Brzinomjer
5 posters
Stranica 1 / 1.
Brzinomjer
Htio bi ugraditi brzinomjer koji uz indikator vode(lampica) ima i kazaljku koja pokazuje porast temp.vode (mislim da je to brzinomjer iz SE modela). Trenutno na 750LE imam onaj klasicni koji ima samo onu crvenu lampicu koja se pali pretpostavljam vec kada voda zakipi. Jel to izvedivo i sta jel trebam nesto dodatno ugradjivat uz termostat ili gdje vec? Pomozite
vjex_MJ- Član
- Broj komentara : 50
Registration date : 25.09.2015
Re: Brzinomjer
I mene zanima
Optimista- Aktivni Član
- Broj komentara : 115
Registration date : 08.06.2012
Samo indikator temperature trebas staviti i a za zicu mozes prebaciti zelenu koja je bila na indikatoru na glavi.
dado.gf- Aktivni Član
- Broj komentara : 229
Registration date : 12.05.2012
Hvala ti. Kad kazes trebam staviti, jel to znaci da moj fico uopce nema indikatora?
Ako zicu sa indikatora prebacim na kazaljku, onda ce raditi samo kazaljka. Jesam te dobro razumio?
Ako zicu sa indikatora prebacim na kazaljku, onda ce raditi samo kazaljka. Jesam te dobro razumio?
vjex_MJ- Član
Nazad na motoru trebaš ubaciti indikator od yuga, stojadina i sl. za kazaljku temeperature.Taj indikator se šarafi u kućište termostata koje se nalazi u kutu glave i na njega ide crijevo vode koje se spaja sa hladnjakom.Ako je na motoru smo željezna cijev onda se može i na tu cijev ugraditi indikator samo je potrebno cijev probušiti negdje na sredini gdje indikator neće smetati i zavariti maticu u koju se šarafi indikator.Zelena žica koja ide na indikator koji sad stoji sa prednje strane motora se prepomisti na indikator koji je sad ugrađen.Naprijed se stavi sat sa kazaljkom temperature i zelena žica se samo ukopča u njega.I sve radi provjereno.
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Zlocko, hvala na detaljnom objasnjenju. Koliko vidim sve je jasno opisano i nebi trebalo biti problema. Znaci sadasnji indikator na prednjoj strani motora (na njemu sam nasao zelenu zicu) ostaje tamo, ali gubi funkciju, a zicu selim na novi na kucistu termostata?
vjex_MJ- Član
da ,to je to
dado.gf- Aktivni Član
to ti ovako izgleda ako ćes stavljati kućiste termostata
dado.gf- Aktivni Član
Imam ja kuciste termostata gore vec. E da, to di si oznacio strelicom meni je samo rupa, pretpostavio sam da tu doalzi indikator.
Hvala! Javim kad slozim to kak je uspjelo
Hvala! Javim kad slozim to kak je uspjelo
vjex_MJ- Član
Jel na tvom motoru sad za zelena zica iz kucista ide na indikator na prednjem dijelu motora? Ili direkt na sat?
vjex_MJ- Član
Samo premostis zicu s indikatora koji je naprijed na ovaj indikator.onaj naprijed ostaje nepovezan
dado.gf- Aktivni Član
Dado kakvi je to bjesni auspuh di cu ga nabavit
Najdrazi_Tatica- Član
- Broj komentara : 88
Registration date : 26.12.2014
dado, jucer sam stelao ventile, pa kad je vec dosta toga bilo skinuto, malo sam se zagledao u kuciste termostata, da vidim kako cu staviti taj indikator temperature, i ovaj otvor u koji si ga ti nasarafio, cini mi se da kod mene nema navoja u toj "cijevi", pa ne znam kako cu ja to montirati. Samo da kazem, jos nisam nabavio kilometar sat sa kazaljkom temp., tako da sada samo skupljam informacije, da bude sto manje podpitanja kad krenem to slagati. Cini mi se da cu za to morati skidati kuciste termostata s motora, pa jos jedno pitanje, na koji nacin i s koliko sarafa je kuciste povezano s motorom (izgleda mi nemoguce doci do sarafa koji se nalazi odma uz pregradni zid od kabine)?
vjex_MJ- Član
dva šarafa drže kućište i obadva su pristupačni
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Hvala zlocko, onda je valjda zapeklo jer sam probao skinut s ta 2 sarafa, al nije islo, pa sam skuzio da ima jos jedan sa straznje strane
vjex_MJ- Član
Taj sa straznje strane ti spaja gornji i dolji dio kućista i njega ne moras skidati da bi izvadio kompletno kućiste,znači samo ova dva veća sarafa
dado.gf- Aktivni Član
Stranica 1 / 1.