Ugradnja 903ccm u ficu
3 posters
Stranica 1 / 1.
Ugradnja 903ccm u ficu
Ako sam pogresio rubriku izvinjavam se unapred...
Dakle, interesuje me koje su sve prepravke da bi se ubacio motor od juga 45? Citao sam da ostaje ficin zamajac, kvacilo...menja se nosac motora...itd
Drug ima motor od 45 koji je produvao i rekao mi je da samo treba da uradim generalnu na njemu i moj je
Znam da je ovo nekima mozda vec prezvakana tema ali bi bilo dobro da je ima i ovde.
Dakle, interesuje me koje su sve prepravke da bi se ubacio motor od juga 45? Citao sam da ostaje ficin zamajac, kvacilo...menja se nosac motora...itd
Drug ima motor od 45 koji je produvao i rekao mi je da samo treba da uradim generalnu na njemu i moj je
Znam da je ovo nekima mozda vec prezvakana tema ali bi bilo dobro da je ima i ovde.
Gost- Gost
Re: Ugradnja 903ccm u ficu
kolega reci sta te tocno interesira pa ce mo ti objasniti
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Interesuju me kakve sve prepravke idu? Kako resiti hladjenje? Ako se sprovede hladnjak napred, kuda da idu creva hladnjaka?
Gost- Gost
ostavis zadnji ficin hladnjak.donje crevo od pumpe y45 ide na donje crevo hladnjaka,gornje ide na termostat.prosto.ono sa glave zacepis.uzmes jos hladnjak od ficinog kombija,on ima zadnji izlaz.tu stavis cev za odvod vode.za dovod uzmi napravi racvu na gornjem crevu hladnjaka i sprovedi cev.najbolji hladnjak za napred je od innocentija i on pase u abarth branik.ja sam vozio ficu sa ficinih hladnjakom i 2 mala od juga za grejanje i nisam nesto zadovoljan bas.greje se u gradu i uzbrdici i treba napred 2 ventilatora sloziti.
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Bilo bi bolje kad bi pronaša motor od Fiata 127, isti je ka yugov samo šta je kvalitetniji. I treba ti pumpa od fiće kombija 900AK pošto odgovara na 903 blok i tako ne trebaš spajat ventilator na struju.... Mislim da i piksna od spojničke osovine u radilici nije ista pa je triba adatat na miru, to može napravit tokar. I ako si ikako u mogučnosti pronađi ispušnu granu 4 u 1 ili 4-2-1, jer tako će motor imat odličan ispuh, i dobit će ono još malo šta mu fali... fićin auspuh bi ga gušija i više bi se grija!
Šta se tiće hlađenja bilo bi dobro stavit dodatni kiler, jer ipak za motor 903 fićin kiler nije baš najadekvatniji.
Šta se tiće hlađenja bilo bi dobro stavit dodatni kiler, jer ipak za motor 903 fićin kiler nije baš najadekvatniji.
Gost- Gost
Znam da je 127-in motor kvalitetniji ali ovog bi dobio za dzabe da ga sredjujem...koliko se krecu otprilike cene motora od 127-ice?
Ma polako....za sad samo prikupljam informacije pa ako Bog da (para) , upusticu se u takav projekat!
Hvala!
Ma polako....za sad samo prikupljam informacije pa ako Bog da (para) , upusticu se u takav projekat!
Hvala!
Gost- Gost
jel ovo tocno?NightRider je napisao/la:Bilo bi bolje kad bi pronaša motor od Fiata 127, isti je ka yugov samo šta je kvalitetniji. I treba ti pumpa od fiće kombija 900AK pošto odgovara na 903 blok i tako ne trebaš spajat ventilator na struju.... Mislim da i piksna od spojničke osovine u radilici nije ista pa je triba adatat na miru, to može napravit tokar. I ako si ikako u mogučnosti pronađi ispušnu granu 4 u 1 ili 4-2-1, jer tako će motor imat odličan ispuh, i dobit će ono još malo šta mu fali... fićin auspuh bi ga gušija i više bi se grija!
Lugburz- Član
- Broj komentara : 24
Registration date : 12.02.2010
tocno je samo nije obavezna pumpa od fice kombija,moze se ugraditi na ficin kiler elektricni ventilator od stojadina ili juga.i onda ostaje pumpa vode koja je na motoru
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Stranica 1 / 1.