osnove autoakustike
+5
BISer
ljubas
jure.abarth
Lav
nedo
9 posters
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: osnove autoakustike
znaci subwoofer je oko 50€ znaci 2 dodu oko 100€
radio je oko 150€
zvucnici prednji 60€
zadnji80€
pojacalo oko 200€
set kablova oko 50€
evo ovo je okvirno pretvoreno sad moze bit koji euric vise manje
radio je oko 150€
zvucnici prednji 60€
zadnji80€
pojacalo oko 200€
set kablova oko 50€
evo ovo je okvirno pretvoreno sad moze bit koji euric vise manje
nedo- Aktivni Član
- Broj komentara : 259
Registration date : 19.02.2009
ovdje moze lock
a pitanja i savjete cemo nastavit u drugoj temi jer ova nije predvidena za to
i ako moze onaj sticky
a pitanja i savjete cemo nastavit u drugoj temi jer ova nije predvidena za to
i ako moze onaj sticky
nedo- Aktivni Član
- Broj komentara : 259
Registration date : 19.02.2009
o ovome se ima puno za pricati... nemojte kupovati po wattima zvucnike ili pojacala, ja sam iz italije i mogu vam reci da imam dosta ikustva o tome, 10 godina sam se takmicio...prvokupite dobar player. cd kako hocete to reri.. da ima sto manje sumova, moze i polovni na ebay. alpine, nachamichi, cak i pioneer ima dosta dobre. drugi nisu nesto naj.. sony je uzas.. pojacala... kupujte stabilizirana pjacala.. ab klase ili a klase.. ne d- digital.. imaju puno snage i malo kvalitete... ja imam steg. za zvuk, i alpine za snagu.. ali alpine nije stabiliziran. dobre zice i to je to. zvucnici.. profesionalni zvucnici, rade na visoke db, i trebaju puno manje snage da se cuju... tip ciare, rcf. wooferi od 16-20 cm za vrata koji rade na 96-100 db.. a da si olaksate zivot mozete uzeti fr zvucnike.. koji rade na fullrange tip 45-18000 hz znaci netrebaju bezbroj woofera, midrange i tweetera. jedan zvucnik na vrata je dovoljan za dobar, jaki cisti, i kompletan zvuk... jedna zica, umjesto 10, bez crossowera..., tako se ne gubi snaga, i ne prljavi se zvuk... a ako ugradjujete u mali auto fico, koji ima slabi akumulator.. i stovise slabi alternator.. morat cete staviti kondenzator, koji ce vam cuvati snagu za pojacalo kad vam je potrebno vise snage, i ne skidati vam sa svijetala... i biti ce zdravo za akumulator. evo sta treba za dobar zvuk. 4 fr.. 2 naprijed na vratima i 2 iza... maksimalno i 2 tweetera za naprijed... tek toliko da digne malo visi zvuk. jedno pojacalo.. 4 kanala ili 5, 4 zvucnika mozete staviti na 2 ohma da rade zajeno na jednom kanalu a jedan subwoofer od 20-25-30 bi dobro stao u fici kazem.. iza zadnjeg sica dolje.. u kutiji koji skoro svi imamo u fici... .. jedino je dobro sve to zatvoriti da se odvaja zrak od kutije. staviti jedan dobar bass reflex i to je to... ja cu sve to napraviti, i kad napravim slikat cu. cijene 150 cd, pojacalo 150, 4 zvucnika 200, sub 150, kondenzator 80.. eura naravno.. i sve to polovno uzeti osim zvucnika... pozdrav
plameny1- Član
- Broj komentara : 75
Registration date : 14.03.2011
gledajte saaaamo db.... nista vise jer 50 w na 100 decibela je kao 500 na 85!!!!!!! i uz to treba dooooobbbooo, skkkuuuuupppoooo, pojacalo, sa brrrrdo snage.. da pomakne taj zvucnik... ima ljudi koji su na spl takmicenja dolazili sa 500w rms.. i bili daleko bolji od onih koji su imali 10.000w r.m.s... sub se i ovako reze na 150-300hz.... a prednji vam i zadnji zvucnici mogu slobodno ici od 300hz... na toj frekvenciji se wooferi ne muce... mucenje je oko 50-80 hz.. a ako vas sta zanima.. samo me pitajte.. sto se tice zvucnika, pojacala, tipovi.. vise manje sve znam.
plameny1- Član
- Broj komentara : 75
Registration date : 14.03.2011
Vala ga objasni svaka cast majstore...
vanmilo- Član
- Broj komentara : 16
Registration date : 08.06.2012
evo dakle trebao bih pomoc u vezi kutije za woofer impact series 47 1000w 500w rms 37cm i u bunkeru je golfa 4 ali kutija mi je koma ...pa me zanima jel ima netko neki nacrt kutije koja bi bila dobra i koji materijal kakva cijev sve sto bi mi moglo pomoci jer prijatelj mi se bavi drvenjarijom pa mi moze izradit kakvu hocu samo mu treba nacrt .... hvala unaprijed
acidmt- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 4
Registration date : 10.04.2014
mislim da ovo može pomoći
http://web.vip.hr/bicpark.vip/pocetnici/zvucnici/1KON_KUTIJE.htm
http://web.vip.hr/bicpark.vip/pocetnici/zvucnici/1KON_KUTIJE.htm
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
aha hvala a daj mi reci koji bi materijal preporucio cuo sam da je medijapan jako dobar ehh sad jel za sve vrste kutija ili ?
acidmt- MODERATOR SPAMER
pa na linku piše iverica i znam neke koji su pravili od iverice, ne vidim svrhu nekog jačeg materijala...
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
evo jel bi ovakva kutija bila ok za impact series 47 500w rms 38 cm dvije zavojcnice ...jedan kolega se dosta razumije u muziku i kaze da bi ovo bilo ok pa me zanima i vase misljenje ....evo link od nacrta
http://www.pohrani.com/f/46/Ya/3oVodoRv/new-bitmap-image.png
http://www.pohrani.com/f/46/Ya/3oVodoRv/new-bitmap-image.png
acidmt- MODERATOR SPAMER
Stranica 2 / 2. • 1, 2