fićo '67 anlaser - razlike . . . .
5 posters
Stranica 1 / 1.
fićo '67 anlaser - razlike . . . .
eto,
neko vrijeme me muči struja jer mi prilikom paljenja ( verglanja ) vrlo slabo okreće anlaser, a akumulator napunjen ( probao sa 2 kom ). Zamijenili smo anlaser ( majstor Fodor, a tko drugi . . . ) ali nakon par dana opet isto. osobno sam pribavio opet drugi anlaser ( i prihvatio se posla osobno ) kad ono ne ide u motor jer je širina ruba različita i fali nekoliko milimetara. općenito sam mišljenja kako je negdje masa našla krivi put ili . . .
evo slika istih anlasera ali opet različitih prstenova koji 'legnu' u motor . . . sa pretpostavkom da su od fiće . . .
lp
neko vrijeme me muči struja jer mi prilikom paljenja ( verglanja ) vrlo slabo okreće anlaser, a akumulator napunjen ( probao sa 2 kom ). Zamijenili smo anlaser ( majstor Fodor, a tko drugi . . . ) ali nakon par dana opet isto. osobno sam pribavio opet drugi anlaser ( i prihvatio se posla osobno ) kad ono ne ide u motor jer je širina ruba različita i fali nekoliko milimetara. općenito sam mišljenja kako je negdje masa našla krivi put ili . . .
evo slika istih anlasera ali opet različitih prstenova koji 'legnu' u motor . . . sa pretpostavkom da su od fiće . . .
lp
JURICA- Aktivni Član
- Broj komentara : 649
Registration date : 30.04.2009
Re: fićo '67 anlaser - razlike . . . .
Jedan je od fiće a drugi Fiat 500-topolino.
JaniV- Aktivni Član
- Broj komentara : 124
Registration date : 19.04.2009
JaniV je napisao/la:Jedan je od fiće a drugi Fiat 500-topolino.
hm, stiglo od g. Rajka pa je moguće . . .
JURICA- Aktivni Član
Probaj paljenje podesit, jer se i meni to nekada znalo dešavat, a i mase pregledaj na akomulatoru i kod pumpe vode.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
kao sta puy. kaze pogledaj mase,pogledaj piksne na anaseru(da nemaju lufta)i najvaznije probaj pojacati akumulator kablovima mozda je on i svakako izmiri napon akumulatora i napon punjenja alternatora............
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Svi anlaseri rađeni za fiću (Iskra Magnetti Mareli Rudi Čajavec) imaju promjer flanđe 62mm.Prije nek stavljaš anlaser na mjenjač isprobaj ga na stolu takozvanom VJEŠTICOM!! Staviš ga u šrafštuk(znaš kaj je to) spojiš ga na kablove i dobru bateriju a zupčanik opteretiš DRVENIM komadom (staro štilo komad tvrđe daske ili slično) i to muški!! Ak na stolu bendiks lepo zgloda drvo i zadimi pank na motoru mora delat!
Četkice moraju bit dost duge,federi čvrsti,kontakti čisti,pikse bez velkog lufta a i kolektor čist i ispravan(njega nemreš doma u sistemu sam svoj majstor ispitat-treba ti magnetsko polje i listić al na oko se vidi zgoreno)
Bum sutra probal sve to i dokumentirat slikama!!!
Četkice moraju bit dost duge,federi čvrsti,kontakti čisti,pikse bez velkog lufta a i kolektor čist i ispravan(njega nemreš doma u sistemu sam svoj majstor ispitat-treba ti magnetsko polje i listić al na oko se vidi zgoreno)
Bum sutra probal sve to i dokumentirat slikama!!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Bok,
Bio sam na putu u Srbiji pa nisam stigel se javiti - I sada se javljam sa telefona. Masu sam provjerio I uzeo drugi ispravan akumulator I isto. Bude to majstor Fodor uzel u svoje ruke kad nadje vremena preko zime.
Sve anlasere smo inace isprobali na tzv srafstoku ...
Lp
Bio sam na putu u Srbiji pa nisam stigel se javiti - I sada se javljam sa telefona. Masu sam provjerio I uzeo drugi ispravan akumulator I isto. Bude to majstor Fodor uzel u svoje ruke kad nadje vremena preko zime.
Sve anlasere smo inace isprobali na tzv srafstoku ...
Lp
JURICA- Aktivni Član
Kratak postupak reparacije anlasera
neispravan
rastavljeni
pranje
potokareni rotor i nove cetkice
farbanje
slaganje