MODELI MJENJACA
+10
zdenko100
Luka 850
dr.Damba
Gajbica
Camshaft
puyolov tata
puyol
johan
glavasevic
kris vidic
14 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: MODELI MJENJACA
kako 8 ili pokreta poluosovine,laički i ne baš, nego totalno netačno.
podeliš veći sa manjim i dobiješ broj-koliko treba puta da se okrene spojnička da se jednom okrene poluosovina!
8:43 5.375
podeliš veći sa manjim i dobiješ broj-koliko treba puta da se okrene spojnička da se jednom okrene poluosovina!
8:43 5.375
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Gajbice i ti si to ne baš laički nego totalno netačno!!
Koliko puta će se okrenuti poluosovina zavisi od toga u kojoj brzini je menjač!!!
Ako menjač nije u brzini, spojnička se može okretati u nedogled poluosovina se neće okrenuti ni jednom.
Dakle broj okretaja poluosovine je različit za svaku brzinu!!
Spojnička se vezuje sa gornjim snopom zupčanika, a konusni zupčanik diferencijala je u donjem snopu. U zavisnosti od zupčanika u gornjem snopu i zupčanika u donjem snopu zavisi i broj okretaja konusnog zupčanika u odnosu na broj okretaja spojničke!!!
8:43=5.375 je odnos tj. broj okretaja konusnog zupčanika za jedan okretaj tanjirastog.
Kada se pomnoži odnos zupčanika iz gornjeg i donjeg snopa sa odnosom konusno tanjirastog zupčanika onda se dobije broj okretaja spojničke za jedan okretaj poluosovine.
Koliko puta će se okrenuti poluosovina zavisi od toga u kojoj brzini je menjač!!!
Ako menjač nije u brzini, spojnička se može okretati u nedogled poluosovina se neće okrenuti ni jednom.
Dakle broj okretaja poluosovine je različit za svaku brzinu!!
Spojnička se vezuje sa gornjim snopom zupčanika, a konusni zupčanik diferencijala je u donjem snopu. U zavisnosti od zupčanika u gornjem snopu i zupčanika u donjem snopu zavisi i broj okretaja konusnog zupčanika u odnosu na broj okretaja spojničke!!!
8:43=5.375 je odnos tj. broj okretaja konusnog zupčanika za jedan okretaj tanjirastog.
Kada se pomnoži odnos zupčanika iz gornjeg i donjeg snopa sa odnosom konusno tanjirastog zupčanika onda se dobije broj okretaja spojničke za jedan okretaj poluosovine.
A mene samo zanima odnos tih omjera kod normalne voznje, voznje utrka itd...ubrzanje, max. brzina...
znaci...za 8/35 imao bi veću brzinu, a 9/35 bolje ubrzanje...a za 8/37??? vjerovatno ima razlike?
znaci...za 8/35 imao bi veću brzinu, a 9/35 bolje ubrzanje...a za 8/37??? vjerovatno ima razlike?
zdenko100- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 8
Registration date : 26.11.2010
zdenko100 je napisao/la:A mene samo zanima odnos tih omjera kod normalne voznje, voznje utrka itd...ubrzanje, max. brzina...
od ovih 3 najkraci je 8/37 zatim ide 8/35 pa 9/35,sto znaci da ti ovaj 8/37 ima najmanju krajnju brzinu od ovih 3,sto znaci da je ovaj 8/35 nesto brzi pri krajnjoj brzini od ovog 1, a ovaj 3 9/35 taj ti je tata u ovoj prici ,uostalom evo ti pa gledaj a ako neznas procitat tablicu raskopaj dva tri minjaca broji zube zubcanika i bit ce ti jasnije
Guest- Gost
9/35 ima najvecu max. brzinu i a najsporije ubrzanje...pa nije onda "Tata" Radije bi da ima bolje ubrzanje...hehe
Ma samo bi nabijao komplekse "plasticnim" autima Hvala na pojasnjenju...
rafo je napisao/la:e onda stavi mamu 8/43,a sta bi ti slalom vozio oko cunjica
sve bolje od boljega mame i tate u fići hahahahhahahahahhahahahahahha
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
evo ko ima love kolega gajbica ce imati kopiju kroz koji dan,mjesec godinu....
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs794.ash1/168436_486373201044_684656044_6139275_2375026_n.jpg%C2%AD%1C%C2%AD
usput kopija 2000eura....
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs794.ash1/168436_486373201044_684656044_6139275_2375026_n.jpg%C2%AD%1C%C2%AD
usput kopija 2000eura....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
ako bog da to ce se kupiti.
vec sam pricao sa kolegom babartom sa nacionalne klase,mjenjac je u izradi.i javit ce mi sve kad bude gotov
vec sam pricao sa kolegom babartom sa nacionalne klase,mjenjac je u izradi.i javit ce mi sve kad bude gotov
Hrki- Administrator
upravo procito na face boro babarth im reko da ne pricaju gluposti jer jos uvjek nista od toga
Hrki- Administrator
Skupa je to naprava .....
Abarth- Aktivni Član
- Broj komentara : 647
Registration date : 16.04.2009
Ajd da ja sad nešto pitam,nekoga tko će mi dati siguran odgovor. Knjiga ZASTAVA 750 kaže da je prijenos u diferencijalu kod svih modela 8/39 (49:8=4,875),čak i kod specijala,a da je 8/37 (37:8=4,625) samo na 850. Marko,ti kažeš da je i specijal kao 850,što je meni možda logičnije. Ali jedna je istina hehe. Nabavio sam mjenjač od specijal fiće sa 32000 km,pa me zanima prije nego ga otvorim,jel to običan mjenjač ili imam sreće. Evo u knjizi fino piše da samo 850 ima 4,625 odnos.
Točno tak i je.
Jedino je 850 imao drugačiji mjenjač, special i 850 imaju jednaku glavu kaj se vidi po šerafima, to im je zajedničko.
Jedino je 850 imao drugačiji mjenjač, special i 850 imaju jednaku glavu kaj se vidi po šerafima, to im je zajedničko.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Točno, jedino je to najsigurniji način!!
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Pozdrav
Zanime me oko neko ima shemu menjača od 5. brzina?
Hvala
Zanime me oko neko ima shemu menjača od 5. brzina?
Hvala
JaniV- Aktivni Član
- Broj komentara : 124
Registration date : 19.04.2009
Filip je napisao/la:Ajd da ja sad nešto pitam,nekoga tko će mi dati siguran odgovor. Knjiga ZASTAVA 750 kaže da je prijenos u diferencijalu kod svih modela 8/39 (49:8=4,875),čak i kod specijala,a da je 8/37 (37:8=4,625) samo na 850. Marko,ti kažeš da je i specijal kao 850,što je meni možda logičnije. Ali jedna je istina hehe. Nabavio sam mjenjač od specijal fiće sa 32000 km,pa me zanima prije nego ga otvorim,jel to običan mjenjač ili imam sreće. Evo u knjizi fino piše da samo 850 ima 4,625 odnos.
Pozdrav, ne znam da li si mislio na mene ali mislim da nigde nisam rekao da je menjač od specijala isti kao 850, na protiv SVA TRI su različita!!!
Ne znam ko je pisao tu knjigu koju si skenirao ali ima više grešaka!!
Svećice FE 80???
Odnos diferencijla???
Motor 100A7.064???
Najbolje bi bilo da prebrojiš zube u diferencijalu.
S druge strane imaš katalog rezervnih delova za skinuti sa mog sajta iz kojeg se vidi da su sva tri različita.
Onda moje isprike,ja sam to zaključio nekako kad si rekao da je do specijala bio jedan mjenjač..
Uglavnom,ovo je iz knjige ZASTAVA 750 - Kondić/Ćorić izdanje 1985'
Kontao sam i ja da ima nekih grešaka u knjizi. Znači ni odnosi diferencijala nisu točno napisani.. Prebrojat ću zube,to je najsigurnije..
Katalog sam skinuo odmah kad si ga stavio,pogledat ću tamo još jednom,iako već jesam,al očito ne dovoljno
Uglavnom,ovo je iz knjige ZASTAVA 750 - Kondić/Ćorić izdanje 1985'
Kontao sam i ja da ima nekih grešaka u knjizi. Znači ni odnosi diferencijala nisu točno napisani.. Prebrojat ću zube,to je najsigurnije..
Katalog sam skinuo odmah kad si ga stavio,pogledat ću tamo još jednom,iako već jesam,al očito ne dovoljno
Gledam malo katalog.. Što stvarno postoji razlika u samim zupčanicima kod mjenjača specijal i 850 i običnog fićinog 750?
Da, postoji razlika, ali ne u broju zuba, tako da je odnos samih zupčanika isti, razlika je samo odnos u diferencijalu.
A zupčanici su zapravo različiti zbog debljine konusnog zupčanika, na koji se ređaju ostali zupčanici (donji snop menjača).
Razlika je u unutrašnjem prečniku zupčanika.
Specijal i 850 imaju deblji konusni zupčanik, te su unutrašnji prečnici zupčanika kod njih veći.
A zupčanici su zapravo različiti zbog debljine konusnog zupčanika, na koji se ređaju ostali zupčanici (donji snop menjača).
Razlika je u unutrašnjem prečniku zupčanika.
Specijal i 850 imaju deblji konusni zupčanik, te su unutrašnji prečnici zupčanika kod njih veći.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» abarth modeli između 1949 i 1974
» P. Fiat Multipla, Fico, Seat i ostali auto modeli
» Ležaji mjenjača 750
» K: Trazi se volan i plastika oko mjenjaca za ficu
» P:Garniture brtvi mjenjača Fićo, Yugo, Z101-128
» P. Fiat Multipla, Fico, Seat i ostali auto modeli
» Ležaji mjenjača 750
» K: Trazi se volan i plastika oko mjenjaca za ficu
» P:Garniture brtvi mjenjača Fićo, Yugo, Z101-128
Stranica 2 / 2.