Što je triger?
+3
ARIEL
Zloćko
autogrobnik18
7 posters
Stranica 1 / 1.
Što je triger?
kao sto tema kaze nigdje na internetu nema objasnjenja sto je triger, znam da je suha distribucija ali kakve to veze ima sa povecanjem snage motora???
autogrobnik18- Član
- Broj komentara : 43
Registration date : 13.11.2011
Re: Što je triger?
triger je zučasti remen ;)a izgleda ovako http://ficoforum.forumcroatian.com/t1630-p-triger-polovni?highlight=triger
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
navodno ima veze s više snage,no ja mislim da nema veze,nisam vidio nikog ko je pravilno i stručno složio neki abarth motor da je stavia triger,stavljaju se kvalitetni lanci da ne pucaju a najbolje je rješenje zupčanike,no to vuče i drukčiju bregastu...možda je strigerom nešto lakši prijenosno zanemarivo,ja ću ga sebi maknit jer i takio svaki dan gledam havarije kad pukne zupčasti....
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
aaaa pa to znam jos od prije samo nikada nisam cuo da se to zove tako....... koji glupan sam ja........
autogrobnik18- Član
Ljudi koji su ga ugradili,kažu da je bolji rad motora jer je mnogo bolja veza između radilice i bregaste. Nema lufta pa nema ni kašnjenja u prenosu među njima. Sa trigerom,rad motora je bešumniji.
Nemojte sad da mi razbijate želju za ugradnjom trigera.... Sve koje sam pitao (mehaničari,poznanici) kažu da se na fićinom motoru NE MOŽE desiti teža havarija u slučaju pucanja zupčastog kaiša trigera odn. klipovi se ne mogu sudariti sa ventilima. A i do sad nisam naišao ni na jednog čoveka kome se to desilo a mnogi ga imaju na motorima.....
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
Motor je tisi i manje otpora je na radilici i bregastoj po meni je to dovo@jno, snagu ne povecava ali u konacnici dobijes 200tinjak okretaja vise
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
alo,nije ista faza na trigeru i lancu,osim ako zubcanik veliki od lanca nema dvije rupice probusene,e pa ta druga rupica mu mice fazu pola zuba i sluzi samo za 013 bregaste i oznacena je sa 70hp,dok je normalna rupa 45hp
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Ja imam taj sa oznakom 70hp znaci to je za 013 bregastu?
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
cek cek sad si me zbunio kako se klipovi nemogu sudariti sa vetilima, to je ista stvar kao da ti i lanac pukne,.... ako ispusni ili usisni ventili ostanu bas u tom trenutku otvoreni dolazi do sudara, nekom srecom se mozda nadu na "vagi" bas u tom trenutku pa je havarija izbjegnuta......... ispravi me ako grijesim.....zemunelo je napisao/la:
Ljudi koji su ga ugradili,kažu da je bolji rad motora jer je mnogo bolja veza između radilice i bregaste. Nema lufta pa nema ni kašnjenja u prenosu među njima. Sa trigerom,rad motora je bešumniji.
Nemojte sad da mi razbijate želju za ugradnjom trigera.... Sve koje sam pitao (mehaničari,poznanici) kažu da se na fićinom motoru NE MOŽE desiti teža havarija u slučaju pucanja zupčastog kaiša trigera odn. klipovi se ne mogu sudariti sa ventilima. A i do sad nisam naišao ni na jednog čoveka kome se to desilo a mnogi ga imaju na motorima.....
autogrobnik18- Član
na fićinom motoru je komora sagorijevanja u glavi duboka tako da ventili ne izvire van nje tako da nemože napravit štetu ako pukne zupčasti a ako pukne lanac tu bi se već dogodio dernek jer bi polomilo sve sa boka motora ako ne i bregastu i radilicu iako možda vjerovatno ima i slučaja di nije polomilo ništa sve ovisi kolike si sreće
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
U fićinom slučaju je mana šta nema španera lanca zato relativno kratko i traje jer kad ulovi luft pojede sam sebe, a trigerom se to izbjegne pa se i paljenje da kvalitetnije naštelat (kak mini veli+ 200 o/min)tj.mirniji rad.Kolko se siječam uno 900 je imao španer e sad neznam jel bi se to dalo iskemijat.Po meni je lanac sigurnije rješenje pogotovo kod dohc motora (nije baš veselo kad ti zubčasti zhebe 16ventilac s dvije bregaste) i nisam vidio ni čuo da je lanac puko sam od sebe osim u slučaju veče havarije tipa pucanja radilice i sl.
xxyy333- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 562
Registration date : 26.02.2010
Tako je zloćko,ventili ne izlaze van glave a i klipovi se ne penju skroz do ravni bloka (imaju koji mm do njega). Ovo mi je rekao mehaničar koji zna u prste fiću jer ga je vozio 30 godina. Kolega medonja ima triger na fići više od 20 godina i samo mu je jednom preskočio/proklizao kaiš ali bez posledica.
Super što triger podržava i 013 bregastu jer nju planiram da ugradim u ovaj 850 motor. Iksreno,nisam zagledao i nisam znao šta znači ona dodatna rupica od 70HP ..... ali sada znam.
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
miniV8 je napisao/la:Ja imam taj sa oznakom 70hp znaci to je za 013 bregastu?
da ili 219 bregastu
Guest- Gost
Stranica 1 / 1.