alu felge-pitanje za znalce
4 posters
Stranica 1 / 1.
alu felge-pitanje za znalce
nude mi se povoljno neke felgice,razmak rupa je 4x98,et-24,5j!dal to ide na fiću,i ako ide koja bi bila preporučljiva dimenzija guma!hvala
piko- Član
- Broj komentara : 38
Registration date : 04.12.2011
Re: alu felge-pitanje za znalce
Ide na fiću ali će ti dimenzija gume (sa originalnim fićinim ne proširenim rubovima) ograničena na recimo 145/70, 145/80 R13, možda bi mogla i 155/55R13 ali to nisam proverio kod sebe.
Ja imam felne 5J ET27 i pozadi nisam mogao da montiram gumu 155/70R13,bilo je tesno do ruba.
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
Idu ti to ti je točno razmak ruka (4x98) ili ti 4x100
TheStig- Aktivni Član
- Broj komentara : 227
Registration date : 22.10.2011
et 35, j 4,5 ide s time da treba podvit rub na blatobranu (155) i prolazi na cca 2 mm
stoga mislim da je Zemunelo u pravu da će rub smetati, veći et od 24 treba....ali ako je cijena ok, a felge uredu, nije loše uzeti pa poslije kemijati...
stoga mislim da je Zemunelo u pravu da će rub smetati, veći et od 24 treba....ali ako je cijena ok, a felge uredu, nije loše uzeti pa poslije kemijati...
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
cijena mi je 300kn za sve 4 i fakat mi dobro izgledaju!za razmak rupa znam da mi paše,jedino me muči taj et(neznam kaj on označava),i ti joti!zato pitam dal mogu te felge stavit i ako mogu koju gumu metnut da nemoram kemijat po rubnjacima i da nigdje ne stružu!
piko- Član
ET broj je vrednost koja označava koliko je rub felne izbačen odn. koliko je uvučen u odnosu na srce felne. Što je ET broj manji rub je više izbačen a kako raste ET rub felne je uvučeniji (u odnosu na srce felne).
Širina felne se meri u J (Jotima),mada u stvari ta vrednost širine označava koliko inča je felna široka. Tako sam negde pročitao na internetu....
Moj savet ti je da probaš sa nižim profilom gume,recimo 145/70 R13,one se relativno lako nalaze. Ako čak uspeš da nađeš,još bolje idu 145/60 R13 i sa njim nikakvih problema nećeš imati,provereno. Imao sam ih i odlično izgleda fićko sa njima. Jedino je problem što su te gume stvarno niske i bukvalno osećaš svaku neravninu i moraš pažljivo sa ivičnjacima....
Evo slika,zadnje gume su 145/60 Michelin....
Nadam se da sam bar malo pomogao....
Širina felne se meri u J (Jotima),mada u stvari ta vrednost širine označava koliko inča je felna široka. Tako sam negde pročitao na internetu....
Moj savet ti je da probaš sa nižim profilom gume,recimo 145/70 R13,one se relativno lako nalaze. Ako čak uspeš da nađeš,još bolje idu 145/60 R13 i sa njim nikakvih problema nećeš imati,provereno. Imao sam ih i odlično izgleda fićko sa njima. Jedino je problem što su te gume stvarno niske i bukvalno osećaš svaku neravninu i moraš pažljivo sa ivičnjacima....
Evo slika,zadnje gume su 145/60 Michelin....
Nadam se da sam bar malo pomogao....
zemunelo- Aktivni Član
zemunelo je napisao/la:
Ide na fiću ali će ti dimenzija gume (sa originalnim fićinim ne proširenim rubovima) ograničena na recimo 145/70, 145/80 R13, možda bi mogla i 155/55R13 ali to nisam proverio kod sebe.
Ja imam felne 5J ET27 i pozadi nisam mogao da montiram gumu 155/70R13,bilo je tesno do ruba.
znači sa 145/70/13 neću morat kemijat po rubnjacima i nece mi grebat?
piko- Član
Ne bi trebalo,tvoje felne samo za malo imaju manji ET od mojih felni (moje su ET27) pa cenim da nece grebati.....to je ok dimenzija.
zemunelo- Aktivni Član
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/18/Einpresstiefe.jpg/800px-Einpresstiefe.jpg
veći et (plus) "plića" felga, manji (minus) "dublja"...u milimetrima
veći et (plus) "plića" felga, manji (minus) "dublja"...u milimetrima
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Ja sam na orginal stavio 165 65 13 pa je trebalo samo pol prsta blatobrana maknut tj uvit prema unutra
TheStig- Aktivni Član
- Broj komentara : 227
Registration date : 22.10.2011
TheStig je napisao/la:Ja sam na orginal stavio 165 65 13 pa je trebalo samo pol prsta blatobrana maknut tj uvit prema unutra
ja mislim 145/70-13 stavljat tak da onda vjerovatno neće grebat!hvala svima na pomoći:D
piko- Član
Similar topics
» pitanje za znalce
» Pitanje za znalce - bregasta
» Pitanje Pitanje zezanje !!
» obavijest ili pitanje
» Pitanje fiat 850
» Pitanje za znalce - bregasta
» Pitanje Pitanje zezanje !!
» obavijest ili pitanje