Tlak kompresije
3 posters
Stranica 1 / 1.
Tlak kompresije
Pozdrav svima.
Izmjereni sljedeći tlakovi u cilindrima. 1. cil.-5bar 2. cil.-5bar 3. cil.-6bar 4. cil.-5,5bar. Meni se čini da su to dosta niske vrijednosti, ali me zanima vaše mišljenje i iskustva.
Pri ispitivanju je skinut karburator da se izbjegne gubitak strujanja kroz karburator, skinute sve svijećice i naštelan zazor ventila prije testiranja.
Hvala na odgovoru.
Izmjereni sljedeći tlakovi u cilindrima. 1. cil.-5bar 2. cil.-5bar 3. cil.-6bar 4. cil.-5,5bar. Meni se čini da su to dosta niske vrijednosti, ali me zanima vaše mišljenje i iskustva.
Pri ispitivanju je skinut karburator da se izbjegne gubitak strujanja kroz karburator, skinute sve svijećice i naštelan zazor ventila prije testiranja.
Hvala na odgovoru.
tony600- Član
- Broj komentara : 24
Registration date : 29.12.2012
Re: Tlak kompresije
Ove vrijednosti su stvarno male. Ova prva tri ne bi trebala ni palit, jedino na snagu ulja ali onda ti treba šleper svičica. Ako je blok u k. A mogu bit i da ventili duše. Sad ne znamo povijest, da li pali ,ili ne, dimi itd...
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Upali bez problema. Kad radi na ler gasu čuje se zvuk tuckanja iz glave pa mi se čini da su klackalice u pitanju. Kad radi na ler gasu izgaranje je nepotpuno, čuju se lagane detonacije, ali nije toliko loše da se auto ne može voziti. Također na tehničkom pregledu se vidi na ispisu ispušnih plinova velik udio neizgorenog benzina (dopušteno 300 izmjereno 990 grama po m3 ili tako neka mjerna jedinica.
Pokušat ću nabaviti drugi manometar jer sam trenutno ispitavao sa starim uređajem koji ima kartončić i ručicu koja crta krivulju pa se tako očita tlak. Dosta je star i možda daje lošiji rezultat.
Pokušat ću nabaviti drugi manometar jer sam trenutno ispitavao sa starim uređajem koji ima kartončić i ručicu koja crta krivulju pa se tako očita tlak. Dosta je star i možda daje lošiji rezultat.
tony600- Član
Sve mi liči na problem s ventilima, ili nagoreni pa ne dihtaju uredno ili raštimani toliko da ranije otvaraju. Svakako mislim da je u glavi stvar. Ha opcija je i faz lanac, pogledaj i to na stroboskop prvo.
Naštelani ventili svi na 0,15mm. Tlakovi skočili na 10bar i motor radi odlično. Nema kuckanja ventila i prduckanja na leru, gas hvata bolje no ikad.
Zanima me kako vi štelate ventile? Sve na 0,15mm ili možda usisne malo tvrđe?
Zanima me kako vi štelate ventile? Sve na 0,15mm ili možda usisne malo tvrđe?
tony600- Član
Eto vidiš, ništa lakše.
Iman negdi zapisano ovo za ventile, moram nač. Ali nećemo sad bit perfekcionisti. Hahaha.
Iman negdi zapisano ovo za ventile, moram nač. Ali nećemo sad bit perfekcionisti. Hahaha.
0,15 usis, 0,20 ispuh. meni ostalo tako zapisano.
kod fiće ventili se šteluju 0.15 usis i ispuh
0.15 0.20 je za 903 motore
0.15 0.20 je za 903 motore
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
Pardon, tako je, ja san osta u svome filmu.
Hvala puno za odgovor.
Evo još jedno pitanje vezano uz razvod. Zna li se preporučena kilometraža za zamjenu lanca i lančanika ili se to odredi prema pregledu lanca i njegove labavosti?
Evo još jedno pitanje vezano uz razvod. Zna li se preporučena kilometraža za zamjenu lanca i lančanika ili se to odredi prema pregledu lanca i njegove labavosti?
tony600- Član
Negdje sam vidio da za lanac filip kljajić garantira 10 000km. Pa kaj se to od putra radi?
tony600- Član
Ja san minja, dva puta. Na dva različita motora. Prvi put mi poče brljat, pa izgarati svičice itd. Drugi put se toliko rastega da mi je probi deklo, motor još radio, lanac je ima one izbačene spojnice. Sve zavisi o kvaliteti. Ja ne minjan dok ne moram. Ali nemoguće da je samo 10000. To je premalo.
Stranica 1 / 1.