mjenjac r5 alpine turbo
+3
Hrki
Zloćko
plameny1
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
mjenjac r5 alpine turbo
evo, jedna zanimacija. kako se moze ugraditi mjenjac od r5 turbo alpine na motor od a 112 abarth na fici...
tko to zna, dali ima slike ili nesto tako slicno.
tko to zna, dali ima slike ili nesto tako slicno.
plameny1- Član
- Broj komentara : 75
Registration date : 14.03.2011
Re: mjenjac r5 alpine turbo
nešto slično imaš u Arielovoj temi... http://ficoforum.forumcroatian.com/t3580-abarthi-iz-zadra?highlight=abarthi+iz+zadra
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
uglavnom ni malo lagan zahvat a i po prici sta sam cuo ne isplati se to raditi veliki posao a ne dobijes nista osim ako ne preslozis i taj mjenjac jer su omjeri brzina totalna banana.
u grubo treba preraditi nosace mjenjaca,širiti tunel jer mjenjac fizicki ne stane,raditi među ploću jer ne pasu vide za zavidati motor na mjenjac.preraditi poluosovine.nimalo lak posao i jos uz sve to ako neces sam raditi nego placati da ti drugi rade doci ce te jako skupo .skoro da bis za to sta ces sve to morati platiti mogao kupiti u padovi replicu abarthovog mjenjaca sa 5 brzina
u grubo treba preraditi nosace mjenjaca,širiti tunel jer mjenjac fizicki ne stane,raditi među ploću jer ne pasu vide za zavidati motor na mjenjac.preraditi poluosovine.nimalo lak posao i jos uz sve to ako neces sam raditi nego placati da ti drugi rade doci ce te jako skupo .skoro da bis za to sta ces sve to morati platiti mogao kupiti u padovi replicu abarthovog mjenjaca sa 5 brzina
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
tako nešto kao što je hrki rekao,jedino mislim da stane u tunel ali u knap...neznam puno jer ja nisam moga slagao a ni vozio pa ne znam da li je zapinjalo u karoseriju ali mogu reći ono koliko sam vidio,znam samo da su većina izbočenja na mjenjaču s bočne strane pobrušena i to dosta
jedino što je moj mjenjač od renola 18 mada su fizički i dimenzijama slični osim što moj ima ulaz birača brzine dva komada a tal od alpine bi trebao imati jedan što je mnogo jednostavnije za spojiti...ja sam skoro bio nabavio mjenjač i motor od renoa 5 alpine(ili ti ga gordini)koji je običan atmosferac s 90 ks no sve je završilo u presi i mislim da bi taj mjenjač trebao imati bolje omjere brzina jer turbo ima drukčije posložene brzine...neznam stvarno koilko je to isplativo...ti si u italiji i trebalo bi ti se lakše snaći za djelove ,ja i prije iša na dugi diferencijal i onda malo pokraćene i dobro proračunate brzine 2. , 3. i 4. da vrhunski ubrzava na tu snagu motorai mogao bi ići i 180 kmh
jedino što je moj mjenjač od renola 18 mada su fizički i dimenzijama slični osim što moj ima ulaz birača brzine dva komada a tal od alpine bi trebao imati jedan što je mnogo jednostavnije za spojiti...ja sam skoro bio nabavio mjenjač i motor od renoa 5 alpine(ili ti ga gordini)koji je običan atmosferac s 90 ks no sve je završilo u presi i mislim da bi taj mjenjač trebao imati bolje omjere brzina jer turbo ima drukčije posložene brzine...neznam stvarno koilko je to isplativo...ti si u italiji i trebalo bi ti se lakše snaći za djelove ,ja i prije iša na dugi diferencijal i onda malo pokraćene i dobro proračunate brzine 2. , 3. i 4. da vrhunski ubrzava na tu snagu motorai mogao bi ići i 180 kmh
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
evo danas sam odnjeo u rijeku gotov motor od a 112 trebalo bi izvuci oko 90-95 konja... a i racun je bio papren.. 731€... da znam kako staviti slike stavio bih..
plameny1- Član
a i thesis sam ostavio... kod mehanicara..sad se treba vidjeti sta je...
plameny1- Član
ajde ti nama pojasni kako si ti uspio dobit 90-95 konja bas me zivo interesira,sta si stavio glavu sa 4 karburatora?
Hrki- Administrator
glava sa 2 karburatora dobijes od 5-9 konja, vise od normalne. povecanje kompresije, tu su od 4-6 konja, veci ventili, to je od 9-12 konja, karburator 40 weber od 6-12 konja, bregasta colombo bariani garantira do 10% vise snage i mogucih 8500 okretaja. to bi bilo od 7-9 konja, usisni i ispusni su dobro izbruseni.. da zadovolji 40 weber, i tu se dobiju jos par konja. ali jos se sve to mora vidjeti, i probati, sigurno ga necu voziti na 8000 okretaja, vjerovatno cu i uzeti pojacane suste za ventile od berni. a u planu je i glava sa 4 usisna.
plameny1- Član
naravno tc, imat radijalnu glavu je malo teze.... sasvim zadovoljavajuce imati jednu repliku 1000 tc, monomille
plameny1- Član
prijatelju ti si tu nabrojo preko 50 konja po tome kako sam skuzio 1mat ces između 110-120 konja ako se ne varam sta cisto sumnjam iz tog motor.
koliko sam pricao sa ljudima iz motor 70 hp je vec izvuceno puno i svako daljnje kako bi se reklo friziranje dobiva dodatne rizike odnosno kratkotrajni vijek motor.
bolest tog motora je pucanje bloka a i radilice koju je jako tesko naci pa sad ti vidi koliko se to isplati.
po mom misljenju na tom motoru je najbitnije napraviti ono sta je i meni u planu napraviti generalnu staviti malo bolju bregastu i urediti glavu sve ostalo mislim da nema smisla
koliko sam pricao sa ljudima iz motor 70 hp je vec izvuceno puno i svako daljnje kako bi se reklo friziranje dobiva dodatne rizike odnosno kratkotrajni vijek motor.
bolest tog motora je pucanje bloka a i radilice koju je jako tesko naci pa sad ti vidi koliko se to isplati.
po mom misljenju na tom motoru je najbitnije napraviti ono sta je i meni u planu napraviti generalnu staviti malo bolju bregastu i urediti glavu sve ostalo mislim da nema smisla
Hrki- Administrator
sve je moguce. nisam mehanicar, pa i nemogu znati. rekli su mi dosta njih te stvari, a i peppe la russa kaze da sa njegovom glavom od 2 dupla sa istom mojom preradom motora, dolazi do 130 konja. meni je dovoljno 90. ako uspije doci do toga. nadjem ja ovdje radilice, samo treba platiti..
plameny1- Član
ima novih radilica ali su oko 2000€ i te su pojačane i tri puta izdržljivije ,ima i novih blokova mada nisam siguran jel su krenuli u proizvodnju još a i oni će biti 2-3oooe
ti svoju radilicu obavezno izbalansiraj za visoke okretaje,zamašnjak isto,isto trebaš i klipnjače i klipove dovest u istu težeinu i izbalansirat i po obavezno i prvo ARP vide klipnjača jer im je to najgora točka ,te vide su stare 30 godina i mnogo su pretrpjele i najčešće one pucaju i onda klipnjača leti kroz blok...
sa ako ga nećeš voziti na 8000rpm onda ti nema smisla ni ta bregasta kad ti ona daje pravu snagu i najbolji rad na 8000 rpm i samo ćeš uništavati motor vožnjom na manjim okretajima...to što si nabrojao jeveć motor za trke a ne za svakodnevnu vožnju...on traži da ga držiš u okretajima ....evo pogledaj kako ovaj radi na nižim okretajima jedva mora dati gasa na 5000rpm
https://www.youtube.com/watch?v=fK_iuQWcUSo&feature=related
ti svoju radilicu obavezno izbalansiraj za visoke okretaje,zamašnjak isto,isto trebaš i klipnjače i klipove dovest u istu težeinu i izbalansirat i po obavezno i prvo ARP vide klipnjača jer im je to najgora točka ,te vide su stare 30 godina i mnogo su pretrpjele i najčešće one pucaju i onda klipnjača leti kroz blok...
sa ako ga nećeš voziti na 8000rpm onda ti nema smisla ni ta bregasta kad ti ona daje pravu snagu i najbolji rad na 8000 rpm i samo ćeš uništavati motor vožnjom na manjim okretajima...to što si nabrojao jeveć motor za trke a ne za svakodnevnu vožnju...on traži da ga držiš u okretajima ....evo pogledaj kako ovaj radi na nižim okretajima jedva mora dati gasa na 5000rpm
https://www.youtube.com/watch?v=fK_iuQWcUSo&feature=related
ARIEL- Aktivni Član
potpis i to veliki
slozio bi se u potpunosti sa arielom stime bi jos nadodo da to sve nema smisla stavljati na ficin mjenjac.a svi ti motori su toliko ispaceni da je to strasno jer niko nije imo taj motor u autu da bi vozio turisticku voznju,i na svim tim motorima je doslo do zamora materijala,jednostavno oni su za povijest,imam 2 komada doma i rafo ih isto ima par komada i svi su samo za ljepo viditi
slozio bi se u potpunosti sa arielom stime bi jos nadodo da to sve nema smisla stavljati na ficin mjenjac.a svi ti motori su toliko ispaceni da je to strasno jer niko nije imo taj motor u autu da bi vozio turisticku voznju,i na svim tim motorima je doslo do zamora materijala,jednostavno oni su za povijest,imam 2 komada doma i rafo ih isto ima par komada i svi su samo za ljepo viditi
Hrki- Administrator
sve je to istina i moguce.. ali ja taj auto vozim po cesti... i ako napravim 1000 km na godinu je puno. sad je kasno da mozgujem.. imam i garanciju za posao godinu dana... pa sta bude bude..
plameny1- Član
sto se tice fillipa, ciji je ovaj auto...ako ga ne poznajete.. stari mu je veca faca na utrkama formula3, on isto to radi... pruredjuje aute za trke i formula 1, osim sto ima para ima i puno poznanja sa abarth 1000. motor mu je normalni a 112 abarth malo preradjen, a mjenjac mu je hewlard za formule 3 preradjen za abartha. on mi je prodao par djelova. sve ostalo konta na njegovom autu... stvarno je sredjen za utrke, felge bbs componibili, profesionalni kocioni sistem brembo sa 4 pistoncini, amortizeri su koni regulirajuci, a u garazi ima i tcr motor. on ima tcr.. ne svi mi.. jedva da stignemo na tc, i nazivamo zastave... 1000 tcr. decko je svarno pun srece.. sto se tice sta sve ima u garazi. a stari mu ima veze kao malo njih, on se zaljubio vec na 1000 tc, jer kako se zna abarth je uvjek i bio u formula 3.. i sve djelove ima original... koji je stari carl abarth uredjivao. samo su cijene za infarkt.... ne 3 nule nego ide od 4 nula...
plameny1- Član
gledaj sve to sta si ti nabrojo jos x10 vise ima kod nas u hrvatskoj kod jednog jedinstvenog ĐANIJA ŠVERKA sta sam vidio na svoje oci a kolega mini jos vise.covjek ima dijelova i auta sta nema pola italije svi zajdno,samo jedan podatak covjek ima 5 tcr motora
Hrki- Administrator
kolega plameny, neću ulaziti u rasprave s Vama ali se moram oglasiti,
ako želite kaj si ne kupite jednog Abartha pa se vozite, ima ih po svuda?
drugo postoji firma PBS koja radi cijele motore po uzoru na TCR 1000
koji košta cca 15 000 € i to isto možete staviti u fiću, ima i getriba 5
brzina koliko oćete a i ona košta samo od 2500€ na dalje, (malo
ironije)
Karlo Abarth je izmislio SVE što je trebalo izmisliti i za te godine
kada je napravljen TCR je bio vrhumac tehnologije u trkačem svijetu, sad
bi mi svi voljeli biti pametni i nekaj novoga izmisliti na autu čiji je
nacrt star 56 godina... alo
pitanje dali radiš auto za trke ili za po gradu? odgovor je vjerojatno
za po gradu jel tako? onda zaboravi sve preko STOCK 70HP abartha, jer
nema smisla ništa jače stavljati u fiću a i ako se stavi to su sve
motori koji su nestabilni i rikavaju, nerade pravilno, pregirjavaju se
itd... da ne nabrajam,
ovo što si napisao sve više manje stoji osim tih silnih konja koje si
napisao, sve to što je napisano ne daje skupa preko 100ks u konačnici a i
to sve skupa mora koštati preko 3000€ bez motora samo ruke itd..
nešto što me razljutilo je da se tu optužujemo oko naziva naših auta a bome u svakom naslovu teme stoji REPLICA"
još malo... do prije 6 mjeseci sam imao neiscrpan izvor novaca i
mogučnost repliciranja djelova od Abartha TCR 1000 svih jer 150m od moje
kuče je garaža sa 4 originalna TCRa i još 6 ili 7 drugih originalnih
abartha od 750 derivzione do 850TC sa kugelom i ajnšpricom, o formulama
pričaš i toga ima jedno 6 komada, o trivelatu možemo isto pričati to su
sve stvari iz svog vremena koje postoje danas da im se divimo a ne da ih
USEREMO sa nekakvim polu proizvodima tipa toga što ti pričaš, ili imaš
original ili nemaš ništa sve drugo je drek. ja nisam ništa replicirao
jer nema smisla imati jedan dio koji ne prati drugi, znaći ako želiš
uložiti pare onda radi sve i sretno ti bilo, samo za INFO moj je koštao
50 000 kn bez abarthovog motora a puno stvari je išlo od dobrih
prijatelja po jako prihvatljivim cijenama ili nikakvim kad se tiće
limarije itd... zato neznam više što da pišem osim spusti se na zemlju
što prije biti će ti puno lakše dalje. osim ako nemaš cca 30 000€ za složiti auto ako da onda zanemari ove moje pizdarije koje pišem u 1 i nešto ujutro
nadam se da nisam nikog uvrijedio ako jesam onda ******* sorry!
ako želite kaj si ne kupite jednog Abartha pa se vozite, ima ih po svuda?
drugo postoji firma PBS koja radi cijele motore po uzoru na TCR 1000
koji košta cca 15 000 € i to isto možete staviti u fiću, ima i getriba 5
brzina koliko oćete a i ona košta samo od 2500€ na dalje, (malo
ironije)
Karlo Abarth je izmislio SVE što je trebalo izmisliti i za te godine
kada je napravljen TCR je bio vrhumac tehnologije u trkačem svijetu, sad
bi mi svi voljeli biti pametni i nekaj novoga izmisliti na autu čiji je
nacrt star 56 godina... alo
pitanje dali radiš auto za trke ili za po gradu? odgovor je vjerojatno
za po gradu jel tako? onda zaboravi sve preko STOCK 70HP abartha, jer
nema smisla ništa jače stavljati u fiću a i ako se stavi to su sve
motori koji su nestabilni i rikavaju, nerade pravilno, pregirjavaju se
itd... da ne nabrajam,
ovo što si napisao sve više manje stoji osim tih silnih konja koje si
napisao, sve to što je napisano ne daje skupa preko 100ks u konačnici a i
to sve skupa mora koštati preko 3000€ bez motora samo ruke itd..
nešto što me razljutilo je da se tu optužujemo oko naziva naših auta a bome u svakom naslovu teme stoji REPLICA"
još malo... do prije 6 mjeseci sam imao neiscrpan izvor novaca i
mogučnost repliciranja djelova od Abartha TCR 1000 svih jer 150m od moje
kuče je garaža sa 4 originalna TCRa i još 6 ili 7 drugih originalnih
abartha od 750 derivzione do 850TC sa kugelom i ajnšpricom, o formulama
pričaš i toga ima jedno 6 komada, o trivelatu možemo isto pričati to su
sve stvari iz svog vremena koje postoje danas da im se divimo a ne da ih
USEREMO sa nekakvim polu proizvodima tipa toga što ti pričaš, ili imaš
original ili nemaš ništa sve drugo je drek. ja nisam ništa replicirao
jer nema smisla imati jedan dio koji ne prati drugi, znaći ako želiš
uložiti pare onda radi sve i sretno ti bilo, samo za INFO moj je koštao
50 000 kn bez abarthovog motora a puno stvari je išlo od dobrih
prijatelja po jako prihvatljivim cijenama ili nikakvim kad se tiće
limarije itd... zato neznam više što da pišem osim spusti se na zemlju
što prije biti će ti puno lakše dalje. osim ako nemaš cca 30 000€ za složiti auto ako da onda zanemari ove moje pizdarije koje pišem u 1 i nešto ujutro
nadam se da nisam nikog uvrijedio ako jesam onda ******* sorry!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
mini svaka ti dala....nema šta rekao si sve što je potpuna istina i realnost!!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
u temu sam i ja bio ukljucen... svi zajedno smo tu. tu se ne pljuje po nicemu, a svatko moze da radi sta hoce. ja sam zelio samo oko 90 konja na motoru, i nabrojio poslove koje sam napravio, netko moze i vjerovati ili ne, tu nisam ja da mogu prosudjivati, ja se toplo nada da ce sve dobro funkcionirati. pbs glave dolaze iz amerike i polaze od 800€ na dalje. ako nekoga zanimaju cijene. ako netkoga interesira 5a brzina, pocinje se od 1900€ pa sve zavisi tko hoce mjenjati brzine. ako nekoga zanima zove se bacci. tu smo da si pomognemo ljudi. meni su to majistori sredili, covjek koj ima 55 godina i rodjen je u fiatu 600, i prvi put prasio u a 112. ja sam njemu u ruke dao motor, jos prije godinu dana nego sto sam saznao o forumu. sad bi sve to bilo lakse. a sto se tcr tice ili tc od bilokoje kubikaze... je ista prica. kad netko ima tcr glavu, to je tcr replika, a tko nema radialnu glavu.. to je tc. kao kad netko kaze da ima vr6-icu, a u realnosti unutra je motor 4 cilindra. samo izvana spojler i skoljka siceve. u realnom svjetu, malo tko zna koja je razlika izmedju tc i tcr. jedino onaj koji se razumije u to zna... a naravno onaj koji kaze da ima tcr i realno nema nista od toga slicno se posere.. kao da mi covjek dodje naruciti jastoga i ja mu donesem skampe.. bez uvrijede na nikoga. e sad ako si mozemo pomoci... to bi najbolje bilo.. iduce godine stavljam cps...akop budem mogao
plameny1- Član
aha, oprosti te decki, ja sam uvjek i talijan... ******* pisanje mi nije jaci dio. pa mozda se i netko uvrijedio jer mi i pisanje neide tako dobro. informacija.. sta je to klipnjaca.. ja znam za klip, jeli to ono sto pomice klip? biella na talijanski?? nista onda morat ce se skociti kod giani sverko.. da i mi to vidimo.. ovdje da sve to vidim moram skociti u milano kod berni.. pozdravvv.. a i meni u svakom slucaju treba jos pomoci, jer limar je sve zafusario... trebaju se staviti amortizeri.. zadnji diskovi itd... i ako je moguce sve to staviti na papir.. da nemam uobicajnih problema kad radim registraciju.. pa tko zna neka samo napise...treba mi mehanicar i limar.. naravno ako se moze sta ustediti super..
plameny1- Član
da si nam stavio sliku sa banco prova i da smo mi vidjeli izmjerenih 90 konja vjerovatno ti niko nista ne bi prigovorio nego bi dobio samo riječi hvale..ovako si dobio sta si dobio...
moje osobno misljenje je za izvuci 90 konja iz ovog motora je veliki posao a da pritom ostane čitava radilica ili blok...
moje osobno misljenje je za izvuci 90 konja iz ovog motora je veliki posao a da pritom ostane čitava radilica ili blok...
djunta- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 14
Registration date : 07.03.2011
a vidjet cemo sta bude bilo sa mojim motorom, tek kasnije se moze pricati.. dotada motor je u garazi...
plameny1- Član
nemogu vjerovati da se preseravate ovako po čoviku...eto zašto se 2 godine nisam tia učlanit na ovaj forum,još onda sam vidia kakvi su "pametnjakovići" na ovom forumu..što sad ima ikoga boliti što on ulaže u svoj motor i što se nada 90 konja..to vi mislite da se ne može napraviti tako lako ali može ,kad imaš novaca može se sve,a njemu fala bogu u italiji nije problem doći do djelova i naći ljude koji znaju napravit da traje i da ubija ,pa samo uz bregastu od 300 stupnjeva i 4 karburatora i malo bolje obrade motora možeš dobit 90 ks...
i iskreno da kažem ali bez uvrede ,nemojte se ponositi toliko s đaniem šverkom,neš mi čovika ,sve to ima a ne slaže ništa ne prodaje i jednom kad umre sve će u presu ili će netko drugi se dočepat,neće nitko od nas sigurno.....
malo je sramotno da moderatori koji bi trebali uvoditi reda u forum ovako pljuju po čoviku i vriđaju ga a pogotovo jer nije tia ništa loše ni reći nego je samo uzbuđen bia očito i sretan zbog radova na fići svome i zamisli kad nakon takvog uzbuđenja koje si podijelio otvoriš forum i vidiš ruganje...
čudo da ima uopće išta članova na forumu...neznam ...sramite se,to je sve što mogu reći
i iskreno da kažem ali bez uvrede ,nemojte se ponositi toliko s đaniem šverkom,neš mi čovika ,sve to ima a ne slaže ništa ne prodaje i jednom kad umre sve će u presu ili će netko drugi se dočepat,neće nitko od nas sigurno.....
malo je sramotno da moderatori koji bi trebali uvoditi reda u forum ovako pljuju po čoviku i vriđaju ga a pogotovo jer nije tia ništa loše ni reći nego je samo uzbuđen bia očito i sretan zbog radova na fići svome i zamisli kad nakon takvog uzbuđenja koje si podijelio otvoriš forum i vidiš ruganje...
čudo da ima uopće išta članova na forumu...neznam ...sramite se,to je sve što mogu reći
ARIEL- Aktivni Član
hvala ariel. jako velikodusno i hrabro.
nisam se uopce naljutio, jer mi hrvatski lose ide. ponekad i zarez na ovakvim pisanim porukama moze biti lose ukapirano. nije niti prvi put, a i meni je tako doslo da drugima napisem, ali tako samo stvaramo nesporazume. pa je puno puta najbolje 2 puta razmisliti, u svakom slucaju, forum mi je pomogao u nekim stvarima. i nek ostane tako. hvala ariel
nisam se uopce naljutio, jer mi hrvatski lose ide. ponekad i zarez na ovakvim pisanim porukama moze biti lose ukapirano. nije niti prvi put, a i meni je tako doslo da drugima napisem, ali tako samo stvaramo nesporazume. pa je puno puta najbolje 2 puta razmisliti, u svakom slucaju, forum mi je pomogao u nekim stvarima. i nek ostane tako. hvala ariel
plameny1- Član
ariel u totalnoj si gresci sa svojim misljenjem niko nikog ne pljuje iznose se cinjenice i svako ima pravo na svoje misljenje.pa forum je stvoren da ljudi raspravljaju i iznose svoje misljenje,naravno da nemamo svi isto misljenje to je nemoguce.
pa sta ce nam forum ako svima samo govorimo super bravo samo naprijed,ovdije niko nikog nije uvrijedio i reko mu nesto ruzno neznam cemu takav stav .
covjek je reko da je taj njegom poznanik strucnjak i da ima sve te motore i aute a ja sam mu na to odgovorio da ima i kod nas đani sverko koji isto ima svega i svacega i da sam to vidio na svoje oci,a to sta ti sad govoris da se nista kod njega ne radi vjeruj mi da se grdno varas jer covjek slaze svoje aute
pa sta ce nam forum ako svima samo govorimo super bravo samo naprijed,ovdije niko nikog nije uvrijedio i reko mu nesto ruzno neznam cemu takav stav .
covjek je reko da je taj njegom poznanik strucnjak i da ima sve te motore i aute a ja sam mu na to odgovorio da ima i kod nas đani sverko koji isto ima svega i svacega i da sam to vidio na svoje oci,a to sta ti sad govoris da se nista kod njega ne radi vjeruj mi da se grdno varas jer covjek slaze svoje aute
Hrki- Administrator
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Mjenjač od kombia 850
» T:mjenjač z750
» Mjenjač 6 brzina
» Manual za fićin mjenjač?ima li itko?
» fićo 1.3 Turbo
» T:mjenjač z750
» Mjenjač 6 brzina