Prka126-vozni park
+6
Floyd ZG
Miljenko
Hrki
BISer
Filip
prka126
10 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Re: Prka126-vozni park
Sve je krenulo kada sam prvi put dobio od ujaka škodu 110l kojoj je pukao blok motora jer se klip odvojio od radilice i tako sve potrgao kada sam imao 9 godina. entuzijazam za starim autima je bio sve veći i veći. (slike škode će doć ubrzo). prvi put nakon toga sam se zaljubio u jednu peglicu sa 17 godina koja je stajala ispod savkog mosta. uspio sam naći vlasnika i čovijek mi ju je poklonio jer je vidio koji sam entuzijast. peglicu sam 4 mjeseca slagao u blatu ispod mosta(nažalost nemam niti jednu sliku nje) i kad sam ju složio ekipa i ja smo se počeli vozikat oko nasipa i tako se učili voziti. kako sam slagao tu peglicu zaboravio sam joj uliti ulje u motor i naravno nakon 10 km je puko blok motora i sve se rastalilo (pogotovo zato što nismo znali promijeniti brzinu iz 2 u 3 [koje su bile jedine funkcionalne brzine]). dan nakon toga sam za 4 karlovačke ( 4 BOCE PIVA OD 0.5) nabavio jednu peglu koja je bila malo lupiat od naprijed i nije imala prednji lijevi kotač. nekako smo je ekipa i ja dovukli ispod mosta, obje bacili na bok i promijenio sam motor. onda me je murja čopila ( to je jedna užasna priča...) i tada nisam dugo imao nikakav kontakt sa autima.... nakon 2 godine od jednog čovijeka sam na poklon dobio peugeot 504 1.8 gl iz '70 i čim sam ga počeo restaurirat (naravno na cesti) kroz par dana mi je bio ukraden. policija koja me je tako lako uhitila kao maloljetnika sa peglicom sad mi se smijala u facu kako sam im došao prijaviti krađu stare krame koja po njima ne vrijedi više od 10 kn.( a svi dobro znamo koliko vrijede oldtimeri). opet nakon toga muk od godinu dana i tada mi je frendov stari dao jednu peglu koja je bila za niš drugo neg za bacit. nakon dugo mjeseci sam ju osposobio da radi i prodao klincima u kvartu jer nisam imao za registraciju, ai i nisam je imao gdje staviti. od tog dana stalno sam spominjao cijeloj svojoj ekii kako će doći opet taj dan kada ću si nabaviti neku peglu ili neki auto da ga slaže. (vjerujem da sam im bio jako dosadan). i onda je došao 20.05.09 godine kada sam skoro doživio srčani udar. za rođendan od 50-ak ljudi koji mi je došlo sam dobio peglicu koja je imala samo 35000 km i pored svega toga su je i registrirali ( uz pomoć mojih i curinih roditelja) i to sve meni iza leđa da ništa nisam skužio. tu je sve krenulo opet. nabavio sam odmah još jednu peglu za dijelove i jednog jugića za motor. slijede slike
Ovo je taj auto koij sam dobio za rođendan. Ubacio sam unutra pojačalo i bmwa e36i, zvučnici su zasad od linije ali kad se koja pinka sredi biti će i nešto bolje, radio je pioneerov sa usbom. imam još puno ideja za preradu ali to kad nabavim garažu i skupim novaca
Kolega,evo premjestio sam ti ovo predstavljanje tvojih vozila ovdje,tu je mjesto za to pa možeš slobodno nastaviti ovdje sa slikama auta i opisima.. Pozdrav i ako trebaš neku pomoć,viči :D
Fora je peglajzer, malo ga upicajzli (pocrnit plastike, ušminkat gume, sredit felge) i peglaj!!! prva liga.
Samo mi reci da te nije strah da ti voda ne zalije pojačalo u prednjem prtljažniku, meni za jačih pljuskova zna naprijed ući voda...
edit: mislim da je šteta mijenjati motor ako ima samo 30ak tkm na satu, ti zračni motori mogu još puno puno proći...
Samo mi reci da te nije strah da ti voda ne zalije pojačalo u prednjem prtljažniku, meni za jačih pljuskova zna naprijed ući voda...
edit: mislim da je šteta mijenjati motor ako ima samo 30ak tkm na satu, ti zračni motori mogu još puno puno proći...
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Baš sam se udubio u priču. Svaka čast.
Čuvaj peglicu kao i do sada jer vrijedi itekako puno, pogledaj samo od koliko ljudi si ju dobio, ima to svoje značenje, zato samo je čuvaj.
Čuvaj peglicu kao i do sada jer vrijedi itekako puno, pogledaj samo od koliko ljudi si ju dobio, ima to svoje značenje, zato samo je čuvaj.
Gost- Gost
Eh da kolega,htio sam ti i ja sinoć napisati to što kaže kolega BIS-er...Obvezno zaštiti pojačalo ili ga premjesti unutra recimo pod sjedalo ili iza,jer ovdje vrlo lako dođe vlaga i voda..
što se pojačala tiče hvala, svakako ću ga zaštiti što se tiče čuvanja nedam ju za sve novce ovog svijeta, što se motora tiče imam dosta problema s njim ali to ću se raspisati u drugom dijelu foruma, a sada idem po kabel od fotića da ubacim slike koje sam obećao
ovdje je moja druga peglica '86, ona mi je zasad samo za dijelove, ima jako dobre zimske gume i kad sam ju dobio imala je pun rezervoar goriva što sam prelio u mog peglatrona i što je najbolje čovjek mi ju je dao besplatno samo da si očisti garažu jedino sam platio 50kn prijenos papira na sebe. Šteta je što mu je garaža bila otvorena pa su klinci razvalili unutrašnjost auta...
A ovo je yugo 45 koji je sav strunuo, netko mi je rabio šajbu, kada sam ga počeo sređivati lamela mu je bila loša ali nako par dana igranja na njemu pukla mi je kuplung sajla, gas sajla, crijevo za vodu..... i onda sam odustao od tog auta, odlučio sačuvati motor zaposlije i frendu poklonio gepek za njegovog juga itd...
slike škode i peugeota još moram nać a i imam jedno iznenađenje sa '86 peglicom zato sad moram žuriti
Kao što sam obećao evo još slika sinoć sam ih našao.
Moja bolna rana, nikad prežaljeni peugeot 504 1.8 GL 1970:
Moja bolna rana, nikad prežaljeni peugeot 504 1.8 GL 1970:
to je stvarno rijetkosr viditi na cesti.steta
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
daj vidi malo koj karburator imas na pegli imam ti neki weber 22 pa ti saljem po miniu ako nije premali
Guest- Gost
evo ovdje ću nastaviti radove na mojoj pegli, uglavnom bio sam kod Zdenka i puno mi je pomogao oko rješavanja moje pegle za tehnički i najviše mi je pomogao oko ovoga:
pegla je sad pokitana i polakirana ali mi je bio crko mob pa nisam tada sliko sve do kraja, uglavnom hrđe više nema!
pegla je sad pokitana i polakirana ali mi je bio crko mob pa nisam tada sliko sve do kraja, uglavnom hrđe više nema!
Ma bravo legendo. A raskopaj ju cjelu pa ju polakiraj. Bitno je da si ju zastitio i pofabo. Jos tak napravi i naprjed kak i iza. Sretno u daljnim radovima samo naprjed dok nebu ko iz tvornice.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Preko vikenda se malo radilo... Peglatron je opran, usisan, ispoliran, stavljeni su novi sicevi i namazene su gume s onim čudom od čeg se gume sjaje.
U svakom slučaju auto blešči kaj pesja jajca
U svakom slučaju auto blešči kaj pesja jajca
Auuuuu! Koja šminka je sad tranu, svaka čast, dao si si truda sa usisavanjem! Bravo!
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
Dok je usisavao sigurno mu se i usisavač pokvario pa je još i to morao raskopavati. hahahahaha
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Napokon da i prka neke radi. Vec mu je vrjeme da u autu vozi samo curu a ne masine getribe. Zato kuku i malu prikolicu imaj kad vec nisi od johana kombi dovuko. Samo nastavi radit nema stajanja.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.