Sajla anlasera
4 posters
Stranica 1 / 1.
Sajla anlasera
Zamislite danas mi je pukla sajla anlasera kod stare peglice koje se pale na sajlu. Morao sam je paliti sa ''kombinirkama". Da li postoji mogucnost ugradnje tastera koji bi ukljucivao elektropokretac (anlaser) ili kao kod novog tipa peglice da se napravi paljenje preko kontakt brave? Da li je neko od vas radio nesto u vezi toga? Jos jedno pitanje koliko se cesto moraju podmazivati sajle gasa i kvacila da i one nebi pukle?
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Re: Sajla anlasera
Da bi palil peglicu na taster ili bravu moraš imat anlaser sa elektroautomatom, tj novi tip.Ako ga pribaviš nemoj slagat paljenje na bravu jer i nju moraš tada mijenjat, znači ostaje na taster.Taj dio složiš tako da sa brave vučaš plus sa 15 (kad daš kontakt dobiš plus) na rele 85 a masu preko tastera na 86.Sa baterije -akumulatora-vučeš neešto deblju žicu(2.5-4mm2) na 30 relea, a izlaz 87 na automat anlasera.Može se složiti i bez relea ali postoji mogućnost da taster -zalepi- jer automat -vuče- dosta struje.Nadam se da sam pomogel, ak treba slika probam ubacit!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Ako imaš ikakvu mogućnost biti u Zg ja ti dam novi alnaser ispravan, novi tip, za tvoj stari neispravan
Jednostavno napravi nove sajle malo ulja u njih i vozi. Ili nabavi neku noviju peglicu kaj je u raspadnom stanju kopletna pa prebaci. Mozda bolje kupit ficu pa ga uredit sto je bolje moguce stavit sajle kocnice itd. Vozil bus se par godina bez brige. Jednom ulozis malo vise i nemas brige razmisljat kaj bu svakih par dana. Pa sretno ti slaganju
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Stranica 1 / 1.