Nabrijavanje 750 i 850 motora...
2 posters
Stranica 1 / 1.
Nabrijavanje 750 i 850 motora...
E ajmo sad ovako...
Obzirom da je najveca vecina nas tu na forumu iz one skupine koja si ne moze priustiti slaganje 850TC ili 1000TC motora s originalnim dijelovima, a barem dio nas spada i u onu skupinu koja ne bi htjela gurati u ficu motore od juga, kombija ili nesto slicno, ja bi malo htio raspraviti o tome sto se moze napraviti na std ficinom motoru i getribi kako bi se to malo pojacalo/ubrzalo/poboljsalo... ugradnja dijelova tipa drugih fergazera, bregastih i slicno je po ovom mom topicu ok...
Ono sto dakle mene zanima i sto mi je cilj, je srediti 850 masinusa sto manje brusenja... ustvari, htio bi da motor zadrzi sto vise mesa kako bi sto dulje trajao... ne bi htio nabrusiti motor, cilindre i klipove pa da za 1000 km moram sve radit na drugu specijalu ili tako nesto...
dakle, recite mi za pocetak s cim sve mogu dodat malo safta bez previse kemijanja po unutrasnjosti motora? filter za zrak, ispusna grana, frgic, triger, el. paljenje, dodatno hladnjenje, ev. olaksavanje zamasnjaka, bla bla...
Ono sto bi ja ultimativno htio napraviti je 750 ili 850 sredjen motor sa max brzinom od cca 150 km/h, da na 120 km/h ne zvuci kao da ce se svaki cas razletiti, i da ubrzanje do 100 km/h bude oko neke razine od cca 20-25 sec... cak bi mozda probao naci pa ubaciti 5-brzinsku getribu koja bi se dala pripasati na zvono od ficinog motora...
koliko su moji planovi/ocekivanja nerealni?
nadam se da ce se ovaj topic razviti u zdravu raspravu o obradi std ficinog motora...
Obzirom da je najveca vecina nas tu na forumu iz one skupine koja si ne moze priustiti slaganje 850TC ili 1000TC motora s originalnim dijelovima, a barem dio nas spada i u onu skupinu koja ne bi htjela gurati u ficu motore od juga, kombija ili nesto slicno, ja bi malo htio raspraviti o tome sto se moze napraviti na std ficinom motoru i getribi kako bi se to malo pojacalo/ubrzalo/poboljsalo... ugradnja dijelova tipa drugih fergazera, bregastih i slicno je po ovom mom topicu ok...
Ono sto dakle mene zanima i sto mi je cilj, je srediti 850 masinusa sto manje brusenja... ustvari, htio bi da motor zadrzi sto vise mesa kako bi sto dulje trajao... ne bi htio nabrusiti motor, cilindre i klipove pa da za 1000 km moram sve radit na drugu specijalu ili tako nesto...
dakle, recite mi za pocetak s cim sve mogu dodat malo safta bez previse kemijanja po unutrasnjosti motora? filter za zrak, ispusna grana, frgic, triger, el. paljenje, dodatno hladnjenje, ev. olaksavanje zamasnjaka, bla bla...
Ono sto bi ja ultimativno htio napraviti je 750 ili 850 sredjen motor sa max brzinom od cca 150 km/h, da na 120 km/h ne zvuci kao da ce se svaki cas razletiti, i da ubrzanje do 100 km/h bude oko neke razine od cca 20-25 sec... cak bi mozda probao naci pa ubaciti 5-brzinsku getribu koja bi se dala pripasati na zvono od ficinog motora...
koliko su moji planovi/ocekivanja nerealni?
nadam se da ce se ovaj topic razviti u zdravu raspravu o obradi std ficinog motora...
Gost- Gost
Re: Nabrijavanje 750 i 850 motora...
Kolega Peraklo ! Imam više verzija toga pa i verziju koju ste spomenuli od nabrijanog koji pređe samo 1000 km, međutim dali vam je prihvatljiva opcija koju ću ja raditi za moju Pčelicu ,ato je motor 850 STD sa ne baš puno kemije ,ali bi se trebao zavrtjeti na nekih 9000 rpm. to vam mogu poslati na mail u pisanom obliku pa si to prostudirate mislim da bi vam ta verzija odgovarala .
Gost- Gost
Naravno da bi mi pasalo, pretpostavljam da se dosta toga moze upotrijebiti i na 750... ali volio bi da se taj sadrzaj nadje i ovdje kako bi pomogli i drugim entuzijastima sa ambicijama slicnima mojim...
Gost- Gost
Hornet ako ti nije problem bi li moga i meni poslat na mail.ako si njemu već posla pa izbrisa ne triba.evo moj mail pa ako još možeš poslat bilo bi dobro jel bi me to interesiralo.amikelic@gmail.com
Fićo- Član
- Broj komentara : 56
Registration date : 25.04.2009
Fićo je napisao/la:Hornet ako ti nije problem bi li moga i meni poslat na mail.ako si njemu već posla pa izbrisa ne triba.evo moj mail pa ako još možeš poslat bilo bi dobro jel bi me to interesiralo.amikelic@gmail.com
No problem reci samo koju verziju jaču ili slabiju ??
Gost- Gost
jaču.hvala ti
Fićo- Član
- Broj komentara : 56
Registration date : 25.04.2009
Fićo je napisao/la:jaču.hvala ti
Molio bih da mi na Mp pošalješ Adresu to ćeš dobiti u pisanom obliku odnosno skripticu .
Gost- Gost
Evo kolege ja sam radia ovako:
Motor fićin 850
- 3 speciala klipovi 63.60 mm
- bregasta SC
- auspuh 4 u 1
- karburator IPM 32 ( yugo 45)
sve ostalo je standard
motor ide isto kao 850 STD ali puno bolje ubrzava i ima dosta snage uzbrdo jer ima kratak prijenos ( getriba je 750 std 8/39), u planu mi je stavit getribu 8/37 tako da dobijem konačnu brzinu veću.
Motor fićin 850
- 3 speciala klipovi 63.60 mm
- bregasta SC
- auspuh 4 u 1
- karburator IPM 32 ( yugo 45)
sve ostalo je standard
motor ide isto kao 850 STD ali puno bolje ubrzava i ima dosta snage uzbrdo jer ima kratak prijenos ( getriba je 750 std 8/39), u planu mi je stavit getribu 8/37 tako da dobijem konačnu brzinu veću.
Gost- Gost
moje je misljenje da bez nekog prevelikih zahvata,a da fico bolje ide moze napraviti ovako.
glava od 850 sc ili juga 45,isfrezati usise i ispuhe odnosno prosiriti,zatim ih dobro ispolirati,po potrebi jos malo preslajfati ventile kad je vec glava dolje,malo ju spustiti odnosno pobrusiti u tome paziti da glava nije vec dosta spustana je se smanjuju kanali za protok vode kroz glavu,zato po meni bi i njih trebalo isfrezati,jer ako su oni suzeni motor ce kuhati.
posto je glava odrađena.po meni bi bilo dobro staviti dupli karburator od 850 sc i ispusnu granu 4-2-1 sa protocnim loncem
i mislim da bi sa tim nacinom prerade fico trebao ici puno bolje a i nije skupo za odraditi,
bitno je samo glavu dobro srediti i time se dobiva jako puno
glava od 850 sc ili juga 45,isfrezati usise i ispuhe odnosno prosiriti,zatim ih dobro ispolirati,po potrebi jos malo preslajfati ventile kad je vec glava dolje,malo ju spustiti odnosno pobrusiti u tome paziti da glava nije vec dosta spustana je se smanjuju kanali za protok vode kroz glavu,zato po meni bi i njih trebalo isfrezati,jer ako su oni suzeni motor ce kuhati.
posto je glava odrađena.po meni bi bilo dobro staviti dupli karburator od 850 sc i ispusnu granu 4-2-1 sa protocnim loncem
i mislim da bi sa tim nacinom prerade fico trebao ici puno bolje a i nije skupo za odraditi,
bitno je samo glavu dobro srediti i time se dobiva jako puno
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Hrki na tu kombinaciju su vozili neki moji prijatelji i to na motor 750, sa glavom od 850 SC i bregastom 750 SC, super kombinacija, fićo ide ka zmaj i bolje se zavrti nego li fićo 850 pozzz
Gost- Gost
Stranica 1 / 1.