razlika između glave od y45 i a112 abarth
+4
Abarth
Gajbica
johan
miniV8
8 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
razlika između glave od y45 i a112 abarth
jel mi može netko objasniti pliz koja je razlika u te dvije glave?
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Re: razlika između glave od y45 i a112 abarth
osim natpisa na njima(dmb fiat)neznam bas da ima razlike ako nije abartova za cetiri karburatora onda je ogromna razlika,ja imam od sporta 850 i nisam nasa nikakvi razliku u glavi naprema yugovoj ili fiatovoj
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
ja misliim da su samo kanali ispušnih ventila veći! ispravite me ako griješim!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
veći volumen komore,finija pecurka ventila,oštriji uglovi na sicu ventila.
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
jer ko probao staviti y45 glavu na abartha?? koja se razlika uočava?
Abarth- Aktivni Član
- Broj komentara : 647
Registration date : 16.04.2009
razlika ti je u ovome sta je gajbica naveo bolja protocnost goriva a znas sta to znaci
Guest- Gost
jer to znaci da ako yugovu isportaš i proširiš sa malo vecim ventilima ... dobiš i bolji rezultat nego abarthova??
zapravoo ... jer može to jugova glava izdržati ... naravno ako se ne pretjeriva sa proširivanjem i ventilima u nedogled ...
zapravoo ... jer može to jugova glava izdržati ... naravno ako se ne pretjeriva sa proširivanjem i ventilima u nedogled ...
Abarth- Aktivni Član
jugova glava jedva izdrži napore od svojih 45 konja,glavu stavi fiat.glava od a112 A2 ti je bolja u svakom slučaju.jesi probao kopati tj portovati?odmah udaraš u vodu.
Gajbica- Aktivni Član
da fiatova glava je kvalitetnija a ti bi stavlja vece ventile zamjena sica ventila ti je oko 100 kn po kom znaci 800 plus novi ventili ajmo rec 1000 a nisi puno dobia ako ostanu ovakvi kanali portovat nemas sta par milimetri, samo poliranje dolazi u obzir ili direktno 4 rupe za 4 karburatora a ako imas nekog da to odradi perfektno onda si napravia posal
Guest- Gost
a jesi li ti probao da samo napraviš 4 rupe za karburatore?ja jesam,radi kao k%rac.onda je portovano sve.znači svaki kanal svoj karburator tj svaki ventil svoj karb.e onda je počeo da radi i da ide.to je posao.
ja mislim da,u glavi od 900ccm ,ne možeš veće ventile od 28.5 i 27. ako hoćeš 27 31 neverujem da budu mogli u glavu od 900ccm
ja mislim da,u glavi od 900ccm ,ne možeš veće ventile od 28.5 i 27. ako hoćeš 27 31 neverujem da budu mogli u glavu od 900ccm
Gajbica- Aktivni Član
sad ste vi vec otisli na tcr izvedbe .... znaci nema smisla se zaje... s y45 glavom ... a jer se isti posel da kvalitetno odraditi n fiatovoj glavi?? da recino dobiješ isti efekt ko i sa STD abarthovom glavom ..
Abarth- Aktivni Član
pa onda slikaj i pokazi decku glavu da ima neku viziju sta i kakoGajbica je napisao/la:a jesi li ti probao da samo napraviš 4 rupe za karburatore?ja jesam,radi kao k%rac.onda je portovano sve.znači svaki kanal svoj karburator tj svaki ventil svoj karb.e onda je počeo da radi i da ide.to je posao.
Guest- Gost
abarth-ne mos dobiti isti efekt sa yugo glavom(to ti sama ric govori,abarth ili DMB)za reazliku izmedju ove dvi glave ti sam naziv govori da ne mogu biti iste,ali ako oces nesto priblizno onda rade uzmi fiat(903,uno,panda,ciqvecento,seicento itd)ugradi ventile od una fire-a(1000) sa jacom pecurkom i gumicam ventila i dobro je izburgijaj,stavi dupli i auspuh iako bregasta nebi bila na odmet i to ti je home made abarth negdi 70%Abarth je napisao/la:sad ste vi vec otisli na tcr izvedbe .... znaci nema smisla se zaje... s y45 glavom ... a jer se isti posel da kvalitetno odraditi n fiatovoj glavi?? da recino dobiješ isti efekt ko i sa STD abarthovom glavom ..
johan- Moderator
johan je napisao/la:abarth-ne mos dobiti isti efekt sa yugo glavom(to ti sama ric govori,abarth ili DMB)za reazliku izmedju ove dvi glave ti sam naziv govori da ne mogu biti iste,ali ako oces nesto priblizno onda rade uzmi fiat(903,uno,panda,ciqvecento,seicento itd)ugradi ventile od una fire-a(1000) sa jacom pecurkom i gumicam ventila i dobro je izburgijaj,stavi dupli i auspuh iako bregasta nebi bila na odmet i to ti je home made abarth negdi 70%Abarth je napisao/la:sad ste vi vec otisli na tcr izvedbe .... znaci nema smisla se zaje... s y45 glavom ... a jer se isti posel da kvalitetno odraditi n fiatovoj glavi?? da recino dobiješ isti efekt ko i sa STD abarthovom glavom ..
ma imam ja kompletnog 1050 abartha ... al me čisto zanima jer se da eksperimentirati na y45 il fiat-ovoj glavi sa ventilima i kanalima a da pri tome dobiješ ista ili bolja svojstva ko i sa abarthovom glavom ...
Abarth- Aktivni Član
rafo je napisao/la:
a pretpostavljam da ovo mora biti glava sva izroštana .... ??
Abarth- Aktivni Član
malo pametovanja
razlika u glavi yuga i abartha ti je velika,prvo veci ventili kod abartha drugo abarthova glava ima dodatni kanalic kod ventila za usis,ali imam ja jedan prijedlog,glava od autobianchija a112 od 965 cm ti ima identicnu glavu kao abarth koju ja imam u garazi,pa ako si zainteresiran mozemo se dogovoriti.pozz
Gost- Gost
a cemu taj kanalic sluzi?
johan- Moderator
??? jer ima taj kanalić gore na rafinoj kojoj slici??
Abarth- Aktivni Član
ma kakav kanalic brate mili i ventili su istih dimenzija,je malo su bolje obradeni i kanali i ventili a ostalo su bajke za malu dicu
Guest- Gost
nije kanalic izvinjavam se nego ti je kod usisnog ventila upusteno da bolje preusmjeruje gorivo,imas na slici gore.kod juga nema tog upustenja
Gost- Gost
u biti nisam siguran jeli ispusni ili usisni,poslat cu ti sliku i oznaciti na njoj na sta mislim,tesko mi je ovako
Gost- Gost
tomow je napisao/la:razlika u glavi yuga i abartha ti je velika,prvo veci ventili kod abartha drugo abarthova glava ima dodatni kanalic kod ventila za usis,ali imam ja jedan prijedlog,glava od autobianchija a112 od 965 cm ti ima identicnu glavu kao abarth koju ja imam u garazi,pa ako si zainteresiran mozemo se dogovoriti.pozz
Jel možeš molim te slikat tu glavu s tim kanalićem i stavit na stranicu, zanima me nešto.. Ja imam glavu od 850 sporta i isto je drugačija naspram y45, f127..
Luka 850- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 364
Registration date : 26.12.2009
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Koja je razlika između IPM 28 i Solex PIB 28 karburatora za zastavu 750?
» abarth modeli između 1949 i 1974
» abarth glave,klipovi,poklopci ventila,prirubnice
» brusenje glave
» Autobianchi A112 Abarth - Zelenko
» abarth modeli između 1949 i 1974
» abarth glave,klipovi,poklopci ventila,prirubnice
» brusenje glave
» Autobianchi A112 Abarth - Zelenko
Stranica 1 / 2.