SLAGANJE 903
+8
zemunelo
puyolov tata
Ćofi
Lav
fusher
cofi69
Zloćko
FILAVU
12 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
SLAGANJE 903
Pozdrav, evo nabavio sam novu zanimaciju, slazem 903 motor, dobio ga da đ, pa reko sto se nebi uzelo i radilo pomalo, iako neznam sta cu kad ga sastavim jer u svom ficku imam dobar 850 motor(malo dorađen), al nije vazno bitno da je bilo đabe... Zasad su ispolirani ventili, prosirena glava,olaksane i ispolirane klackalice(iako svi kazu da to nema koristi, al eto bilo je koristi, ubilo je dosadu).... Moram odnjet glavu na brusenje, ventile pod kutem, olaksat cu klipnjace, zamajac, podizace ventila, radilica mora ic na brusenje jer su dva leteca fasovala i ostetila radilicu... Rastavljena je pumpa vode i ociscena, moram samo nac nove semeringe i lezajeve i to slozit fino... Karburator je bio MGV 30 i mogu rec da sam poslije pranja ostao jako ugodno iznenađen, jer je stvarno karburator u odlicnom stanju i vjerovatno cu ga stavit na 850, iako vec gore imam MGV 3o, al ovaj je bolji...Ofarbane su remenice, i ventil dekl, to slikam kad uhvatim vremena.... Nabavljena je digitalna vaga za obradu klipnjaca, jos samo moram napravit stalak, da mogu posebno vagat malu i veliku pesnicu, i kad se to sve fino izbalansira ima da bude ko urica... Ukoliko imate nekakve savjete, ideje slobodno pisite, neka svoja iskustva... Motor je iz Zastavinog kombija, iako je kombi 850 ak, unutra se nalazio 903 sto me nije razveselilo bas, jer bi vise volio da je 850 jer bi imo taman finu bregastu, a ne ovako bi moro dat 2ooo kn za bregastu ako hocu neku jacu, al mislim da nista od toga, puno je to para....
FILAVU- Aktivni Član
- Broj komentara : 154
Registration date : 21.05.2012
Re: SLAGANJE 903
jel fiat ili dmb?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
đabe trud....nađi fiata orginal pa se oko njega trudi koliko te god volja
Zloćko- MODERATOR SPAMER
E sad ga i ti ubi u pojam s ovin fijaton
cofi69- Aktivni Član
- Broj komentara : 468
Registration date : 09.03.2012
šta fali deembeju? more 3000 km bez da troši više od po' litre na 100
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Hahahahahaha ma nije to puno :*)
cofi69- Aktivni Član
- Broj komentara : 468
Registration date : 09.03.2012
Dobar Motor Bio..
Zloćko- MODERATOR SPAMER
pitanje je cega da ne trosi??? ulja vjerovatno??? ma odakle da nadjem, pare ne dajem za nista, a ovo je đabe...a kad je đabe i sirče je slatko tako da ono... svejedno sam reko ne mislim ga stavljat zasad u auto, jer imam 85o unutra... znam to da nije nesta ekstra motor, al za kog je dobar je...
FILAVU- Aktivni Član
FILAVU je napisao/la:pitanje je cega da ne trosi??? ulja vjerovatno??? ma odakle da nadjem, pare ne dajem za nista, a ovo je đabe...a kad je đabe i sirče je slatko tako da ono... svejedno sam reko ne mislim ga stavljat zasad u auto, jer imam 85o unutra... znam to da nije nesta ekstra motor, al za kog je dobar je...
a zbog ceg je taj motor tolko los, sta mu je mana????
FILAVU- Aktivni Član
izmedu ostalog,kako mestri kazu, ima "meksi" blok losije je kvalitete opcenito s druge strane imam prijatelja s tim motorom u kombiju vozi ga preko 20godina svaki hebeni dan pali vozi motor nije taknut tako da po meni nema pravila i
moze bit aston martin ako te potrefilo govno nece valjat a ako slozis to kako treba to bi trebalo bit bomba nemoj se obeshrabrivat komentarima nego sastavi to i pokazi svima da su krivu
moze bit aston martin ako te potrefilo govno nece valjat a ako slozis to kako treba to bi trebalo bit bomba nemoj se obeshrabrivat komentarima nego sastavi to i pokazi svima da su krivu
Lav je napisao/la:moze bit aston martin ako te potrefilo govno nece valjat a ako slozis to kako treba to bi trebalo bit bomba nemoj se obeshrabrivat komentarima nego sastavi to i pokazi svima da su krivu
Slažem se
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
al vjerovano cu bit u krivu...kad god nesta radis iz inata ne ispadne najbolje, zato cu ga radit s ljubavlju pa ce mozda valjat...hahahahah
FILAVU- Aktivni Član
Ma samo ti lupi iz inata "fiatistima"!!!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
ne ne ne ti radi preko ku..a jel sta se vise trudis ono bude vece sranje a ono sta zbrljas na brzinu obicno bude vrh
ma radit cu iz dosade kako mi se cini... ma fiat kanta sve sto sam imo talijansko mi je krepalo, tako da ga izbjegavam kolko mogu...
FILAVU- Aktivni Član
Sve u svemu SRETNO!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Lav je napisao/la:ne ne ne ti radi preko ku..a jel sta se vise trudis ono bude vece sranje a ono sta zbrljas na brzinu obicno bude vrh
Potpisujem da je ovo istina iz mog licnog primera.
Svaki motor veci od 750 kubika je premija za ficu jer ima vise snage da gura manju tezinu. Ako ti se ukaze prilika,nabavi i ugradi u taj motor bregastu od jugovog 903 motora jer je bolja.
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
ne fali ništa dmb-u...čista glupost,ako napraviš generalku trjat će dugo...normalno da nevaljaju kad su odvrnuli kozna koliko km
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
jel olaksavo tko klipnjace??? jel se to isplati radit, mislim nece popucat il se isavijat??? ima li netko iskustva ???
FILAVU- Aktivni Član
tvorničke bi trebale bit dobre ako neplaniraš jaču bregastu i konstantno velike okretaje ,pod tim mislim iznad 7000rpm,ako planiraš,moraš balansirat i njih i radilicu i zamašnjak,evo ti jedan vide nekih iz argentine kako radi ali ovaj ima bregastu od preko 300 stupnjeva
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fuULjijYDUA
https://www.youtube.com/watch?v=GGoCCHetHTM&list=UUdhoa9VsaCojuYdZev5rUxA&index=6
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fuULjijYDUA
https://www.youtube.com/watch?v=GGoCCHetHTM&list=UUdhoa9VsaCojuYdZev5rUxA&index=6
ARIEL- Aktivni Član
pa nisam mislio jacu bregastu, jer nemam para...hehehe.... obradio sam glavu, ispuh, ventile ispoliro, olaksat cu zamajac, spustit glavu, pa sam mislio olaksat i klipnjace malo i balansirat ih, pa me zanima jel to neko vec radio, nebi nest sad pretjerano olakso???
FILAVU- Aktivni Član
ma ne radi se zapravo olakšavanje to je bespotrebno samo balansirat i h ,izjednačiti ih po težini na vagi..ja sebi nisam to radio jer sam kupio nove H klipnjače,samo što ja sad evo upravo moram opet ratavit blok jer mi klipnjače kako su šire zapinju u cilindar pa treba malo se brusilicom igrat po bloku....ti sebi malo olakšaj zamašnjak i obavezno balansiranje i njega i radilice ,sve zajedno s prednjom remenicom...evo ti da šalješ:
http://www.elmet.hr/auto-sport.php
http://www.elmet.hr/auto-sport.php
ARIEL- Aktivni Član
ma gledo sam taj elmet vec, ma nedam tolke pare za balansiranje, pa imam sad na autu olaksan zamajac i uopce nije balansiran i auto radi besprijekorno... Covjek koji mi je slago motor je radio sebi Corsu 1.6 GSI, i isto je olaksavo zamajac i nije nista balansiro i vozi je vec 6 godina bez ikakvih problema, tako da je to po meni bacanje para, naravno ako se ne olaksava radilica, ako se olaksava e onda sve ljepo balansirat...
FILAVU- Aktivni Član
kako god ti oćeš,kad je motor slab i netreba to radit kad nema velikih naprezanja....no ne bi vjerovao kloiko zamašnjak bude van balansa kad ga samo olakšaš...tvornički su balansirani a materijal nije svugdje isti i kad ga skineš ima velikih razlika...sve moje do sad što se olakšavalo i za druga auta je bila jako velika razlika....problem je što ti imaš radilicu na 3 ležaja ..corsa gsi na 5 i puno je jača i kvalitetnija pa i može izdržat svašta...znam jer godinama vozim opele s tim motorima a i imam 1 gsi u kući...a nije ni da ona ide baš preko 7000...ja kući imam bar 6 903 motora u djelovima što fiat ,što dmb i 2 nove radilice,šteta što nemam to di složit...
ARIEL- Aktivni Član
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.