sol i automobili
+5
johan
Filip
miniV8
Hrki
Abarth
9 posters
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Re: sol i automobili
Aute iz unutrašnjosti ne kupujem, samo di nema soli, jer to su sve večinom prelakirana groblja....
Gost- Gost
Problem s autima koji s mora dođu na kontinent je u tome što svi ti auti u relativno kratkom roku istrule i to poprilično brže nego ovi koji su cijela vijeka na kontinentalnoj klimi i soli... Ja ne kupujem aute s mora ni pod razno, ako je naučen na sol do sad je već imun na nju, ako nije, ne mora se kod mene učiti...
Gost- Gost
bixic je napisao/la: ako je naučen na sol do sad je već imun na nju, ako nije, ne mora se kod mene učiti...
Abarth- Aktivni Član
- Broj komentara : 647
Registration date : 16.04.2009
samomi objasni kako to auto mozes nauciti na sol,pa nije to pas da ga nesto naucis.bixic je napisao/la:Problem s autima koji s mora dođu na kontinent je u tome što svi ti auti u relativno kratkom roku istrule i to poprilično brže nego ovi koji su cijela vijeka na kontinentalnoj klimi i soli... Ja ne kupujem aute s mora ni pod razno, ako je naučen na sol do sad je već imun na nju, ako nije, ne mora se kod mene učiti...
i potpuno si u krivu auti sa mora su novi za razliku ovih sa kontinenta.
stavi bilo kojega na dizalicu sa kontinenta i onda stavi sa mora da vidis razlike,nema onog koji je iz unutasnojsti di pada snjeg i di se sol posipa da nije odozdola sav ruzinav,za razliku sa mora koji je odozdola ko nov.
reci cu ti samo primjer,kupio sam u zg lanciu prizmu 1,9 td cinila se ok,dok nije pala prva kisa a u autu sve mokro,skinem zadnje siceve a ono unutrasnjih zadnjih blatobrana nema,digo je na dizalicu a ona odozdola sva ruzinava.sve je to ok dok nisam iso mjenjati plocice,nemozes odvidati kotace a kad sam ih nekeko odvidao ni kljesta se nemogu odvidati,katastofa.
nakraju je bilo ajde ti mala u prodaju dobio koliko i dao i rekao zagrebe dovidzenja zauvijek.
a ista stvar i sa ovim mojim sadasnjim golfom gti dosao iz sl broda,nije trul ali trebas ga vidjeti odozdola.
kad sam ga kupio prvo sam rastavio trapove sve osmirglo pofarbao i vratio nazad,velika muka.
ljudi moji sol je najvece zlo koje postoji za auto
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
potpis, ja cu uvijek auto kupiti prije u primorju ili dalmaciji nego u zagrebu ili okolici! jbga takva je stvarnost!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Slažem se i ja.. Evo još jedan primjer,neki dan sam poskidao neke slike stojadina koji ne voze više,nego su odbačeni negdje bez veze..Vidi se da je negdje u primorju i uopće na njima nema mjenjanih pragova..A ovdje kod mene je to obvezno nakon tolikih godina..
2Hrki: mislim da je jedino kolega Abarth shvatio ironiju u mojim riječima, ali ako već tražiš detaljno objašnjenje neozbiljne tvrdnje, evo... Auti na kontinentu su na soli tijekom cijele zime, znači dok god se ceste sole. Prođe sezona soli, dođe toplije vrijeme i svaki normalan vlasnik kojemu je stalo do vlastite imovine odlazi u autopraonicu ili u vlastitoj režiji ispire tu sol koliko je moguće, to ovisi o čovjeku. Naravno, tijekom zimskih mjeseci sol je već napravila određenu štetu. Suprotno tome, u primorju nema soli, ali nitko mi ne može garantirati da auto iz primorja nije bar jednom tijekom zime vozio u unutrašnjost lijepe naše, naišao na posoljene prometnice i dobrano zasolio podvozje. Dakle, sol je na autu, ali vozači iz primorja nemaju naviku ispiranja soli upravo iz razloga što kod njih nema soli i eto ti razloga. Kada takav auto dođe na sol u svojoj svakodnevnoj eksploataciji on je već dobrano načet i prva prava zima rezultira cvijetanjem na svim frontovima i hrđom gdje god postoji i najmanji element materijala podložnog hrđi. Moja prva ajkula je došla iz ST, auto nikad lakiran u super stanju, prva zima je prošla i na proljeće ili opsežni limarsko lakirerski zahvati ili otpad. Iz rijeke sam uzeo XMa koji ima pocinčan lim ali ni to nije pomoglo. Ne vjerujem da je stvar izričito u kontinentalno primorskoj razlici, ali to su moja iskustva. Kad kažem "auto naučen na sol" u stvari sam referirao na vlasnika vozila sa minimumom tehničke kulture i uvjetima da se auto normalno (propisno) održava... NHF, ovo je samo moje mišljenje, ne tražim da itko na njega reagira i znam da sam debelo u offu ali eto, tako je kako je...
Gost- Gost
kod nas nema soli,taj jedan put kad ja zimi odem u zagreb na dva dana nece mu naskoditi,a to ispiranje od soli u praoni to je samo psihicka varka,auto se najbolje odsoli voznjom po kisi,znaci kad gori pada snjig odi pada kisa.......
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
johan je napisao/la:kod nas nema soli,taj jedan put kad ja zimi odem u zagreb na dva dana nece mu naskoditi,a to ispiranje od soli u praoni to je samo psihicka varka,auto se najbolje odsoli voznjom po kisi,znaci kad gori pada snjig odi pada kisa.......
potpis johane
ovdije kod nas toliko padne kise zimi da se auto oce ili nece mora isprati od soli.
Hrki- Administrator
alo hebala vas sol ne trujte temu otvorite novu koja se zove "sol i automobili" a sad uzivajte u 850ak
Lave, potpuno si u pravu. AK je mali zmaj, meni se osobno jako sviđa (patim na kombije) ali trenutno mi je 1200€ prevelik izdatak za gušt...
Gost- Gost
lave ne sviraj... hahahahahahahaahahahaha,pa ti si moderator minjaj di zelis,hahahahahahahahaha sta si lincina tolika....(bice si dalmatinac)Lav je napisao/la:alo hebala vas sol ne trujte temu otvorite novu koja se zove "sol i automobili" a sad uzivajte u 850ak
johan- Moderator
johan je napisao/la:lave ne sviraj... hahahahahahahaahahahaha,pa ti si moderator minjaj di zelis,hahahahahahahahaha sta si lincina tolika....(bice si dalmatinac)Lav je napisao/la:alo hebala vas sol ne trujte temu otvorite novu koja se zove "sol i automobili" a sad uzivajte u 850ak
hhahahahhahahahaha dalmatinac
Hrki- Administrator
evo kolega lave,uznojia sam se dok sam primistija temu,a sad ljudi pucajte.....
johan- Moderator
hahaha nismo nismo tek smo poceli:
http://www.vidiauto.com/aktualno/priprema_automobila_za_proljece/
http://www.vidiauto.com/off_record/index07.php?id=zima.php
http://www.vidiauto.com/aktualno/priprema_automobila_za_proljece/
http://www.vidiauto.com/off_record/index07.php?id=zima.php
johan- Moderator
ne kuzim
johan- Moderator
Svake godine kad prođe soljenje valjda mi dođe 20 ljudi da bi si oprali sol. Naravno, ja budala ih pustim da se koriste mojim strojem i miniwashom i za to im ne uzmem ni kune. Što znači da postoje ljudi kojima je stalo da si doooobro isperu auto. Na žalost, postoje i oni drugi koje boli ku*ac jer znaju da će auto prodat taman kad počne cvijetat...
Gost- Gost
Kad kupite auto koje je voženo po soli, samo stanete u tišinu i čujete ga kako gnjili, heheh
Gost- Gost
Gospodo nebih se ja slozio s time da kod vas nema soli.... Ima je i to više nego u kontinentalnom dijelu. Istina je da se kod nas ceste više sole i naravno da je štetno za auto, al kod vas je ta sol u zraku. Ja puno radim po moru...od istre, primorja i dalmacije (baš se jučer vratil iz Vodica) i znam u građevini da se kod vas puno bolje moraju zaštitit metalni dijelovi na objektima... Čisti primjer su vam balkonske ograde od inoxa . U Zagrebu ih povare malo ofarbaju varove i 20g miran... Isto to napravili(ista ekipa isti materijal) u Baškoj na Krku jedna sezona sve pohrđalo a varovi pogotovo.. KPMO ormariči..(za brojila hepa) isti proizvođač kod nas bravice rade godinama, na moru ako je ne zalijepiš ili zaštitiš za dvije godine nečeš je više odključat..Da ne pričam o žljebovima...Šteta što nisam poslikal.. I ima još puno primjera da ne nabrajam... uglavnom po meni nema veze odakle je auto več ko ga je i kako održavao...
jasmin.ck- Aktivni Član
- Broj komentara : 628
Registration date : 15.04.2009
Zato mi dalmatinci ne solimo spizu, hahahahaa, ovde auti propadaju ako su drito uz more, ali ako je dalje od mora može trajat 100 godina, fićo mi je star 31 godinu i nigdi nije sagnjija, baš nigdi!
Gost- Gost
jasmin-e bas si frajercina,a zasto,evo zasto:Ja puno radim po moru...od istre, primorja i dalmacije (baš se jučer vratil iz Vodica) i znam u građevini da se kod vas puno bolje moraju zastititi metalni dijelovi na objektima...
sta se nisi javija,niti nista,srami se....hahahahahaha javi se drugi put...usput kad spominjes gradjevinu cim se ti bavis ako nije tajna....pazi bija je u vodicama (7 km udaljene).hahahahahaa
sta se nisi javija,niti nista,srami se....hahahahahaha javi se drugi put...usput kad spominjes gradjevinu cim se ti bavis ako nije tajna....pazi bija je u vodicama (7 km udaljene).hahahahahaa
johan- Moderator
NightRider je napisao/la:Zato mi dalmatinci ne solimo spizu, hahahahaa, ovde auti propadaju ako su drito uz more, ali ako je dalje od mora može trajat 100 godina, fićo mi je star 31 godinu i nigdi nije sagnjija, baš nigdi!
Hehehe.... ovo još nisam čuo al ima logike.....
jasmin.ck- Aktivni Član
johan je napisao/la:jasmin-e bas si frajercina,a zasto,evo zasto:Ja puno radim po moru...od istre, primorja i dalmacije (baš se jučer vratil iz Vodica) i znam u građevini da se kod vas puno bolje moraju zastititi metalni dijelovi na objektima...
Ma nije tajna naravno. Bavim se elektroinstalacijama. Dolazim opet za tjedan ili dva... Javim ti se obavezno...
jasmin.ck- Aktivni Član
Stranica 1 / 2. • 1, 2