Zastava 750 LE aka Plava Munja by Brbo
+19
DidaVu
Basko
Zloćko
ŠOLE
jeremija
miniV8
Floyd ZG
Camshaft
puyol
750
Special
Filip
Miljenko
zastava750(fićo)
prka126
Marko ZG
Hrki
dr.Damba
brbo
23 posters
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Zastava 750 LE aka Plava Munja by Brbo
Evo za početak par brzinskih toliko da stavim neke slike, poslikam ga kak spada kad uhvatim vremena.
Slikano je na mom seoskom imanju pa je malo blatnjavo.
Samo da napomenem blatobrani su farbani bili jer su malo probili to još dok je bio kod susjede, čisto ono preventivno ali ići će on u jednu boju cijeli.
Budućnost bi mu trebala biti takva da ide sve van iz njega, zaštita od ispod i iznutra, povarit sve varove i stavit nekakvo pojačanje ispod i onda farbanje u plavo komplet svega i vraćanje nazad. moram uzet nove retrovizore jer mi ovaj pada pa nevidim ništ, zimske gume idu na ove felge, a mislim kupit neke alu 13'' za ljetne gume, po mogućnosti abarthove jedne što su mi se svidjele, idu unutra gumene kadice i to već sutra možda jer ima ove odvratne tepihe neke, skidam ovu glupost od presvlaka, neka ima samo original svoje, mašina kad se izvadi će se temeljito oprat, farbat blok motora i mjenjač tako da to izgleda ko novo, i generalni servis ide na njemu makar je u fenomenalnom stanju ja želim znati što je unutra. apsolutno sve na autu radi i ništa nije potrošeno ili pokidano, čak sam dobio i 2 kom guma na felgama zimskih i to one sa onim velikim ripnama ko za đip, neznam jel se to proizvodi uopće više, auto nikad nije vožen po zimi ili po snjegu itd.
Slikano je na mom seoskom imanju pa je malo blatnjavo.
Samo da napomenem blatobrani su farbani bili jer su malo probili to još dok je bio kod susjede, čisto ono preventivno ali ići će on u jednu boju cijeli.
Budućnost bi mu trebala biti takva da ide sve van iz njega, zaštita od ispod i iznutra, povarit sve varove i stavit nekakvo pojačanje ispod i onda farbanje u plavo komplet svega i vraćanje nazad. moram uzet nove retrovizore jer mi ovaj pada pa nevidim ništ, zimske gume idu na ove felge, a mislim kupit neke alu 13'' za ljetne gume, po mogućnosti abarthove jedne što su mi se svidjele, idu unutra gumene kadice i to već sutra možda jer ima ove odvratne tepihe neke, skidam ovu glupost od presvlaka, neka ima samo original svoje, mašina kad se izvadi će se temeljito oprat, farbat blok motora i mjenjač tako da to izgleda ko novo, i generalni servis ide na njemu makar je u fenomenalnom stanju ja želim znati što je unutra. apsolutno sve na autu radi i ništa nije potrošeno ili pokidano, čak sam dobio i 2 kom guma na felgama zimskih i to one sa onim velikim ripnama ko za đip, neznam jel se to proizvodi uopće više, auto nikad nije vožen po zimi ili po snjegu itd.
brbo- Član
- Broj komentara : 91
Registration date : 11.11.2010
Re: Zastava 750 LE aka Plava Munja by Brbo
pitate se zasto nista ne komentiram ? pa mozda zato jer nemam ficu hahahhahhahhahahah
samo naprijed i sve slikaj da i mi vidimo te radove
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Psssssssss kakva pila! brbo nemoj me krivo shvatit al nediraj ništa za sad jer mislim da bolje od ovoga nemože,ako je odozdola upola ko iz vana onda nemaš šta nego samo
Marko ZG- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1230
Registration date : 03.04.2010
hehe radovi su ionako zakazani za proljeće, vidjet ćemo kako preživi zimu i vlagu pa onda kreće sve po suhom, sad se samo vozim i guštam jer stvarno ništa na njemu ne treba dirati
inače već mi je dosadilo ljudima pričat o njemu zaustavljaju me više nego u Cliu 197 i hoće pričat o fići. mali je pravi
inače već mi je dosadilo ljudima pričat o njemu zaustavljaju me više nego u Cliu 197 i hoće pričat o fići. mali je pravi
brbo- Član
super mu je ova boja,odličan fićo ja nebi ništa dirao za sada,bar još godinu,dvije,ali kako hoćeš!
samo mu ova rucica mjenjaca od yuga ne pase
samo mu ova rucica mjenjaca od yuga ne pase
zastava750(fićo)- Aktivni Član
- Broj komentara : 400
Registration date : 23.12.2009
Stvarno je ljepi. Pa fičo je pravi auto i nema boljega.ponsno ga vozi i pokazuj.j pa ko bi se za cliom okreto kad toga ima puno a fičeka malo. sretno sa radovima.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Stvarno je od yuga ručica?
Ja mislio od fiće, jer ima 4 brzine, rikverc, sve ko i ovaj
Nemam pojma zašto bi se to drugo stavljalo.
Ja mislio od fiće, jer ima 4 brzine, rikverc, sve ko i ovaj
Nemam pojma zašto bi se to drugo stavljalo.
brbo- Član
Dugo nisam vidio boljeg fiću u originalu,da nije rađen! Predivan je,samo ga čuvaj dobro!
Lijep orginalan fićo
Special- Aktivni Član
- Broj komentara : 308
Registration date : 04.10.2009
750- Aktivni Član
- Broj komentara : 291
Registration date : 28.01.2010
stvarno super fićek!!!
nedaj ga nikome!!!
nedaj ga nikome!!!
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Ako netko ima prijedlog kakve da retrovizore stavim ili mi može reći gdje ih mogu nabaviti slobodno nek kaže.
Ili ako zna kako popraviti ovaj da mi ne pada stalno, onda bi mi trebao samo za desna vrata.
Ili ako zna kako popraviti ovaj da mi ne pada stalno, onda bi mi trebao samo za desna vrata.
brbo- Član
Sori, nemam savjeta, nego samo komentar da je prekrasan!
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Super fićo!
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
Odican je pusti clio,
Ps mogo b i clia predstaviti! :-)
Ps mogo b i clia predstaviti! :-)
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
brbo je napisao/la:Ako netko ima prijedlog kakve da retrovizore stavim ili mi može reći gdje ih mogu nabaviti slobodno nek kaže.
Ni slučajno bacati, prvo probat popravit a onda tek razmišljat o kupovini drugog.
Pogotovo vidim da je "klip-on" retrovizor i ne šerafi se u vrata, sačuvaćeš ih od nepotrebnog bušenja.
A sad kako popravit. Prvo skini skroz sa vrata, znači s unutrašnje strane bi trebala biti dva šerafića koje odvrneš.
E kad si skinuo sad pogledaj kako ovo tijelo koje drži samo ogledalo ulazi u taj nosač na vratima i sa druge strane provjeri kako je učvršćeno.
Pretpostavljam da je s unutarnje strane kuglica koju je moguće dotezati sa dva šerafića koji bi opet tamo trebali biti.
Preporučam raskopat, pregledat kak je prije bilo(da znaš sastavit), očistit, namastit i nazad vratit sve zajedno. I poslije toga pritezat dok tijelo nebude išlo dovoljno teško da ne opada, a opet dovoljno lagano da se može namještat.
Ako ti nije problem poslikaj i postavi ovdje pa da potvrdim il demantiram svoje slutnje!!!
Hvala, probat cu to cim se vratim s puta. I hvala svima ostalima na komentarima.
brbo- Član
puyol je napisao/la:brbo je napisao/la:Ako netko ima prijedlog kakve da retrovizore stavim ili mi može reći gdje ih mogu nabaviti slobodno nek kaže.
Ni slučajno bacati, prvo probat popravit a onda tek razmišljat o kupovini drugog.
Pogotovo vidim da je "klip-on" retrovizor i ne šerafi se u vrata, sačuvaćeš ih od nepotrebnog bušenja.
A sad kako popravit. Prvo skini skroz sa vrata, znači s unutrašnje strane bi trebala biti dva šerafića koje odvrneš.
E kad si skinuo sad pogledaj kako ovo tijelo koje drži samo ogledalo ulazi u taj nosač na vratima i sa druge strane provjeri kako je učvršćeno.
Pretpostavljam da je s unutarnje strane kuglica koju je moguće dotezati sa dva šerafića koji bi opet tamo trebali biti.
Preporučam raskopat, pregledat kak je prije bilo(da znaš sastavit), očistit, namastit i nazad vratit sve zajedno. I poslije toga pritezat dok tijelo nebude išlo dovoljno teško da ne opada, a opet dovoljno lagano da se može namještat.
Ako ti nije problem poslikaj i postavi ovdje pa da potvrdim il demantiram svoje slutnje!!!
Hvala na savjetu, napravio sam, samo je trebalo pritegnuti šarafe malo.
brbo- Član
Trebala bi mi ona guma što ide oko ventilatora, ova na mom fićeku se pokidala već od starosti pa ako netko zna gdje to kupiti novo neka javi. Hvala
brbo- Član
eto vidiš, sve se riješi.
ako si dobar uradi sam majstor preporučam da si sam napraviš novu.
odeš kod vulkanizera i tražiš unutrašnju podlogu za kamionske kotače(to ti je ona ko na biciklu kaj štiti šlauf od felge da ne dojde na lim i hrđu).
e sad ako ju uzmeš, po duljini ju prereži na pola tak da dobiješ dva jednaka komada. Ako bolje promotriš vidiš da sama guma ide od debljeg prema tanjem kaj ti je baš super estetski i funkcionalno. Sljedeće je da ju odrežeš na potrebnu duljino tako da obujmi stari limeni komad i još malo pokratiš po širini da bi stala kak se spada na onaj lim na kileru. I sad lijepiš, ili spajaš pop-nitnama ili nekim drugim načinom.
ako si dobar uradi sam majstor preporučam da si sam napraviš novu.
odeš kod vulkanizera i tražiš unutrašnju podlogu za kamionske kotače(to ti je ona ko na biciklu kaj štiti šlauf od felge da ne dojde na lim i hrđu).
e sad ako ju uzmeš, po duljini ju prereži na pola tak da dobiješ dva jednaka komada. Ako bolje promotriš vidiš da sama guma ide od debljeg prema tanjem kaj ti je baš super estetski i funkcionalno. Sljedeće je da ju odrežeš na potrebnu duljino tako da obujmi stari limeni komad i još malo pokratiš po širini da bi stala kak se spada na onaj lim na kileru. I sad lijepiš, ili spajaš pop-nitnama ili nekim drugim načinom.
Dakle ovako, radim malu generalku na fići pa mjenjam sve brtve motora i mjenjača, korpu, lamelu, remenje, svjećice, ulje, sve filtere, pa me sad zanima kad ću već skidati mašinu i mjenjač na što bi još trebao obratiti pažnju da nemoram ubrzo sve skidati ponovo.
Mislim oprati sve jer je dosta slinio na brtvama i ofarbati. Znači 47700km mašina i mjenjač, na što da obratim pažnju?
Mislim oprati sve jer je dosta slinio na brtvama i ofarbati. Znači 47700km mašina i mjenjač, na što da obratim pažnju?
brbo- Član
Imam ti ja novu lamelu z ficu pa ako trebas zovi, povoljno je
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Zastava 750 '66
» Plava aždaja
» Nasa plava bubamara
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 850
» Plava aždaja
» Nasa plava bubamara
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 850
Stranica 1 / 3.