prosinac 1967 . . . Međimurje . . . . 2009
+4
BISer
Lav
Hrki
JURICA
8 posters
Stranica 1 / 1.
prosinac 1967 . . . Međimurje . . . . 2009
B*k fićoljupci,
evo da i ja predstavim svoj prvi vlastiti auto i to fićo iz 1967 godine. Kupljen je 2001 od prve vlasnice u originalnome i voznome stanju ( registriranome ), sa približno originalnih 60 000 km pošto je gđa živjela i radila isključivo u Čakovcu. Nakon isteka registracije išao je na lagani " face lifting " ali je na kraju proizašlo truda i novaca utrošenih u 3,5 godine restauracije zastave 750. Moram napomenuti kako je auto u zadnje 3 godine svakodnevno bio na cesti pošto se djevojka vozila na posao i sa posla - ne postoji ono da nije htio upaliti ili nekaj ne štima . . . U stvari, nekoliko slikica sa "restauracije" koja se odvijala kako su dijelovi dolazili, pošto je limarija komplet nova i određeni dijelovi koje sam htio zamijeniti bez obzira na ispravnost već radi dotrajalosti. Na početku obveza nam je bila napraviti dijagnozu što će nam trebati i kako ćemo nešto pripasati i sl - na kraju sve otpada i krećemo u kompletnu restauraciju svega - obzirom na godinu 2001 teže sam dolazio do digitalnog fotića pa zato ima i manje slika . Dalje prosudite sami . . .
evo da i ja predstavim svoj prvi vlastiti auto i to fićo iz 1967 godine. Kupljen je 2001 od prve vlasnice u originalnome i voznome stanju ( registriranome ), sa približno originalnih 60 000 km pošto je gđa živjela i radila isključivo u Čakovcu. Nakon isteka registracije išao je na lagani " face lifting " ali je na kraju proizašlo truda i novaca utrošenih u 3,5 godine restauracije zastave 750. Moram napomenuti kako je auto u zadnje 3 godine svakodnevno bio na cesti pošto se djevojka vozila na posao i sa posla - ne postoji ono da nije htio upaliti ili nekaj ne štima . . . U stvari, nekoliko slikica sa "restauracije" koja se odvijala kako su dijelovi dolazili, pošto je limarija komplet nova i određeni dijelovi koje sam htio zamijeniti bez obzira na ispravnost već radi dotrajalosti. Na početku obveza nam je bila napraviti dijagnozu što će nam trebati i kako ćemo nešto pripasati i sl - na kraju sve otpada i krećemo u kompletnu restauraciju svega - obzirom na godinu 2001 teže sam dolazio do digitalnog fotića pa zato ima i manje slika . Dalje prosudite sami . . .
JURICA- Aktivni Član
- Broj komentara : 649
Registration date : 30.04.2009
Re: prosinac 1967 . . . Međimurje . . . . 2009
I jedna sadašnja sa nekih 64 000 km . . .
Zadnja promjena: JURICA; 1/5/2009, 09:45; ukupno mijenjano 1 put.
JURICA- Aktivni Član
Zakon je fićak, super je, vidi se da ste si dali truda i vremena a za novce se ne priča.
Ja bi još samo promijenio branike, one s onim starim bubrezima, baš kao što su imali kontraši, inače svaka pohvala.
Ja bi još samo promijenio branike, one s onim starim bubrezima, baš kao što su imali kontraši, inače svaka pohvala.
Gost- Gost
Zaboravih,
u pripremi još prednje i bočne lajsne sa znakom ( imam ih ) a za branike ću pričekati jer su skupi ali ako naiđem na originale . . . . . .
lp
u pripremi još prednje i bočne lajsne sa znakom ( imam ih ) a za branike ću pričekati jer su skupi ali ako naiđem na originale . . . . . .
lp
JURICA- Aktivni Član
Svaki komentar na ovaj posao bi bio i suvišan ,ali na kraju se dobilo nešto što "Zlata Vrjedi" !!
Gost- Gost
prva liga.svaka cast
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Prekrasan je, bili labud, vidim da si čak stavija i originalnu potisnu ploču, hehe. Samo ga čuvaj i pazi kao i do sada. Reci mi di si naša ove SACHS amortizere? pozzzz
Gost- Gost
ubo si me direktno u srce,makina je ko nova,svaka čast vrhunski odrađen posao i na kraju je ispo bolje nego kad je bio nov.
Gost- Gost
NightRider je napisao/la:Prekrasan je, bili labud, vidim da si čak stavija i originalnu potisnu ploču, hehe. Samo ga čuvaj i pazi kao i do sada. Reci mi di si naša ove SACHS amortizere? pozzzz
Iskreno rečeno nisam mario za marku amortizera - znam da su bili u nekom skladištu i da sam ih dobio badava - bilo je to negdje 2003 . . . . naravno nove . . . .
JURICA- Aktivni Član
jao kolega fijola je prekrasna, nego, recite mi, ove presvlake za sjedišta, da li je to novo, ako je gdje se mogu nabaviti, jako mi se sviđa taj retro stil..
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
nije to presvlaka koliko ja znam,tako su šivana,barem kod drugih kole sam vidio.
Gost- Gost
Svaka cast majstore!!!Pristup,izrada, finis....uvek se divim svakome poduhvatu koji je temeljan kao ovaj. Vozi se u sreci i veselju sa punim srcem.
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
BISer je napisao/la:jao kolega fijola je prekrasna, nego, recite mi, ove presvlake za sjedišta, da li je to novo, ako je gdje se mogu nabaviti, jako mi se sviđa taj retro stil..
Bok,
presvlake u prosjeku - skidanje, šivanje po mjeri, materijal - koštaju cca 2000 - 2500,oo kn ovisno o materijalu. Osobno sam skidao navlake i stavljao ih gore i mogu reći kako nije to baš lak posao. Meni su to radili ljudi koji se bave tapeciranjem ( čitaj rodbina ) pa me sve koštalo 800,oo kuna. Svaka spužva je nova i pazilo se da svaki šav bude kao na originalu koji je bio crveni skaj - imam slike slikane običnim fotićem na kojima je čofi kada sam ga kupio - sve navlake osim vozačevog su bile kao nove pošto je vlasnica živjela sama - mijenjano radi nemogućnosti čišćenja mirisa od starosti. Ideja o retro stilu navlaka došla od moje cure koja ga je i većinu vremena vozila.
lp
JURICA- Aktivni Član
ja također razmišljam o nekakvom retro-stilu za siceve na bisici, samo ne znam da li staviti skaj ili tkaninu, skaj mi izgleda ljepše, ali imam osjećaj da je po ljetu pakleno sjesti na crni skaj... uglavnom super su vam ispale...
da li ste mijenjali i opruge u sicevima jer meni treba par, ali ih nigdje ne mogu nać...
da li ste mijenjali i opruge u sicevima jer meni treba par, ali ih nigdje ne mogu nać...
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Nemam opruge već okomito postavljene gume koje sam zamijenio jačom gumenom tkaninom. Za opruge probaj pitati kod stolara ili sl koji se bavi proizvodnjom stolica ili nekog tapetara - svi oni imaju viška opruga od klasičnih stolaca pa vidi.
lp
lp
JURICA- Aktivni Član
BISer poslao sam ti PM,..pa mozda pomogne.
Čule87- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 8
Registration date : 17.04.2009
evo unatrag nekoliko godina nakon restauracije, došlo je vrijeme polugeneralke tehničkih stvari na fići. Jedan od glavnijih popravaka ( čitaj slučaj ) je bio ugradnja starog Hitachi radija kojeg smo mi u obitelji imali u starome fići, a što sam prepustio kolegi Fodoru koji kada je provozao auto, pitao : da li sam ja siguran u svome autu ? i od onda je to sve krenulo prije nekih mjesec dva - bumo to pogledali , pa zamjenili i za dva - tri dana auto je doma. Da, moguće ?! nije sigurno. Prvo smo pogledali kočnice koje su bile u relativno dobrome stanju ali po riječima Fodora u k.....cu, lufta u sponama i krajnicima relativno malo ali po riječima Fodora u . . . . . . I onda je bilo, ma daj rasturi auto do desanta na Ozalj ( nisam išao jer je auto bio u rinfuzi ) ali na kraju je rješen do najvažnijeg desanta, onog na Samoborsko tj Žumberačko gorje u organizaciji Fićo foruma i najbolje ekipe !
pokušat ću dočarati što smo ( Fodor većinom, ja sam nadgledao radove ) sve prepravili, zamijenili i stavili na svoje mjesto. Uz primarno djelo ugradnje auto radija, radilo se na zamjeni svih spona, krajnika, vilica i dr koje smo sve zamijenili novima ili napravili kod 'bravara' generalku. Svi doboši su dobili novi 'facelifting' uz izradu kočionih obloga prema njima, novi lajtunzi; feder plata je zamijenjena novom uz prethodno rastavljanje, čišćenje, farbanje i sklapanjem kako spada uz posebnu mast koja ide između. Kod motora, poštelani ventili pomoću pajsera, velikih klješta i na kraju izbalansirano pomoću labele ili kak se već to zove ( vidi se iz priloženog na slici ). Prednji branik je nov uz nabavku i stavljanje novih kromiranih bubrega koji su nažalost svi za jednu stranu pa sada malo to čudno stoji. Od dodatne opreme uz radio, tu je naravno vrlo važna stvar - termostat sa kučištem i senzorom koji je tijekom vožnje pokazivao cca 78 stupnjeva , a kada je vani malo viša temperatura onda se vrti na 80 ili malo više ( termostat otvara nešt manje od 90 pa bih molio iskusne majstore da vele da li je to uredu tj koja je temperatura optimalna na mašini 750 ). Nabavljene su i Abarth cromodora felgice ali neću stavljati na fiću ( iako su već na pjeskarenju finim prahom a boja će biti neka Porsche ). U skorije vrijeme još stavljam bočne žmigavce i prednje komplet lajsne i to bi bilo to.
Slikice govore sve, mjesto radnje 'Fodor work shop', a peglicu koju čuva sa mašinom od Alfe 3.0 neka sam stavi da ne otkrijem baš sve . . . nije taj Fodor samo Fodor . . . . .
Nikako nisam mogao poslagati sliku do slike uz pojašnjenje a radim ovo u okviru radnog vremena što znači isprika radi slika koje kao da je donio vjetar.
lp
pokušat ću dočarati što smo ( Fodor većinom, ja sam nadgledao radove ) sve prepravili, zamijenili i stavili na svoje mjesto. Uz primarno djelo ugradnje auto radija, radilo se na zamjeni svih spona, krajnika, vilica i dr koje smo sve zamijenili novima ili napravili kod 'bravara' generalku. Svi doboši su dobili novi 'facelifting' uz izradu kočionih obloga prema njima, novi lajtunzi; feder plata je zamijenjena novom uz prethodno rastavljanje, čišćenje, farbanje i sklapanjem kako spada uz posebnu mast koja ide između. Kod motora, poštelani ventili pomoću pajsera, velikih klješta i na kraju izbalansirano pomoću labele ili kak se već to zove ( vidi se iz priloženog na slici ). Prednji branik je nov uz nabavku i stavljanje novih kromiranih bubrega koji su nažalost svi za jednu stranu pa sada malo to čudno stoji. Od dodatne opreme uz radio, tu je naravno vrlo važna stvar - termostat sa kučištem i senzorom koji je tijekom vožnje pokazivao cca 78 stupnjeva , a kada je vani malo viša temperatura onda se vrti na 80 ili malo više ( termostat otvara nešt manje od 90 pa bih molio iskusne majstore da vele da li je to uredu tj koja je temperatura optimalna na mašini 750 ). Nabavljene su i Abarth cromodora felgice ali neću stavljati na fiću ( iako su već na pjeskarenju finim prahom a boja će biti neka Porsche ). U skorije vrijeme još stavljam bočne žmigavce i prednje komplet lajsne i to bi bilo to.
Slikice govore sve, mjesto radnje 'Fodor work shop', a peglicu koju čuva sa mašinom od Alfe 3.0 neka sam stavi da ne otkrijem baš sve . . . nije taj Fodor samo Fodor . . . . .
Nikako nisam mogao poslagati sliku do slike uz pojašnjenje a radim ovo u okviru radnog vremena što znači isprika radi slika koje kao da je donio vjetar.
lp
JURICA- Aktivni Član
jurice još jednom odličan je meni se jako sviđa.....
jebate pa to je fodor....
jebate pa to je fodor....
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Čekaj čekaj a di je centralna spona?? Jura pa nisam te to pital u Samoboru oprosti bil sam sj...n zbog vremana!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Sve smo promijenili tj majstor Fodor !
JURICA- Aktivni Član
Super je Fićo. Svaka čast. Mog prvog sam skinuo kompletno. Isto tako sam htjeo od 0 počet. Al se rodi jedno pa drugo pa treće dite... a Fićek osta u garaži bez pravog pomaka ;-)
PRVA LIGA!
PRVA LIGA!
Gost- Gost
Similar topics
» P: Zastava 750 - 1967.
» Kako kupiti Fiću.....1967.
» Fičo susret Međimurje 16.4.2011
» 12 susret OTK Međimurje 30.07.2011. ČAKOVEC
» FIČO SUSRET MEĐIMURJE 14.04.2012
» Kako kupiti Fiću.....1967.
» Fičo susret Međimurje 16.4.2011
» 12 susret OTK Međimurje 30.07.2011. ČAKOVEC