Zamjena motora
+4
Lav
cofi69
Zloćko
BorisB
8 posters
Stranica 1 / 1.
Zamjena motora
Unaprijed se ispričavam moderatoru, molim premjestite to negdje, ako duplam temu. Pitanje je toliko "blesavo" da nisam našao nigdje da o tome pišete. Znam da ću pitanjem nasmijati "stare" forumaše, ali nije mi jasno.
Konkretno radi se o slijedećem:
Pri zamjeni motora, mahom se spominje Y45, F127... Kako riješite problem što su to ustvari motori za prednji pogon? Kada ga stavite otraga, okrenete mijenjač prema naprijed, on ustvari vrti u krivom smjeru. Ili... Kako se to riješava. Ne razumijem. hvala na odgovorima.
Konkretno radi se o slijedećem:
Pri zamjeni motora, mahom se spominje Y45, F127... Kako riješite problem što su to ustvari motori za prednji pogon? Kada ga stavite otraga, okrenete mijenjač prema naprijed, on ustvari vrti u krivom smjeru. Ili... Kako se to riješava. Ne razumijem. hvala na odgovorima.
BorisB- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 13
Registration date : 01.04.2012
Re: Zamjena motora
postoje motori koji vret nadesno i naljevo..fićin orginalni motor vrti u smjeru kazaljnke na satu tj.u desno a isti smjer vrtnje imaju i Y45 i fiat127 znači kad ih staviš na fićinu getribu imaju istu funkciju kao i fićin motor samo što su jači
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
mjenjac tj getribu ne diras samo motor mjenjas primjer imas kompletan motor od yuga 45 skines getribu s njega i navidas ju na ficinu getribu sa 4 sarafa cak ni nemoras skidat getribu s fice kad to radis ostavis ju na autu ako ces samo mjenjat motor
cofi69- Aktivni Član
- Broj komentara : 468
Registration date : 09.03.2012
Ne postoje blesava pitanja,postoje blesavi odgovori a motor logicki zamisli u y45 njegov polozaj i getribu kako stoji u odnosu na njega
a nakon toga ficu i getribu u fici te njen polozaj u odnosu na motor pa ces vidjet da je to jedno te isto ista vrtnja isto sve samo u "guzici" neznam moze li jednostavnije od ovog...
a nakon toga ficu i getribu u fici te njen polozaj u odnosu na motor pa ces vidjet da je to jedno te isto ista vrtnja isto sve samo u "guzici" neznam moze li jednostavnije od ovog...
y45 ili 127 bez problema idu fizicki unutra imas par preinaka koje treba napraviti.
1. na y45 ili 127 moras prebaciti zamasnjak lamelu i korpu od fićinog motora.
2.isto tako prebaciti fićin nosać motora.
3.prebaciti ispusnu granu i auspuh od fiće
4.rijesiti hlađenje,imas 2 mogucnosti ili staviti pumpu vode od fićo kombija 900ak ili ugraditi elektro vetilator na fićin kiler,to mozes isto tako od yuga ili stojadina montirati.
5.ima malo problema sa spajanjem pumpe vode sa kilerom ako ostaje orginalna pumpa vode od y45 jer su kutovi dosta veliki pa treba izvesti zavoje da bi se spojila guma od vode.
6.po mome treba ugraditi naprijed kiler vode radi boljeg rashlađivanja.znaci povuci cjevi ispod auta naprijed ugraditi mali kiler od grijanja tek toliko da se dobije veci kapacitet vode i ujedno bolje hlađenje.to je moja teorija ali neki se voze i bez prednjeg kiler i kazu da im je to dosta rashlađivanja.
ukratko to ti je to stavit cu ti par slika da vidis o cemu se radi
1. na y45 ili 127 moras prebaciti zamasnjak lamelu i korpu od fićinog motora.
2.isto tako prebaciti fićin nosać motora.
3.prebaciti ispusnu granu i auspuh od fiće
4.rijesiti hlađenje,imas 2 mogucnosti ili staviti pumpu vode od fićo kombija 900ak ili ugraditi elektro vetilator na fićin kiler,to mozes isto tako od yuga ili stojadina montirati.
5.ima malo problema sa spajanjem pumpe vode sa kilerom ako ostaje orginalna pumpa vode od y45 jer su kutovi dosta veliki pa treba izvesti zavoje da bi se spojila guma od vode.
6.po mome treba ugraditi naprijed kiler vode radi boljeg rashlađivanja.znaci povuci cjevi ispod auta naprijed ugraditi mali kiler od grijanja tek toliko da se dobije veci kapacitet vode i ujedno bolje hlađenje.to je moja teorija ali neki se voze i bez prednjeg kiler i kazu da im je to dosta rashlađivanja.
ukratko to ti je to stavit cu ti par slika da vidis o cemu se radi
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Hrki- Administrator
i jednu vaznu stvar koju su ti zaboravili reci treba u radilicu upresati piksu da se spojnicka scentrira nju ti je najbolje istokariti iz bronce jer y 45 ti ima deblju spojnicku tako i fiat 127 znaci izmjeris debljinu spojnicke na getribi i to ti je automatski rupa pikse a rupu u radilici isto izmjeris i to ti je debljina pikse i po tim mjerama das kod tokara potokariti upresas nutra i problem rijeseni
upravo to ,znao sam da sam nesto zaboravio,ali isto ju mozes izvuci iz ficine radilice i prebaciti na radilicu od y45
Hrki- Administrator
Dečki, iskreno veliko hvala svima na konkretnim odgovorima. Nakon ovoga sve mi je kristalno jasno. Pošto vozim Vel Satisa, kada postavim neko pitanje na Renault forumu dogodi se da ga nitko danima ne komentira, jer nisu aktivni kao Vi. Svaka čast. Već duže vrijeme upustio bih se u renoviranje fiće. Imam specifičnu situaciju da imamo na poslu ogromne radionice gdje mi ekipa može napraviti svašta, samo im trebam objasniti što želim. Čak sam razmišljao o nekom većem, jačem motoru. Ne bi mi trebao biti problem i napraviti više mjesta otraga i nove nosače, ovjes,kočnice itd. S obzirom na novac kojim raspolažem, odustao sam od tih ambicija i definitivno bih stavio motor od Y45. Ako krenem u posao, budem svakako stavljao slike kako napredujem. Pozdrav svima!
BorisB- MODERATOR SPAMER
potpis
jer znas sta znaci oznaka na zastavinim motorima DMB
DOBAR MOTOR BIO
jer znas sta znaci oznaka na zastavinim motorima DMB
DOBAR MOTOR BIO
Hrki- Administrator
dećki su ti sve objasnili pa nema potrebe da pišem išta, ali vidim dsa si na renault forumu, oprosti na izrazu ali serem se na Renault forum probao sam se više puta ulogirati jer sam imao Clio 2009. i neda mi da se registriram sa freemail accountom.... kao radi nekakve provjere točnosti podataka! neznam kaj bi rekao! sorry na prostaćenju! ali to me toliko isfrustiralo da ti nemogu opisati!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Ovako je to odprilike izgledalo kad je žena Miniju nagovjestila da mora renoulta kupiti....Smiri se Mini i popij onu ljubičastu bobicu što ti je propisao onaj čiko u bijelom mantilu i vidjeti ćeš da će ti biti bolje...ajde polako...e takoo...sad malo vodice...eto još malo i bit će ti sasvim ok!!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
mi smo aktivni na forumu jer ko ima fiću nema ženskih...više se pale na velsatise, clio viljamse, megane bez krova....
uostalom, pogledaj u temi "fićom na krk" i bit će ti sve jasno
a ti, spameru, si spremio vazelin?
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Možda nema dovoljno ženski, ali ima smisla za humor. Iz iskustva mogu reći da su se više palile dok sam vozio Alfu, nego Renaulta. Ja se neravno uvjeravam da je za sve Vel Satis kriv, ne vjerujem da su primjetile i vremensku amortizaciju na meni.
BorisB- MODERATOR SPAMER
zlocko gotova ti manistra reka san ti lipo navalit ce na tebe ko svinje na kukuruzfusher je napisao/la:mi smo aktivni na forumu jer ko ima fiću nema ženskih...više se pale na velsatise, clio viljamse, megane bez krova....
cofi69- Aktivni Član
- Broj komentara : 468
Registration date : 09.03.2012
dečki opet ste se ufurali na pederluk.... nemojte covjek je novi ovdje nije vrijeme da ga otjeramo.....!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Mini nebrini se bolje je da ga poplašimo dok je još navrijeme a ne ko ja kasno sam saznao i sad nemogu da pobjegnem hahahhaha
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Similar topics
» Zamjena motora
» zamjena pragova
» Zamjena Ulja
» Podmazivanje motora
» Zastava 750, zamjena za Golf 1???
» zamjena pragova
» Zamjena Ulja
» Podmazivanje motora