Preminuo Predrag Vušović
+5
Hrki
miniV8
puyol
Lav
Ćofi
9 posters
Preminuo Predrag Vušović
ZAGREB - S velikom boli u srcu javljamo da nas je danas ujutro napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović, priopćilo je kazalište Gavella.
Poznati hrvatski glumac preminuo je u 51. godini života od posljedica jakog moždanog udara jutros u 4 sata i 40 minuta u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici. Podsjetimo, Vušović je moždani udar doživio u nedjelju navečer, nakon čega je hitno prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Sestara Milosrdnica. Liječnici su ga odmah operirali, no poznati je glumac ostao u komi. Predrag Vušović Pređo, glumac kazališta Gavella, rođen je 29. kolovoza 1960. u Kotoru. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku, a od 1979. stalno je nastanjen u Zagrebu, gdje je pohađao Akademiju dramskih umjetnosti.
Od 1996. stalno je zaposlen u GDK Gavella kao glumac. Glumačku karijeru započeo je u kazalištu "Mali Marin Držić" 1972. godine ulogom Toma Sayera u istoimenoj predstavi, u režiji Krunoslava Šarića.
Prvu televizijsku ulogu Vušović je imao u seriji "Putovanje u Vučjak" 1986. S filmskog platna pamtimo Vušovića po ulogama u Brešanovim filmovima "Kako je počeo rat na mom otoku" i "Maršal", a jednu od zadnjih filmskih uloga ostvario je u "Sedamdeset i dva dana".
Nezaboravan je njegov lik iz serije "Bitange i princeze", a gledali smo ga i u "Stipi u gostima" i "Odmori se, zaslužio si".
Tekst skinut sa JUTARNJI.HR
Stvarno šteta, Hrvatska je izgubila jednog velikog glumca. Neka mu je laka zamlja i Počivao u miru.
Poznati hrvatski glumac preminuo je u 51. godini života od posljedica jakog moždanog udara jutros u 4 sata i 40 minuta u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici. Podsjetimo, Vušović je moždani udar doživio u nedjelju navečer, nakon čega je hitno prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Sestara Milosrdnica. Liječnici su ga odmah operirali, no poznati je glumac ostao u komi. Predrag Vušović Pređo, glumac kazališta Gavella, rođen je 29. kolovoza 1960. u Kotoru. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku, a od 1979. stalno je nastanjen u Zagrebu, gdje je pohađao Akademiju dramskih umjetnosti.
Od 1996. stalno je zaposlen u GDK Gavella kao glumac. Glumačku karijeru započeo je u kazalištu "Mali Marin Držić" 1972. godine ulogom Toma Sayera u istoimenoj predstavi, u režiji Krunoslava Šarića.
Prvu televizijsku ulogu Vušović je imao u seriji "Putovanje u Vučjak" 1986. S filmskog platna pamtimo Vušovića po ulogama u Brešanovim filmovima "Kako je počeo rat na mom otoku" i "Maršal", a jednu od zadnjih filmskih uloga ostvario je u "Sedamdeset i dva dana".
Nezaboravan je njegov lik iz serije "Bitange i princeze", a gledali smo ga i u "Stipi u gostima" i "Odmori se, zaslužio si".
Tekst skinut sa JUTARNJI.HR
Stvarno šteta, Hrvatska je izgubila jednog velikog glumca. Neka mu je laka zamlja i Počivao u miru.
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
Re: Preminuo Predrag Vušović
strašno...
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Žalosno i prerano. Nije htio prestati piti nikako,i ovog puta se nije izvukao nažalost. R.I.P.
Jučer sam na Anteni Zagreb čuo da je imao srčani, a danas sam čuo da je umro. Ovo je stvarno veliki gubitak. Bog mu dao duši lako. R.I.P.
Da, preminuo je od posljedica srčanog udara. Bio je alkoholičar i izliječio se koliko toliko, ali je i dalje pio. Nedavno je bio u emisiji "OSMI KAT" i bio je govorio da pije(manje nego prije) i da neka ide dokle ide (u tom smislu) i evo dokle ga je dovelo. Rekli su da je ovo posljedica neurednog života. Jedan od mojih najdražih glumaca.
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
pokoj mu u dusi legenda od glumca i prava steta sto ga nema vise uzival sam gledajuci ga u njegovim filmovima
tempo gt- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 257
Registration date : 12.02.2010
kako je moja nona znala reć dokle je gjedala osmrtnicu svoje prijateljice va noven liste: se je to jako žalosno, ma boje on(a) neh ja...
sa istina ovega sveta....
sa istina ovega sveta....
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011