750 LE iz '84.
+38
Otocentocinkvanta
pucici 750le
BISTRI
maky
TheStig
dr.Damba
xxyy333
pedjamil
jasmin.ck
Sasha19_81
FLASHmata993
tc_denis
Zloćko
fusher
gornji grad
750
Juraj83
Lav
TheDoctor
sjekirica
Floyd ZG
Luka 850
tempo gt
puyol
Miljenko
miro
oldschool
miniV8
Hrki
puyolov tata
Gajbica
Abarth
prka126
Special
johan
Filip
BISer
Camshaft
42 posters
Stranica 1 / 39.
Stranica 1 / 39. • 1, 2, 3 ... 20 ... 39
750 LE iz '84.
Evo i mog fiće, mislim da osnovniji od ovoga ne može biti : bijeli 750 LE, 84. godište, dakle stariji od mene godinu dana.
Kupljen je 2006. za 100 eura sa 63 000 km, godinu dana je bio registriran, a zadnjih godinu i pol nije jer čeka da mu se ozbiljnije posvetim kad prikupim poštenu svotu novaca. U planu je sređivanje limarije i farbanje, a inače mislim zadržati originalan izgled uz par sitnica koje su po meni bitne (fine felgice, volan, neki instrumenti i slično). Dosad sam s njime prešao preko 3 000 km, na njemu su nove gume, mijenjan je lanac, ulje, antifriz, svjećice, platine, ruka i kapa razvodnika, kabeli, bobina, auspuh, gibanj i dodana je obrtaljka
Ako se još čega sjetim, dodat ću, ako vas što zanima, pitajte
Pozdrav!
Kupljen je 2006. za 100 eura sa 63 000 km, godinu dana je bio registriran, a zadnjih godinu i pol nije jer čeka da mu se ozbiljnije posvetim kad prikupim poštenu svotu novaca. U planu je sređivanje limarije i farbanje, a inače mislim zadržati originalan izgled uz par sitnica koje su po meni bitne (fine felgice, volan, neki instrumenti i slično). Dosad sam s njime prešao preko 3 000 km, na njemu su nove gume, mijenjan je lanac, ulje, antifriz, svjećice, platine, ruka i kapa razvodnika, kabeli, bobina, auspuh, gibanj i dodana je obrtaljka
Ako se još čega sjetim, dodat ću, ako vas što zanima, pitajte
Pozdrav!
Zadnja promjena: Camshaft; 19/5/2012, 22:45; ukupno mijenjano 3 put/a.
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Re: 750 LE iz '84.
Lijepi autić, osobno više cijenim lijep osnovni model nego neki čunirani klasik, sretno u radovima...
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Fićo ti je odličan, bijela boja mi se najviše sviđa za fiću, samo ga lipo pazi i mazi i služit će te!
Gost- Gost
Kolega,sve pohvale,jako je lijepo sačuvan fićo a vidim i da se dobro brineš za njega.. Samo tako nastavi i služit će te još dugo..
Hvala svima na komentarima, čuvam ga koliko mogu, mehanički je u dosta dobrom stanju, motor mu je i najbolji dio... Muči me par mjesta gdje je počeo trunuti (pragovi i sl., ima par rupica na prednjim koševima ili kak se već zove unutrašnjost blatobrana prema kabini )
Stvar je u tome da bih ga stvarno htio dovesti u tip top stanje, prvenstveno tu mislim na lim. Kad se to dobro pokrpa, zaštiti i pofarba, dalje je lakše koliko prilike dopuštaju sređivat ostalo po svom ukusu i željama... A na limariju neću ići dok ne skupim lovu za poštenog majstora i tako se zatvara taj začarani krug
U međuvremenu, evo slikica koliko (zasad ) najviše ide:
P.S. Kazaljka za temp. vode nije spojena, da ne mislite da sam lud
P.P.S. Pripazit ću na slike, obećajem Hvala na upozorenju!
Stvar je u tome da bih ga stvarno htio dovesti u tip top stanje, prvenstveno tu mislim na lim. Kad se to dobro pokrpa, zaštiti i pofarba, dalje je lakše koliko prilike dopuštaju sređivat ostalo po svom ukusu i željama... A na limariju neću ići dok ne skupim lovu za poštenog majstora i tako se zatvara taj začarani krug
U međuvremenu, evo slikica koliko (zasad ) najviše ide:
P.S. Kazaljka za temp. vode nije spojena, da ne mislite da sam lud
P.P.S. Pripazit ću na slike, obećajem Hvala na upozorenju!
lijep promjerak,a to sta ga je rak koze napa imas vrimena nemoj zuriti,meni osobno je lipo viditi std ficu.premda sam ljubitelj prikrivenih standarda(makar da je malo osprida spusten),al samo naprid,
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Vjerojatno će i biti minimalno spušten, tek toliko da se poravnaju zadnji kotači, sad imaju malo pozitivan nagib, a i gibanj mislim presložit da i naprijed malo čučne
Hvala svima na komentarima i podršci!
Hvala svima na komentarima i podršci!
Lep fico a i lepo ide.
Jel se secas kako si povezao obrtaljku? Koji je kontakt za sta na njoj? Ima ih tri, minus, plus i onaj sto ide na bobinu ali im ne znam redosled...
Jel se secas kako si povezao obrtaljku? Koji je kontakt za sta na njoj? Ima ih tri, minus, plus i onaj sto ide na bobinu ali im ne znam redosled...
Gost- Gost
Kad sam je kupio, na njoj je prethodni vlasnik urezao koji je kontakt za što pa nisam imao problema, evo kroz par sati ću bit doma pa ću poslikat...
Evo ga, ovo je gledano sa stražnje strane kad obrtaljka stoji uspravno (da nekoga ne zbuni jer je ovo B naopako napisano)...
Znači s lijeva na desno: bobina, plus, minus.
A kad sam već skinuo obrtaljku, mislim odmah složiti neki bolji nosač za nju, a i osvjetljenje joj moram riješiti... U međuvremenu sam se danas igrao s LED žaruljicama koje sam jučer kupio, evo bijele pozicijske:
I plave za inst. tablu... Slika je totalno izvan fokusa jer sam naslonio aparat na volan jer mi se ruke previše tresu , ali tek toliko da se dobije dojam boje... Iako malo preslabo svijetli:
Znači s lijeva na desno: bobina, plus, minus.
A kad sam već skinuo obrtaljku, mislim odmah složiti neki bolji nosač za nju, a i osvjetljenje joj moram riješiti... U međuvremenu sam se danas igrao s LED žaruljicama koje sam jučer kupio, evo bijele pozicijske:
I plave za inst. tablu... Slika je totalno izvan fokusa jer sam naslonio aparat na volan jer mi se ruke previše tresu , ali tek toliko da se dobije dojam boje... Iako malo preslabo svijetli:
Nema na čemu
Uspio sam srediti i osvjetljenje obrtaljke, praktički sam napravio grlo za žarulju s malim federom u sredini na koji sjeda žarulja onim "šiljastim" krajem... Ako sutra završim nosač ili stalak ili kak da to već zovem za obrtaljku, poslikat ću... Htio bih to sve lijepo uklopiti da ne izgleda nakalemljeno bezveze... Problem je u tome što sam preko tjedna u Zagrebu, tako da se fićom bavim samo vikendom, a nisam ni svaki vikend doma...
Uspio sam srediti i osvjetljenje obrtaljke, praktički sam napravio grlo za žarulju s malim federom u sredini na koji sjeda žarulja onim "šiljastim" krajem... Ako sutra završim nosač ili stalak ili kak da to već zovem za obrtaljku, poslikat ću... Htio bih to sve lijepo uklopiti da ne izgleda nakalemljeno bezveze... Problem je u tome što sam preko tjedna u Zagrebu, tako da se fićom bavim samo vikendom, a nisam ni svaki vikend doma...
Svaka čast kolega, i ja sam u potrazi za đirometrom, neophodan za vožnju, hehe
Gost- Gost
jel to od lade dirometar,sta krade ovisno u koji zavoj udes
johan- Moderator
Hehehe, nije, ovaj je od škode i ne skače mu kazaljka.
ja sam prije ima od lade i ima da ti oci polude kad das gas skoci ko klokan u iber,ja bi samo gasira i puca od smija(neznam mozda nije bija ispravan)Camshaft je napisao/la:Hehehe, nije, ovaj je od škode i ne skače mu kazaljka.
johan- Moderator
Dosta se ljudi žalilo na te ladine, stavljaju onda neke kondenzatore pa kao bude bolje, ne znam, ne kužim se
Ova moja se ne da zabit preko ovoga (ispričavam se, nisam očistio nokte nakon čačkanja po autu, a prije slikanja ):
Ova moja se ne da zabit preko ovoga (ispričavam se, nisam očistio nokte nakon čačkanja po autu, a prije slikanja ):
koje nokte,pa jesi vidija da sad zene tako pituravaju nokte
johan- Moderator
Evo malo se prčkalo, napravil sam novi nosač za obrtaljku, danas sam i grlo nabavil za žaruljicu tak da sad ima svijetlit... Evo nosača od drva:
Njega sam oblijepil izolirkom i to onda izgleda ovak (evo malo i fiće da se vidi kakvo je sad stanje):
I snimka dobro zagrijanog motora, da se vidi kak vrti, hehe: https://www.youtube.com/watch?v=aP0xDfEMpaQ
A danas sam išel malo u šoping i našel getribu od 850, dva blatobrana i lijevi prag:
Sad par pitanja: jel se može nekak prepoznat 850 getriba izvana il da brojim zube? Nije da ne vjerujem ljudima na riječ, al sigurno je sigurno... Drugo, jel su 850 i 750 poluosovine iste? (i jel su one kockice na njima iste?)
Njega sam oblijepil izolirkom i to onda izgleda ovak (evo malo i fiće da se vidi kakvo je sad stanje):
I snimka dobro zagrijanog motora, da se vidi kak vrti, hehe: https://www.youtube.com/watch?v=aP0xDfEMpaQ
A danas sam išel malo u šoping i našel getribu od 850, dva blatobrana i lijevi prag:
Sad par pitanja: jel se može nekak prepoznat 850 getriba izvana il da brojim zube? Nije da ne vjerujem ljudima na riječ, al sigurno je sigurno... Drugo, jel su 850 i 750 poluosovine iste? (i jel su one kockice na njima iste?)
Stari, jedini način da saznaš je da izbrojiš zube, mora ih bit 37 na tanjiru, kockice su ti iste, i odmah da ti kažem nebi ti preporučija da stavljaš tu getribu na 750std, ja u fići imam motor 850 S i lošije ubrzaje i uzbrdo se malo guši radi te getribe, a prije sam ima od fiće 750 i auto je bija puno življi uzbrdo.....
možeš li mi nabavit ovakav đirometar
možeš li mi nabavit ovakav đirometar
Gost- Gost
E hvala, za kockice sam i mislil, al me lik uvjeraval u suprotno pa reko da provjerim... Budem brojil onda zupce za vikend
Ne ide getriba na moj motor, nego se prikupljaju pomalo dijelovi, ako naletim na kaj povoljno, uzmem... A ta će mi getriba trebat ako (tj. kad) odlučim jači motor stavljat...
Obrtaljku sam našel slučajno, imal sam sreće, al sam išel po nju u Ogulin... Tak da, nažalost, ne mogu pomoć... Al ak vidim negdje da ima, prvo tebi javljam!
Ne ide getriba na moj motor, nego se prikupljaju pomalo dijelovi, ako naletim na kaj povoljno, uzmem... A ta će mi getriba trebat ako (tj. kad) odlučim jači motor stavljat...
Obrtaljku sam našel slučajno, imal sam sreće, al sam išel po nju u Ogulin... Tak da, nažalost, ne mogu pomoć... Al ak vidim negdje da ima, prvo tebi javljam!
Dobro je, zubi su izbrojeni, getriba je stvarno od 850...
Malo se odmah i čišćenju pristupilo, zasad ovoliko, glavni dio slijedi...
Malo se odmah i čišćenju pristupilo, zasad ovoliko, glavni dio slijedi...
Evo konačno i obrtaljka svijetli, sitnica, al čovjeka veseli :
https://www.youtube.com/watch?v=X2UIvDb5z54
A i getriba se pomalo čisti, evo zasad ovak izgleda:
https://www.youtube.com/watch?v=X2UIvDb5z54
A i getriba se pomalo čisti, evo zasad ovak izgleda:
Lijep fićo!
Ja sam getribu prao benzinom vidi kako je
ispalo.
Getriba:PRIJE PRANJA
POLIJE PRANJA
Ja sam getribu prao benzinom vidi kako je
ispalo.
Getriba:PRIJE PRANJA
POLIJE PRANJA
Special- Aktivni Član
- Broj komentara : 308
Registration date : 04.10.2009
Hehe, i ja pomalo benzinom čistim, al ne žuri mi se, kad obavim nekaj drugo, onda još malo lickam getribu ko odmor za živce...
Stranica 1 / 39. • 1, 2, 3 ... 20 ... 39
Stranica 1 / 39.