brusenje glave
3 posters
Stranica 1 / 1.
brusenje glave
1-kod tuninga ficinih 750 ili 850 motora dal se tu dobije ista podizanjem kompresije?
2-imam i sam motor kojemu je spustana glava al nisam ga vozio prije dok je bio se rijski al od ostalih auta moj je u stratu uvjek nesto zivlji dal je to posljedica toga tj vece kompresije?
2-imam i sam motor kojemu je spustana glava al nisam ga vozio prije dok je bio se rijski al od ostalih auta moj je u stratu uvjek nesto zivlji dal je to posljedica toga tj vece kompresije?
nedo- Aktivni Član
- Broj komentara : 259
Registration date : 19.02.2009
Re: brusenje glave
Naravno da se dobije jača kompresija, negom treba pazit da se glava ne skine previše jer to ima i negativne posljedice.... Svako friziranje motora, traži dobru kompresiju, jači karburator, dobar ispuh i bolju bregastu... Ja sam na svom fići frizira motor 850 i mogu reć da sam prezadovoljan sa perfomansama
Gost- Gost
drago mi je da si zadovoljana hvala na objasnjenju
nedo- Aktivni Član
jako bitna stvar je kod spustanja ficine glave je da se obrati pozornost na glavi su kanali za vodu koji su dosta plitki i kad se glava vise puta pobrusi odnosno ravna,smanji se protok vode kroz kanale i fico odmah pocme kuhati jer se dovoljno ne hladi,jer nema dobru cirkulaciju vode
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Hrki slažem se sa tobom, npr. ja sam sebi nedavno sređiva motor 850, motor je bija do tada neotvaran, i kanali su baš imali dubinu.... kad se glava puno puta brusi ti kanali se smanje i trebalo bi ih malo ukopat sa frezon i onda bi to moglo funkconirat.... pozzz
Gost- Gost
upravo tako frezanje bi dobro doslo na svakom fici kojem se skine glava.
iako je kanal dubok dobro ga je jos malo produbiti radi bolje cirkulacije vode i nema ljeti kuhanja,ali ipak se treba paziti koliko da se nebi probilo u usis ili ispuh,onda je poso uzaludan,glava za smece ili varenje
iako je kanal dubok dobro ga je jos malo produbiti radi bolje cirkulacije vode i nema ljeti kuhanja,ali ipak se treba paziti koliko da se nebi probilo u usis ili ispuh,onda je poso uzaludan,glava za smece ili varenje
Hrki- Administrator
Spuštanjem glave smanjuje se kompresioni prostor i povećava kompresija,samim time i snaga motora.Ali,uvijek postoji onaj ali...Ležajima na radilici si povećao opterećenje,pogotovo kad se radi o radilici na tri ležaja,smanjio vijek trajanja motora,tako bi ja to preporučio samo vikend vozačima,mislim da za svakodnevnu vožnju je bolje ići na manje škodljive preinake.
Iako znam,svaka je preinaka danak koji će motor osjetiti,uvijek postoji i ono,ako se hoćeš ganjat,plati i bok!Pa ko voli nek izvoli!Malo ćeš se brže ganjat,ali će ti motor malo manje trajat.
Iako znam,svaka je preinaka danak koji će motor osjetiti,uvijek postoji i ono,ako se hoćeš ganjat,plati i bok!Pa ko voli nek izvoli!Malo ćeš se brže ganjat,ali će ti motor malo manje trajat.
mitronni- Počasni član
- Broj komentara : 418
Registration date : 22.02.2009
Točno tako mitronni, to je samo za vikend vožnju... kad sam ja sebi radija generalku na motoru 850 nisam tija kalavat glavu, premda me tokar nagovara, jer ipak to mi je auto za svakodnevnu upotrebu pa eto....
Gost- Gost
upravo tako kolega mitroni.ko voli nek izvoli
Hrki- Administrator
kako kazu pravila...moze ovdje lock
nedo- Aktivni Član
Similar topics
» Sređivanj glave motora(ne odnosi se samo na fićinu)
» p dihtung glave 750s ili 850
» moment pritezanja glave
» štelanje glave volana
» razlika između glave od y45 i a112 abarth
» p dihtung glave 750s ili 850
» moment pritezanja glave
» štelanje glave volana
» razlika između glave od y45 i a112 abarth
Stranica 1 / 1.