Kompresija peglicinog motora
+3
puyol
Miljenko
vlaovic
7 posters
Stranica 1 / 1.
Kompresija peglicinog motora
Da li neko zna koliko iznosi kompresija peglicinog motora prema fabrickim podacima?Meni je majstor merio na jednom 4 bara, a na drugom 5 bara. Da li je to jako malo? Inace sad auto nece da mi upali pa sam ga zato odvezo kod majstora.
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Re: Kompresija peglicinog motora
Vrjeme mu je za jednu generalku.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
A koliko treba da iznosi kompresija po fabrickim podacima za nov motor?
vlaovic- Član
Javit cu ti. Poslo sam ti poruku. Uglavnom ovo je malo.
pa napiši ovdje.
kaj sad drugdje pisat, mozda ce i nakome drugome trebat.
evo našao... kompresija po teh podacima 7.5:1, što kaže da je motor spreman za garažu nažalost.
kaj sad drugdje pisat, mozda ce i nakome drugome trebat.
evo našao... kompresija po teh podacima 7.5:1, što kaže da je motor spreman za garažu nažalost.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
7,5:1 model 600
8,0:1 modeli 650 i 650E
Kako su ti dečki rekli GENRALKA. možeš ju i sam napravitispast će te oko 100€
8,0:1 modeli 650 i 650E
Kako su ti dečki rekli GENRALKA. možeš ju i sam napravitispast će te oko 100€
Da ne bih otvarao novu temu, hteo bi pitati kako menjate karike tj. kako ih stisnete da udju u cilindar? Da li moze sa prstima ili ima za to poseban alat?
vlaovic- Član
ima poseban alat, ima prka i možda poslika kada se spoji na forum... pitaj ga
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Ja sam posudio neku ko selnu i onda to stavio. Ak nemas alata i znjanja nebi ti preporucio da sam radis si cjeli motor. Prvo moras vidjet kakvi su cilindri i dal bi karike pomogle. Kupi ficu i na njemu generalku i vozio bus se godinama bez ulaganja.
Miljac ovjde je čovjek pital za pomoč da si uredi peglu.
Daj onda konstruktivne komentare na njegovo pitanje, ne skretat sa teme.
Postoji alat, kao velika šelna izgleda, obujmi klip zajedno sa karikama i onda ga bubaš u cilindar.
Daj onda konstruktivne komentare na njegovo pitanje, ne skretat sa teme.
Postoji alat, kao velika šelna izgleda, obujmi klip zajedno sa karikama i onda ga bubaš u cilindar.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Miljenko je napisao/la:Ja sam posudio neku ko selnu i onda to stavio. Ak nemas alata i znjanja nebi ti preporucio da sam radis si cjeli motor. Prvo moras vidjet kakvi su cilindri i dal bi karike pomogle. Kupi ficu i na njemu generalku i vozio bus se godinama bez ulaganja.
najbolje da si kupi ferarri i da napravi generalku pa nebu ulaganja... mislim stvarno znaš iz komentirati pa....
miniV8- Administrator
Vec sam mu odavno reko kak mora uredi ju. Al to sve kosta dosta novca. Neki rade na nacin da promjene karike dihtug kartera i polopca ventila i glave. Nebrusiju ju ventile neskidaju. Sve zavisi sa koliko novaca se razpolaze za kupnju djelova. Ja sam kad sam radio kupio sve novo od ventila karika set dihtunga. Potpuno novo paljenje i frgazer kuplug set itd. Al to sam radio za sebe i vozil ju dve godine. Tu su i leteci lezaji pa lanac sve to treba pregledat i zamjenit ak je lose. Uglavnom bez alata karike nebus stavio . Sve sto kupis od djelova novo tu nebus pogrjesio. Sretno u slaganju.
čovjek je pital kako se karike vračaju u cilindar a ti filozofiraš....
miniV8- Administrator
i pumpu vode stavi novu
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
fusher za tvoju informaciju peglica nema pumpu vode, ima vazdusno hladjenje.
vlaovic- Član
dečki malo ste pretjerali svađajte se na chatu, čovjek ima problem koji mora riješiti.
Žao mi je što nisi bliže da ti pomognem generalku napraviti, al eto... Postoji ti poseban alat, budem ti ga slikao,iako ja imam malo drukčiji nego što je najćešće izgleda. Alat ti košta oko 30€, a čak bi se u jednu ruku dalo sam napraviti, ali kada se radi onda se radi pa je bolje imati dobar alat. Karike nemoj niti slučajno probat prstima ugurat jer će puknut. ako imaš prijatelja mehaničara neka ti posudi alat, snjim sve ide ko po loju.
Koliko imaš prijeđenih kilometara ako se može znat?
Žao mi je što nisi bliže da ti pomognem generalku napraviti, al eto... Postoji ti poseban alat, budem ti ga slikao,iako ja imam malo drukčiji nego što je najćešće izgleda. Alat ti košta oko 30€, a čak bi se u jednu ruku dalo sam napraviti, ali kada se radi onda se radi pa je bolje imati dobar alat. Karike nemoj niti slučajno probat prstima ugurat jer će puknut. ako imaš prijatelja mehaničara neka ti posudi alat, snjim sve ide ko po loju.
Koliko imaš prijeđenih kilometara ako se može znat?
Pa neznam tacno koliko je kilometara prijasnji vlasnik presao sa njom ja je imam jedno godinu dana i presao sam sa njom oko 1200km. Odneo sam je kod jednog starog majstora jer on ima sav alat. Kaze motor vadi pomocu dizalice na tockice, ima kilo kljuc ali kaze da moze da radi i bez njega posto je on u tom poslu dugo vremena pa moze da zategne po osecaju i kaze da se karike mogu ugurati prstima ali treba biti jako vest za taj zahvat.
vlaovic- Član
a uzas sta ti rec drugo vlaovicu karike stavljas tako da uzmes komad tanjeg pleha od 1 mm ili manje savijes ga ukrug po klipu i na rubovima napravis dva uha stisnes klijestima da karike budu na nuli sa klipom,stavis klip u cilindar tako zatezuc karike i lagano kvrcnes jednom po vrhu klipa ako je sve u redu klip ce ti bit u cilindru ako nije u redu nece uc tad nemoj i dalje udarat po klipu nego ponovo sve izvadi i zategni onaj pleh jace klijestima i opet ponovi isto,a majstor ti je strasan mogu ti rec
Guest- Gost
sta da kazem nego samo ahahhahahahahahaha
tocno rafo ljepo si covjeku objasnio tako i a radim i to je ispravno i samo neka malo naulji
inace tako ako je rafo opisao takve selnice ima i za kupiti ali nema potrebe kad se jako lako i kod kuce naprave a majstor ti je neki vrhunski i vjest sa rukama
VIDI RUKE VIDI RUKE
se sjecate toga vica
tocno rafo ljepo si covjeku objasnio tako i a radim i to je ispravno i samo neka malo naulji
inace tako ako je rafo opisao takve selnice ima i za kupiti ali nema potrebe kad se jako lako i kod kuce naprave a majstor ti je neki vrhunski i vjest sa rukama
VIDI RUKE VIDI RUKE
se sjecate toga vica
Uzmeš lim duljine 20 cm i visine par cm. smotaš ga po duljini u tuljac i pritom probaš da bude što više slično krugu. kada si gotov na taj lim staviš šelnu. Unutra uguraš klip sa karikama ( i kako je damba rekao i lim i karike i klip lagano nauljiš ) i pritegneš šelnu. Nakon toga šelnu staviš iznad klipa i lagano tuckaš po klipu. Ako je klip ušao u cilindar sve ok, a ako nije nemoj forsirat da ne puknu karike. Što se majstora tiče, vještina se stvarno usavršava godinama i uvijek treba biti ponizan pred starim majstorima, ali kiloključ je ipak precizniji jer glava je jako osjetljiva, točnije dihting glave. Tvoj majstor je najvjerojatnije meštar za pritezanje bilo kojeg drugog šarafa, ali treba pripazit na šarafe na glavi jer je to jedan od najosjetljivijih dijelova. Ja još nažalost nisam došao do dijela stavljanja klipa u cilindar u mojoj temi, ali se nadam da će to biti ubrzo, pa ću to probat dobro dokumentirat da ti bude što lakše. tema se zove generalka motora peglice
Similar topics
» Podmazivanje motora
» Zamjena motora
» Zamjena motora
» pitanje oko abarth motora.....
» 1000cc masina sa motora?
» Zamjena motora
» Zamjena motora
» pitanje oko abarth motora.....
» 1000cc masina sa motora?
Stranica 1 / 1.