Nemiran u leru i hladnjak
2 posters
Stranica 1 / 1.
Nemiran u leru i hladnjak
Dok mi je fico u leru, motor dosta nemirno radi, što prenosi vibracije na cijeli auto i sve se trese. Kada dam malo gasa sve postane savrseno, prede hehe Podešena je smjesa i ler gas na karburatoru, a prije tjedan dana sam (prvi put haha) naštelao ventile, promijenio brtvu poklopca i auto je odmah poceo bolje paliti. Da bi stvar bila gora, na 200km mi je izgorio cijeli rezervoar benzina, šta je puno previše, a možda ima veze s ovime, pa bolje da spomenem. Šta da radim
U vezi hladnjaka; ona klapna što regulira protok zraka kroz hladnjak, smještena s donje strane kod desnog kotača. Jel bi se ona trebala otvarati sama, to jest mehanički, kao rekacija na termostat smješten u donjem stražnjem dijelu hladnjaka. Auto je z750le 1982.godina. Ja tu klapnu sam rukom otvaram/zatvaram, ovisno o vanjskoj temperaturi zraka, a u nekom manualu za ficu sam procitao da termostat otvara tu klapnu, pa me zanima jel kod mene nešto razvaljeno ili je to možda bilo samo na starijim modelima sa termostatom?
U vezi hladnjaka; ona klapna što regulira protok zraka kroz hladnjak, smještena s donje strane kod desnog kotača. Jel bi se ona trebala otvarati sama, to jest mehanički, kao rekacija na termostat smješten u donjem stražnjem dijelu hladnjaka. Auto je z750le 1982.godina. Ja tu klapnu sam rukom otvaram/zatvaram, ovisno o vanjskoj temperaturi zraka, a u nekom manualu za ficu sam procitao da termostat otvara tu klapnu, pa me zanima jel kod mene nešto razvaljeno ili je to možda bilo samo na starijim modelima sa termostatom?
vjex_MJ- Član
- Broj komentara : 50
Registration date : 25.09.2015
Re: Nemiran u leru i hladnjak
Motor i na leru mora presti.Ak si štelal ventile pa pregledaj malo i platine(0.47-0.53) treba biti zazor.Ovo kaj ti je zgutal puno juhe mi smrdi na loše podešeno paljenje(5-7 stupnjeva prije GMT),al pogledaj jel ti se razina ulja digla možda ac pumpa propišala.
Kiler-hladnjak, da klapna se sama otvara prek termostata -malo ih je ok- ti ju sad blokiraj u otvorenom položaju i samo gasss!!
Kiler-hladnjak, da klapna se sama otvara prek termostata -malo ih je ok- ti ju sad blokiraj u otvorenom položaju i samo gasss!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Platine sam prekontrolirao, zaboravio sam napisati; 0.50 je zazor. Možda je glupo pitanje, al šta je ac pumpa haha? Mislim da je ulje na crti, ali pogledat ću još sutra pa javim. Paljenje nisam nikad podešavao, pa ako može ukratko neke laičke upute što i kako da ne zeznem nešto još.
Znači nema straha da ne izlazi dovoljno toplog zraka kroz tu klapnu?! Blokirana je
Znači nema straha da ne izlazi dovoljno toplog zraka kroz tu klapnu?! Blokirana je
vjex_MJ- Član
Gledao sam ulje i na crti je na sipki za mjerenje, i takva je zadnjih cca 700km, znaci ne mijenja se...
vjex_MJ- Član
Nema glupih pitanja ima samo glupih odgovora!!
Ac pumpa-pumpa benzina po naški!
Paljenje-momenat kad iskra skoči i zapali smjesu benzina i zraka u cilindru.Bitno je što točnije odredit taj momenat,e sad to se dela lampicom kad motoe ne radi ili stroboskopom kad motor radi.Hmmm ti buš to probal tak da lagano odpustiš šeraf na razvodniku (M6-ključ 10) i probaš razvodnik malo lijevo malo desno.Motor mora bit zagrijan i čuje se razlika u broju okretaja.Di najbolje i dela i prede tu bi trebal ostat.Uf ak sam uspel objasnit OK,ak ne je......ga !!
sretno!!
Ac pumpa-pumpa benzina po naški!
Paljenje-momenat kad iskra skoči i zapali smjesu benzina i zraka u cilindru.Bitno je što točnije odredit taj momenat,e sad to se dela lampicom kad motoe ne radi ili stroboskopom kad motor radi.Hmmm ti buš to probal tak da lagano odpustiš šeraf na razvodniku (M6-ključ 10) i probaš razvodnik malo lijevo malo desno.Motor mora bit zagrijan i čuje se razlika u broju okretaja.Di najbolje i dela i prede tu bi trebal ostat.Uf ak sam uspel objasnit OK,ak ne je......ga !!
sretno!!
Mislim da je dobro objasnjeno puyol tata
Kolko sam skužio, ja bum paljenje po sluhu namjestio, bez stroboskopa i lampica haha?
Čim probam to namjestit javljam rezultat (dal bude trebala intervencija nekog iskusnijeg ili ne haha).
Kolko sam skužio, ja bum paljenje po sluhu namjestio, bez stroboskopa i lampica haha?
Čim probam to namjestit javljam rezultat (dal bude trebala intervencija nekog iskusnijeg ili ne haha).
vjex_MJ- Član
jučer sam malo riktao paljenje po uputama tata puyol... uff.. mislio sam da sam uspio, i taman da ću se danas malo provozati pa napisati dojmove, a ono, skužim da sad iz auspuha ide dim (nije onaj skroz crni, recimo sivi), i opet mi se čini da nije neš minriji dok je u leru .. samo da kažem, paljenje je prije mog prčkanja bilo skroz lijevo kada se gleda u motor, ja sam ga malo pomaknuo prema desno.
Morat ću čim prije do fan kluba učlanit se i tražiti pomoć, jer ću ovak samo nekaj za....t haha (bar me nekaj natjeralo više da odem)
Morat ću čim prije do fan kluba učlanit se i tražiti pomoć, jer ću ovak samo nekaj za....t haha (bar me nekaj natjeralo više da odem)
vjex_MJ- Član
E sad na to "štelanje" frtajlera čačkaš i po karburatoru dok ga ne smiriš,al živčeke na hoze!Ma ti buš to potrefil 100%!To kaj dimucka je ok sam nesme previše crno -to je previše juhe- a ni bijelo-voda- sivo je pljucnul malo ulja!!
LP!!
LP!!
Ma nije previše crno, a ni bijelo fala bogu haha.. nekaj između, al ono konstantno izlazi (mislim da postajem paranoičan hahaha) .... ak me vrijeme ne zezne budem se sutra zezal s tim, sad mi je mrak.
A u utorak sam 100% u klubu na registraciji
A u utorak sam 100% u klubu na registraciji
vjex_MJ- Član
Evo da javim situaciju. Nakon riktanja paljenja po prema uputama puyolovog tate, malo sam ga testirao po gradu da vidim ima li kakve promjene dok stojim u leru i kakva je situacija s benzinom. Čini mi se da se malo smirio, ali me šokirala potrošnja. Znači trenutno mi po gradu guta 11 litara (jel to previše?), a i ovaj dim iz auspuha me zivcira haha nije on ništa gušći niti se boja mijenjala nego prije 2 tjedna, al sve jedno me muči ta smjesa koja je očito prebogata.
E da, nabavio sam još jedan karburator IPM28 u dosta lošem stanju, sada sam ga cijeloga očistio od svih sranja koja su bila u njemu, novi dihtung stavio i novi plovak, jedino nemogu odšarafit onu diznu kaj pljuje benzin u grlo karburatora jer je nenormalno zapekla. Ak (kad) nju uspijem odšarafit i propuhat, ubacit ću njega u ćofija jer više ne znam šta da radim..
E da, nabavio sam još jedan karburator IPM28 u dosta lošem stanju, sada sam ga cijeloga očistio od svih sranja koja su bila u njemu, novi dihtung stavio i novi plovak, jedino nemogu odšarafit onu diznu kaj pljuje benzin u grlo karburatora jer je nenormalno zapekla. Ak (kad) nju uspijem odšarafit i propuhat, ubacit ću njega u ćofija jer više ne znam šta da radim..
vjex_MJ- Član
Similar topics
» Tlak ulja, adapter za hladnjak ulja i hladnjak - malo o tome
» Auspuh Fiat 850, nosac frgica, hladnjak, frgic, lanci za snijeg i stanga za slepanje
» koji hladnjak pod abarth branik?
» Hladnjak vode u Fići ispod prednje haube
» Auspuh Fiat 850, nosac frgica, hladnjak, frgic, lanci za snijeg i stanga za slepanje
» koji hladnjak pod abarth branik?
» Hladnjak vode u Fići ispod prednje haube
Stranica 1 / 1.