Preliva karburator
+3
prka126
Floyd ZG
vlaovic
7 posters
Stranica 1 / 1.
Preliva karburator
Preliva mi karburator, u tom smislu da mi motor normalno radi i pali normalno. Ali primetio sam da mi negde curi benzin na karburatoru u njegovom podnozju (gde se povezuje sa 2 srafa za motor) ima tragova benzina. U cemu moze biti problem?
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Re: Preliva karburator
U karburatoru.
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
Da, ali sta u karburatoru?
vlaovic- Član
Zafkavam se...
jel ti mokar poklopac? jel ti možda curi sa njega?
imaš kakve slike dotičnog?
jel ti mokar poklopac? jel ti možda curi sa njega?
imaš kakve slike dotičnog?
Floyd ZG- Aktivni Član
Moguće da ti igla ne zatvara dovod, najvjerojatnije, pa ti curi po njemu otraga i sljeva ti se dole na onaj lim...
Floyd ZG- Aktivni Član
Vozim peglicu. Imam benzina u loncetu sto se nalazi u podnozju karburatora (nevidim gde se sliva). Auto inace normalno pali, ne gasi se na leru i normalno ide. Samo se oseca benzin kad se podigne hauba (poklopac motornog prostora)
vlaovic- Član
Da li moze da bude problem ako mi nije dobro podesen nivo goriva (visina plovka) u karburatoru?
vlaovic- Član
Znam sve...
naravno da može, ako je loš dihtung pa zapljuskuje kad kočiš, ako ne zatvara igla pa preliva... može zbog puno razloga.
Jel mokar otraga ispod poklopca?Popipaj.
naravno da može, ako je loš dihtung pa zapljuskuje kad kočiš, ako ne zatvara igla pa preliva... može zbog puno razloga.
Jel mokar otraga ispod poklopca?Popipaj.
Floyd ZG- Aktivni Član
Vidi prvo to, od kuda počinje biti mokar... Od vrha između poklopca i tjela karburatora ili negdje niže...
Floyd ZG- Aktivni Član
Jeste prsti mi se osecaju na benzin. Ispod karburatora sve je mokro.
vlaovic- Član
Da, to mi je jasno ali probaj odgonetnuti gdje počinje da se slijeva, ja vjerujem da ti odozgo sa poklopca curi dolje, to je 99%...
A to se može dešavati zbog gore navedenih razloga.
Jel razumiješ na šta mislim?
A to se može dešavati zbog gore navedenih razloga.
Jel razumiješ na šta mislim?
Floyd ZG- Aktivni Član
jao...puno zujite malo meda dajete...hehe
slušaj vamo!! skidaj!! rastavi!! pregledaj u "sitna crevca"!!(kupi set za servisiranje karburatora) zamjeni iglu,dizne, plovak ako je bušan i izlupetan, set dihtunga (sve) crijeva benzina i filter, ispuši na kompresor i operi rastavljen karb u razređivaču (nitro) ili kupi namjenski sprej (preporučam) sve fino i čisto polako sastavi i ima da bude gromče.....a gdje pušta do sutra možemo lupetat...to ćeš vidjeti kad ga rastaviš (navijam za plovak i iglu....
slušaj vamo!! skidaj!! rastavi!! pregledaj u "sitna crevca"!!(kupi set za servisiranje karburatora) zamjeni iglu,dizne, plovak ako je bušan i izlupetan, set dihtunga (sve) crijeva benzina i filter, ispuši na kompresor i operi rastavljen karb u razređivaču (nitro) ili kupi namjenski sprej (preporučam) sve fino i čisto polako sastavi i ima da bude gromče.....a gdje pušta do sutra možemo lupetat...to ćeš vidjeti kad ga rastaviš (navijam za plovak i iglu....
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Promenio sam plovak i iglicu i nista, i dalje preliva. Nedavno mi se izvukla mesingana uvodnica odvoda goriva na karburatoru, i ja sam je samo utukao klestima. Primetio sam da sa te strane curi benzin (pretpostavljam da postoji mali zazor izmedju uvodnice i karburatora). Kako to mogu popraviti ili bas moram kupiti novi karburator?
vlaovic- Član
aha! tu je zec...loctite ili istokariti novi pipak širi za 2/10 i zagrijanog nabit na karb....jesi probao dignuti plovak i puhnuti na ulaz benzina, jel zatvara? jel plovak naštelan (savijen) tako da zatvara iglu kad treba?
fusher- SPAMER
Stavljena je nova iglica i plovak je vec fabricki podesen na odredjenu visinu. Zatvara iglu. Nece mozda benzin da pojede locktite? Da stavim tecni metal sa kojim krpim probusen rezervoar?
vlaovic- Član
Jel moze nekako sa tecnim metalom da se zakrpi? Ako ne onda je bolje kupiti novi karburator.
Jos bi hteo pitati kad sam srafio poklopac od karburatora ima 2 srafa jedan je duzi drugi je kraci, ja sam im zamenio mesta pa sam "probio" deo karburatora (jedan krug). Da li to moze da pravi probleme?
Jos bi hteo pitati kad sam srafio poklopac od karburatora ima 2 srafa jedan je duzi drugi je kraci, ja sam im zamenio mesta pa sam "probio" deo karburatora (jedan krug). Da li to moze da pravi probleme?
vlaovic- Član
loctite proizvodi hrpu proizvoda, samo kupi odgovarajući a taj kojeg si stavio na rezervar sigurno može i za ovo, samo da nije star (otvoreni kratko traju, par mjeseci)
fusher- SPAMER
slikaj što je probijeno...
fusher- SPAMER
Pozdrav svima,
Vidim gore spominjete set za servis karburatora, možete li mi javiti gdje ima za kupiti set ili makar nekakav popis sto bi točno trebalo kupiti pojednicačno.
Lijep pozdrav i hvala.
Vidim gore spominjete set za servis karburatora, možete li mi javiti gdje ima za kupiti set ili makar nekakav popis sto bi točno trebalo kupiti pojednicačno.
Lijep pozdrav i hvala.
osmicadu- Aktivni Član
- Broj komentara : 102
Registration date : 28.07.2011
teško bilo gdje u našim autodijelovima jer takve stvari za fiću su odavo izumrle (možda se i varam)probaj kod gosp.Glavaševića
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Naso sam u gosp Glavasevica set za reparaturu samo imam jedno pitanje da li je bilo više vrsta karburatora koji su se ugrađivali na fica 750, moj je 1983 godina koji je na mom.
Hvala
Hvala
osmicadu- Aktivni Član
Na 750 (i 850) je išel IPM 28 (i još neka oznaka, vjerojatno MGV10 il tak nekaj)... 750 special je imal isti takav karburator, samo malo veći: IPM 30...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
hvala na informaciji
evo naručio sam kit.
evo naručio sam kit.
osmicadu- Aktivni Član
Similar topics
» Karburator