Još su neke stvari promijenili: grijanje...
... high-tech svjetla ...
... drukčiji je čep ...
... i instrument ploča ...
... sve je drukčije...
Drukčije i vozi...
Dosta za danas...
Gost- Gost
Re: 126 bis Elektro
e nemozes vcjerovati svaka cast hahahahahahahahhahahahah
legenda si
legenda si
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
ne postavljas slike kako treba.
ali mora se priznati da si car
ali mora se priznati da si car
Hrki- Administrator
ave cezare,stvarno iznenadjen,koliko ide na sat,koji je domet kako sta daj malo obrazlozi.....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
odi u temu PRAVILNIK FORUMA i u toj temi imas pod temu postavljanje slika tamo ti je sve jako dobro objasnjeo ,ako i dalje ne budes kuzio,mozemo se cuti telefonom pa ti jos poblize objasnim
Hrki- Administrator
Kako to da nisi mijenjao prijenosne omjere? Ovi ti pasu? Na koliko se max. vrti el. motor? Koliko momenta ima?
Gost- Gost
Je, to je ta peglica (a i vlasnik onda) o kojoj se pisalo, super projekt, svaka čast!
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
GrGaKC je napisao/la:Kako to da nisi mijenjao prijenosne omjere? Ovi ti pasu? Na koliko se max. vrti el. motor? Koliko momenta ima?
Ide do cca 3200 o/min, i oko 70 Nm u skoro cijelom rasponu okretaja.
I isprika svima zbog velikih slika.
Gost- Gost
Ha elektro se podrazumijeva da skoro cijeli raspon ima isti moment
Jel si razmisljao o ubacivanju kontinuiranog automatika? Ako si ovo sve iskemijao, vjerojatno ces i to moci
Jel si razmisljao o ubacivanju kontinuiranog automatika? Ako si ovo sve iskemijao, vjerojatno ces i to moci
Gost- Gost
TO TE JA PITAM !! E mini ovo je LEKTRIKA a ne mi drotari!! Duboko poštovanje !!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Moram priznati da sam ostao bez riječi! Prvo urednost u sređivanju,a drugo,ova ideja i sprovođenje iste u djelo..I to ovako uspješno!
Za svaku pohvalu! Zvuk je prelud!!
Jedino slike nisu ispravno postavljenje,treba ih kačiti kao ''thumbnail'' Ako zatreba pomoć,tu sam..
Za svaku pohvalu! Zvuk je prelud!!
Jedino slike nisu ispravno postavljenje,treba ih kačiti kao ''thumbnail'' Ako zatreba pomoć,tu sam..
puyolov tata je napisao/la:TO TE JA PITAM !! E mini ovo je LEKTRIKA a ne mi drotari!! Duboko poštovanje !!!
potpuno si u pravu, jebote nas dva se patimo sa drotima a ljudi rade posao od naše struke!!! svaka čast na projektu stvarno hvale vrijedno dijelo!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
e a ovaj "raspljinjać" bi trebo biti frekvencijski regulator ili je DC struja? malo mi molim te pojasni kaj je to unutra u kutiji! od čega je elektromotor.... itd malo se raspiši please!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
rekli ste da Vam treba nova bisica pa sam malo bacio oko na oglasnik,
http://www.oglasnik.hr/oglasi/amn/osobna_vozila/ponuda/fiat/oglas-11120800.html
http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-126-126-bis-oglas-959635 -150€
nadam se da će Vam pomoći!
http://www.oglasnik.hr/oglasi/amn/osobna_vozila/ponuda/fiat/oglas-11120800.html
http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-126-126-bis-oglas-959635 -150€
nadam se da će Vam pomoći!
prka126 je napisao/la:u kakvom je sad stanju, jeste li ju uspijeli složiti nazad?
Još je u jednakom stanju, čekam toplije vrijeme. No prvo o lijepim stvarima, ružno malo kasnije.
Hvala na linkovima, pogledat ću ako već nije prodano.
Gost- Gost
Svaka čast majstore, a meni je honovanje cilindara buš il nebuš, haha
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Predobro, ideja, realizacija, sve... Moje osobno mišljenje je da bi takvih vozila trebalo biti puno više, pogotovo u većim gradovima jer upotrebom elektromotora bitno se smanjuje ekološka katastrofa kojoj svakim danom sve više težimo. I još jedno pitanje, kakav je postupak prilikom registracije elektromobila? Odnosno, da li ste kao ekološki osviještena osoba nagrađeni popustom na cestarinu i osiguranje ili suprotno tome kao i vlasnici vozila na LPG plačate još dodatne namete?
I ne mogu se oteti dojmu da je zvuk pegle jako sličan zvuku novih niskopodnih Končar tramvaja...
I ne mogu se oteti dojmu da je zvuk pegle jako sličan zvuku novih niskopodnih Končar tramvaja...
Gost- Gost
Pravi motor završio je kod kod kolege kao izvor dijelova za drugu peglu. Bio je u lošem stanju.
Trenutno važeći podaci:
motor: Končar, seriski DC motor izvorno konstruiran za pogon servo-pumpe na viličarima, 72V/88A/5kW/2200 okr, no u peglici je to 96V/110A/8,2kW/3300 okr., dodatno hlađen externim ventilatorom. Nikad se ne zagrije više od 50 celzijevaca.
"frgazer" - PWM kontroler s regenerativnim kočenjem, Zapi H2 - 96V/500A, ograničen na cca. 280A jer nakon toga dolazi do proklizavanja lamele. Na slici je prvobitno ugrađen tiristorski kontroler (od kojeg i potječe onakav zvuk, novi kontroler je praktički nečujan)
"rezervoar" - olovni suhi (SLA,gel) akumulatori Hawker 12HR400, 8 komada u seriji, 96V/85Ah, max. dozvoljena struja (2 min.) 850A, struja kratkog spoja 7000 A, ukupna masa 290 kg - dovoljno za oko 60 km vožnje.
Trenutno važeći podaci:
motor: Končar, seriski DC motor izvorno konstruiran za pogon servo-pumpe na viličarima, 72V/88A/5kW/2200 okr, no u peglici je to 96V/110A/8,2kW/3300 okr., dodatno hlađen externim ventilatorom. Nikad se ne zagrije više od 50 celzijevaca.
"frgazer" - PWM kontroler s regenerativnim kočenjem, Zapi H2 - 96V/500A, ograničen na cca. 280A jer nakon toga dolazi do proklizavanja lamele. Na slici je prvobitno ugrađen tiristorski kontroler (od kojeg i potječe onakav zvuk, novi kontroler je praktički nečujan)
"rezervoar" - olovni suhi (SLA,gel) akumulatori Hawker 12HR400, 8 komada u seriji, 96V/85Ah, max. dozvoljena struja (2 min.) 850A, struja kratkog spoja 7000 A, ukupna masa 290 kg - dovoljno za oko 60 km vožnje.
Gost- Gost
bixic je napisao/la: I još jedno pitanje, kakav je postupak prilikom registracije elektromobila? Odnosno, da li ste kao ekološki osviještena osoba nagrađeni popustom na cestarinu i osiguranje ili suprotno tome kao i vlasnici vozila na LPG plačate još dodatne namete?
Prije registracije treba provesti ispitivanje odnosno dobiti atest u CVH (Centru za vozila Hrvatske) i nakon toga može na tehnički i registraciju kao i svaki drugi auto. Nema dodatnih nameta, ali ni popusta. Naknada za okoliš je nešto manja i ne radi se ekotest , to je jedini "popust".
Gost- Gost
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.