gevinde-amortizeri federi
+6
STOLE ABARTH
Abarth
damir_zg
miniV8
puyolov tata
Hrki
10 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: gevinde-amortizeri federi
šta nije u padovi prednji most sa gewindama bio cca 400-500€?? mislim neko je za toliko kupio?
Abarth- Aktivni Član
- Broj komentara : 647
Registration date : 16.04.2009
iste takve gevinde sa slike i pr most u padovi sam kupio za 430e
dino lič- Aktivni Član
- Broj komentara : 265
Registration date : 04.04.2012
e da pa dino je kupio ... znam da je neko ... tako da izgleda dino je izcijenkao dobru cijenu sa ciganima!!
Abarth- Aktivni Član
- Broj komentara : 647
Registration date : 16.04.2009
Nekako sam prevideo temu...Ja sam ih napravio i prodao par komada i niko se nije žalio dosad... Elem , amortizeri su od Lade (prednji) , dok je ostalo uradjeno kod tokara po mojoj specifikaciji , kao i opruge. Opruge su dužine 180 mm (neopterećeno stanje) , unutrašnji prečnik (čini mi se) 52 mm , a spoljašnji 66mm. Amortizer se montira bez problema na Fiću , osim preinake rasponke gornje viiljuške. Nažalost , moj par kod mene skuplja prašinu već više od godinu dana , jer treba skupiti novce za još neke akcije prilikom ugradnje neovisnog ovjesa napred (letva volana i diskovi) , pa nemam ličnog iskustva sanjima u vožnji , ali su mi ljudi rekli da su jako zadovoljni sa njima. Izbor je pao na Ladine amortizere zbog dostupnsti i cene , a ne zbog nekog extra kvaliteta (oko 13 eur par ,pa se i periodična zamena isplati)...
pedjamil- Aktivni Član
- Broj komentara : 191
Registration date : 19.04.2011
STOLE ABARTH
kolko kilske federe bi ti stavio na ficu? (u sloveniji su ceste slabe,ima ogromno rupa ) hvala
kolko kilske federe bi ti stavio na ficu? (u sloveniji su ceste slabe,ima ogromno rupa ) hvala
Gost- Gost
dal zna ko duzinu federa zadnjeg? Jel isti ko prednji il? Naso sam firmu u HR, sto pravi federe da dobeu cjenu,samo treb podatke pa da narucim. Hvala vam
Gost- Gost
23 ti je STD Esad koliko krace oces je na tebi, nego reci posto rade te federe
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
neznam kolko bi moralo bit,jer ocu da su gevinde ispred i iza pa da si mogu stelat malo visinu.
1000kuna, 4komada, to sam pito za istu velicinu a tezinu dva 60kg dva 100kg. Imal ko vec napravljene zadnje federe pa da mi izmjeri i rekne kolki su? Hvala
1000kuna, 4komada, to sam pito za istu velicinu a tezinu dva 60kg dva 100kg. Imal ko vec napravljene zadnje federe pa da mi izmjeri i rekne kolki su? Hvala
Gost- Gost
ajde pomozite,da se što više fiči abarth napravi . Čuo sam da postoji knjiga za abarth 1000tcr, da sve piše šta i kako ojačat, imal možda ko za prodat?
Gost- Gost
Hrki je napisao/la:prednje 60kg
zadnje 100kg
jel mi moze ko reci samo jednu stvar :
prednje 60kg? dali to znaci da kad takvu oprugu opteretimo sa 60kg,opruga se stisne do kraja?
ja sam radio opruge u zg za prednje i dok sam rekao odvagu prednjeg kraja lik je napravio da se sa opterecenjem od 1kg opruga stisne 1mm,
sad kolko je to kg opruga cijela neznam ,ali kad stanem na nju sa 75kg stisnem ju na pola.
inace platio sam ih300kn.
presretac- Član
- Broj komentara : 21
Registration date : 07.07.2013
Otpor od 60 kg znači da je to sila potrebna da se opruga stisne za 1 cm , pri brzini sabijanja od 12 cm/sec. Ta opruga ima otpor od 143 kg (ako se ne varam) kada je sabijena 2 cm (exponencijalna jednačina).
pedjamil- Aktivni Član
- Broj komentara : 191
Registration date : 19.04.2011
@presretac prije nego nastaviš sa daljnim pitanjima predstavi se u temi namjenjenoj za to!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
predstavih se...izvinjavam se sto nisam prije:)
presretac- Član
- Broj komentara : 21
Registration date : 07.07.2013
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.