Zastava 750 LE '81
+10
Zloćko
asconaextreme
puyolov tata
Camshaft
Marko_Sukošan
Vedran
Čuvitar
ljuti
jeep frik
tomtom
14 posters
Stranica 1 / 12.
Stranica 1 / 12. • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Re: Zastava 750 LE '81
Jesam vidio sam omotana je, reko kaj ću baljezgat više, majstora imaš, sve znate friziranje nije nepoznanica više bar mislim kad su se u moje vrijeme prodavale fore oko toga! Nije tema, ali se sjećam jednog dečka koji je na Tomosu proširio usis debelim borerom, poslije je moped jedva 20 km/h išao! Stalno sam se motao oko raznih mehaničara pa pohvatao nešto tu i tamo !
jeep frik- Član
- Broj komentara : 68
Registration date : 04.11.2020
Camshaft and Čuvitar like this post
Ej Jeep, ma nema ovdje friziranja... druga specijala, bregasta za malo više okretaja, bit će nešto više konjića, al okretaji su ono čemu se doista veselim. Polako razraditi motor kad se posloži, još mi ostaje malo "jači" karburator za nabaviti....bit će bombonćić
A grana je tu već godinama, ovo sa omatanjem je tu iz dva razloga. Prvi i osnovni kod mene je bio da zaštitom posudu za vodu.....i čak sam čuo da to nije dobro za ventile, da mogu pregorit jer omotana grana ne dopušta da se glava dovoljno hladi....i bilo mi u tome puno logike. Onda mi jedan trkač rekao da to tek pomalo stoji, a da je zapravo korist od omatanja puno veća od zaštite moje posude..... Naime on mi reče da djelomično omotana grana baš ovako kao kod mene pospješuje izbacivanje plinova iz auspuha na način da, e sad možda malo krivo napišem....na način da nakon vrućeg omotanog dijela ide hladniji lonac i ta razlika u temperaturi bolje povlači plinove iz cijelog sustava
Dal' je tome doista tako, nemam pojma, al lijepo mi se vidi 🤪🤪🤪
A grana je tu već godinama, ovo sa omatanjem je tu iz dva razloga. Prvi i osnovni kod mene je bio da zaštitom posudu za vodu.....i čak sam čuo da to nije dobro za ventile, da mogu pregorit jer omotana grana ne dopušta da se glava dovoljno hladi....i bilo mi u tome puno logike. Onda mi jedan trkač rekao da to tek pomalo stoji, a da je zapravo korist od omatanja puno veća od zaštite moje posude..... Naime on mi reče da djelomično omotana grana baš ovako kao kod mene pospješuje izbacivanje plinova iz auspuha na način da, e sad možda malo krivo napišem....na način da nakon vrućeg omotanog dijela ide hladniji lonac i ta razlika u temperaturi bolje povlači plinove iz cijelog sustava
Dal' je tome doista tako, nemam pojma, al lijepo mi se vidi 🤪🤪🤪
Čuvitar mučki provokator!!! To sam pobrao od Toma!
Korist izolatora je veća kod turbo motora, inače se zadržava veća temperatura u granama i bolje je izapiranje cilindara. Dajte i vi malo bijaksom proširite kanale sad kad imaš druge klipove, ne može štetiti, osjetićeš razliku kad dođe drugi karburator! To ne znači treba da spuštat glavu!
Korist izolatora je veća kod turbo motora, inače se zadržava veća temperatura u granama i bolje je izapiranje cilindara. Dajte i vi malo bijaksom proširite kanale sad kad imaš druge klipove, ne može štetiti, osjetićeš razliku kad dođe drugi karburator! To ne znači treba da spuštat glavu!
jeep frik- Član
Čuvitar likes this post
pod jacim karburatorom se misli na onaj od yuga45 ili nesto drugo?
ljuti- Aktivni Član
- Broj komentara : 275
Registration date : 02.11.2020
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
tomtom likes this post
tomtom likes this post
Sorry tom na off , ali znan da kod tebe u temi mogu..malo...
Samo daj, ne brigaj
Tako je Čuvitar! Sad je tom tom na redu!
jeep frik- Član
Ej momci, prvi put radim ovako nešto - lijepim video na forum, jel' 🤪 Čak sam potpuno zaboravio i da imam otvoren "račun" na youtube....
Znači ovako, ovo je link( valjda je link) na video od g. Puyola i njegovu najnoviju akviziciju za Puyolovu garažu.
Majstor je nabavio ultrasonični čistač, kadu il' pomozite mi za prevesti na naš jezik, al' znate na što mislim.
https://www.youtube.com/shorts/WrjmQdw41kI?feature=share
Uglavnom, gore je valjda video, a tu evo dvije slike onoga što je odrađeno.
Radilica prije, čak je i tu čista...
A ovo je poslije "kuhanja":
Radim ovo preko moba pa možda nešto omašujem....monitor je puno pregledniji.....
Uglavnom, evo da znate sad se i mjehurićima mogu čistiti ovakve stvari. Nekako mislim da je moj zasad nepostojeći frgazer sljedeći na redu
Znači ovako, ovo je link( valjda je link) na video od g. Puyola i njegovu najnoviju akviziciju za Puyolovu garažu.
Majstor je nabavio ultrasonični čistač, kadu il' pomozite mi za prevesti na naš jezik, al' znate na što mislim.
https://www.youtube.com/shorts/WrjmQdw41kI?feature=share
Uglavnom, gore je valjda video, a tu evo dvije slike onoga što je odrađeno.
Radilica prije, čak je i tu čista...
A ovo je poslije "kuhanja":
Radim ovo preko moba pa možda nešto omašujem....monitor je puno pregledniji.....
Uglavnom, evo da znate sad se i mjehurićima mogu čistiti ovakve stvari. Nekako mislim da je moj zasad nepostojeći frgazer sljedeći na redu
Tom link radi, a ovaj puyol je neki mađioničar. Morat ce moje cudo na neki pregled
Vedran- Član
- Broj komentara : 35
Registration date : 14.09.2020
tomtom likes this post
E da momci....ono po čemu je specialov motor zapravo specijalan je bregasta....
Pa evo slika tog za mene dugo željenog komada željeza.
Tu se lijepo vidi koliko je brijeg jači na specijalu u odnosu na obični 750. A bregasta prati i mala dorada na bloku. Kad bregasta od Speciala ide na 850 treba ova mala dorada.
To vam je to, ako imate kakvo pitanje, g. Puyol će vam sigurno odgovorit
Pa evo slika tog za mene dugo željenog komada željeza.
Tu se lijepo vidi koliko je brijeg jači na specijalu u odnosu na obični 750. A bregasta prati i mala dorada na bloku. Kad bregasta od Speciala ide na 850 treba ova mala dorada.
To vam je to, ako imate kakvo pitanje, g. Puyol će vam sigurno odgovorit
Ej Vedran, daj se onda odmah predbilježi ja sam čekao par mjeseci na red, a sad kad ga ovako izreklamiram ima da kolona interesenata bude do ulaza u Samobor
A je, najlakše kupit nove vide....
Camshaft likes this post
Jel to hokus pokus s limunskom ili struja neka
Marko_Sukošan- Član
- Broj komentara : 67
Registration date : 11.04.2019
Odeš do Puyola i kažeš mu da ga zove supruga...za to vrijeme u lijevi nađeš šta ti treba, a svoje pošteno ostaviš u kanti za sljedeće cinčanje 🤪
Camshaft likes this post
Rekli bi naši stari, ako ne možemo nikako onda ćemo pošteno....tomtom je napisao/la:Odeš do Puyola i kažeš mu da ga zove supruga...za to vrijeme u lijevi nađeš šta ti treba, a svoje pošteno ostaviš u kanti za sljedeće cinčanje 🤪
Camshaft and tomtom like this post
Zovem ja Puyola danas da mu kažem koja je moja konačna odluka za blok, boju bloka... I usput da pitam koja je baza temeljne kupim odgovarajući završni sloj....veli Puyol, nemaš brige samo mi reci ral i to je to. Ok! Ral je 3020, signal red....veli on - 3020 sigurno? Ja velim - da, evo taman obijao komad železa u 3020 i to je to!
Na to Puyol kaže - to ti ja već imam.
Razum kaže crno, srce crveno - ma crveno i nek sija.
Na sve to Puyol doda da je danas mislio bacit prajmer, a sad kad ima i završnu nema brige.....
Pa i prajmer završio gore
Imam i sliku gotovog bloka, al postavim sutra. Slika je iz garaže i pod svjetlom lampe, a sutra je lijep i sunčan dan pa ću zamoliti meštra da okine jednu iz krupnog plana na dnevnom svjetlu.
Na to Puyol kaže - to ti ja već imam.
Razum kaže crno, srce crveno - ma crveno i nek sija.
Na sve to Puyol doda da je danas mislio bacit prajmer, a sad kad ima i završnu nema brige.....
Pa i prajmer završio gore
Imam i sliku gotovog bloka, al postavim sutra. Slika je iz garaže i pod svjetlom lampe, a sutra je lijep i sunčan dan pa ću zamoliti meštra da okine jednu iz krupnog plana na dnevnom svjetlu.
asconaextreme likes this post
Evo i najavljene slike bloka, od posla nisam stigao zamolit sunčane slike, al majstor čita forum
Gledajući slike sve sam sigurniji da sam dobro odlučio za boju.
0
Kad dođe oprema gore bit će taman, niti će crvena iskakat/bit predominantna, nit će bit pusto u motornom prostoru da je blok ostao crni.
Uz crvenu ima crne - kiler, remenice, poklopac ventila, karter, šus lim, ima i aluminija naravno - glava, pumpa, alternator, poklopac lanca. Filter će bit onaj prokromski.
Ma
Sad me sve više svrbi kad će bit gotov/kompletiran, a di je još razrada 🤪
Gledajući slike sve sam sigurniji da sam dobro odlučio za boju.
0
Kad dođe oprema gore bit će taman, niti će crvena iskakat/bit predominantna, nit će bit pusto u motornom prostoru da je blok ostao crni.
Uz crvenu ima crne - kiler, remenice, poklopac ventila, karter, šus lim, ima i aluminija naravno - glava, pumpa, alternator, poklopac lanca. Filter će bit onaj prokromski.
Ma
Sad me sve više svrbi kad će bit gotov/kompletiran, a di je još razrada 🤪
asconaextreme and Čuvitar like this post
O kakvoj razradi mi pričaš, kad to majstor nagazi u garaži, preostaje ti samo uživancija....
Camshaft likes this post
Stranica 1 / 12. • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 750 LE
» Zastava 850
» Zastava 750 '66
» Zastava 750
» Zastava 750 LE
» Zastava 850
» Zastava 750 '66
» Zastava 750
Stranica 1 / 12.