Koju gradaciju ulja koristite?
+3
Miljenko
prka126
vlaovic
7 posters
Stranica 1 / 1.
Koju gradaciju ulja koristite?
Koju gradaciju ulja koristite? SAE 15W40 ili SAE 20W60? Koje je bolje staviti u peglicu?
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Re: Koju gradaciju ulja koristite?
Ja sam korisio Shell HPX 20W50 ima aditiva i dobro je za te aute starije. I svjecice i fiter zrka sam mjenjo na 7 tisuca. Gledam da kad stavljam ulje filtere,disk plocice,pakne i gume da je to sto kvatetnije. A to sve utjece na voznju. Tak da koje kot ulje stavis dobro je. Za sam motor je dobro da se ulje mjenja cesce.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Jel neko koristi modricino ulje 15W40 u crnom pakovanju? Dosta je jeftino kod nas 200din. Pitanje je samo kakav je kvalitet tog ulja?
vlaovic- Član
Ulje sa gradacijom 15-40 nije pogodno za letnje temperature koje vladaju na ovim predelima, ko ne veruje neka potrazi po netu skalu koja prikazuje odnos gradacije i spoljasnje temperature.
Ako dodamo da se radi o vazdusno hladjenom motoru a to znaci da je termicki optereceniji i plus godine koje ima i stanje predjenih kilometara, preporucujem 20-60 .Zimi moze manja gradacija.-
Ako dodamo da se radi o vazdusno hladjenom motoru a to znaci da je termicki optereceniji i plus godine koje ima i stanje predjenih kilometara, preporucujem 20-60 .Zimi moze manja gradacija.-
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
Svako ulje novo je dobro. Gustoca ulja zna biti jako losa u ljeti kad su teperature visoke pa se teze hladi. Ak motor ima dobru kopresiju nema potrebe stavljat gusto ulje. U peglicu sam stavljal Uvjek Shell Hpx ili obicicni shehll u crvenom pakiranju. Probo sam nekoliko proizvođaca i nisam imal problema. Ulje mjenjam obicno izmedu 8 i 10 tisuca bilo benzinac ili dizel.
A koliko cesto i na koji nacin se cisti centrifugalni filter posto peglica nema klasicni filter ulja?
Na koliko kilometara se menja ulje u menjacu?
Na koliko kilometara se menja ulje u menjacu?
vlaovic- Član
Ja sam ga ocistio jednom godisnje. Ulje u getribi trebas cesto provjeravat. Ak su ti nosaci na getribi dobri i onaj iza onda manje trese. Zna na mandetama malo pustat pa i njih kontoliraj. Biitno je i kakvi su ti lezaji kotaca. Tak da uprincipu u getribi netreba mjenjat ak fali natoci. Njoj su getribe boljka tak da pazi dobro i lagano saltaj.
Recimo za fićeka u tvorničkom uputstvu piše da centrifugalni filter treba čistiti svakih 20 000 km...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
pošto mi se peglica do sada često kvarila imao sam priliku dosta često očistiti filter, al na peglicama to neki nisu niakada radili tak da kada misliš da je potrebno, očisti ga, skineš zadnji vezni lim i imaš 8 šrafa za skinu ( pazi da ti ulje ne iscuri ) i to je to
ja koristim modricino ulje 15W40 u crnom pakovanju, i kod nas je jeftino, bas sam neki dan kupio bidon i platio 22 marke ( 11 eura)..... vec sam negdje pisao da ne treba izmisljati toplu vodu, svi nasi cofiji su se odgojili na ininim i modricinim uljima!!!!
750- Aktivni Član
- Broj komentara : 291
Registration date : 28.01.2010
Similar topics
» Tlak ulja, adapter za hladnjak ulja i hladnjak - malo o tome
» Pumpe ulja 750/850/903 ???
» lampica ulja
» Zamjena Ulja
» K: adapter za pod filter ulja
» Pumpe ulja 750/850/903 ???
» lampica ulja
» Zamjena Ulja