varenje lima
+8
gigi
Filip
xxyy333
Zoki
Zloćko
TheStig
maky
malik
12 posters
varenje lima
bi li ja mogo varit ficin lim a da mi ne progori i da kvalitetno odradim sa elektro aparatom i elektrodom od 1,5
malik- Aktivni Član
- Broj komentara : 154
Registration date : 16.09.2011
maky- Aktivni Član
- Broj komentara : 420
Registration date : 03.06.2010
Re: varenje lima
pa sto lim bi progorio il sta vec
malik- Aktivni Član
Napravio bi sir od lima ...
TheStig- Aktivni Član
- Broj komentara : 227
Registration date : 22.10.2011
fićin lim je odprilike debeo 0,7mm tako da nikakva elektroda ne dolazi u obzir za varenje
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Gresite,
Moze se variti..ja sam na belom vario elektrolucno sa elektrodom od 1mm, i sa dosta dobrim aparatom..ali je problem jer ko ne zna variti progori lim..a daljnji potencijalni problem je da se mora variti jako malo i tackasto, nikakvo duze drzanje elektrode ne dolazi u obzir..
Svakako bih preporucio ostale tehnike...Mig-Mag, Tig, Autogeno..Laser ili sta vec sve nece smisliti...
Moze se variti..ja sam na belom vario elektrolucno sa elektrodom od 1mm, i sa dosta dobrim aparatom..ali je problem jer ko ne zna variti progori lim..a daljnji potencijalni problem je da se mora variti jako malo i tackasto, nikakvo duze drzanje elektrode ne dolazi u obzir..
Svakako bih preporucio ostale tehnike...Mig-Mag, Tig, Autogeno..Laser ili sta vec sve nece smisliti...
Zoki- Član
- Broj komentara : 66
Registration date : 27.07.2011
nije elektroda za limariju nego za bravariju!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Ide ide al što tanja elektroda 1mm plafon 1.25 mm (tešlo je nač 1 mm i košta) i minimalna amperaža.Nikako puni var nego "pikanje".Po mojem je nemoguće vanjsku limariju elektro odradit ali neke noseče duple i deblje limove vari bez problema.Uglavnom treba puno vremena,volje i živaca PROVJERENO
xxyy333- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 562
Registration date : 26.02.2010
I ja znam da se može jer je kolega to jednom radio. Radio je zadnji rubnik i izvario je normalno. Mora se kaže dosta paziti ali se može.
ok hvala al razmislim jos jednom
malik- Aktivni Član
Malik, lakse ti uzmi bocu pistolj i fino autogeno vari, nikakvog rizika nemas, povlaci ga po crti jer ga ovo nece rastopiti a ako malo vecu elektrodu uzmes napravices Ementaler od fice
TheStig- Aktivni Član
nemam ja bas para za kupovat neke stvari a vec imam elekro aparat i amidza je varilac 5-og stepena (najvise bi volio da imam co2 tj. da mi neko posudi) pa da ga odradim posteno
malik- Aktivni Član
Ako vec imas aparat za elektrolucno zavarivanje, uzmi dva parceta tankog lima i probaj.To je jedini nacin da saznas da li ti mozes da to uradis.Dobar varilac moze.
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
da se lim var elektro svi bi ga varili... uništit ćeš i ono malo čvrstog lima šro ga fićo ima, a o deformiranju da ne govorim..
drazo001- Aktivni Član
- Broj komentara : 115
Registration date : 06.03.2010
-trebas imati profesionalni teristorski aparat ali sa njime mozes samo punktirati lim a ne variti....bolje posudi od nekog CO2 ili kupi u nekoj velikoj robnoj kuci (Baumax,Pevec itd)...imas jeftine marke koje nisu za profesinalnu uporabu i uzmes bocu sa dusikom a ne argonom dodze puno jeftinije..
-stvar je u tome kaj kod elektro zavarivanja sljaka je zastitna atmosfera za var pa su vece temperature a kod CO2 je plin koji isto odmah hladi var tako da ne izgori lim ali isto moras imati prakse ili ces raditi same rupe
-stvar je u tome kaj kod elektro zavarivanja sljaka je zastitna atmosfera za var pa su vece temperature a kod CO2 je plin koji isto odmah hladi var tako da ne izgori lim ali isto moras imati prakse ili ces raditi same rupe
pucici 750le- Aktivni Član
- Broj komentara : 271
Registration date : 12.08.2011
co2 mozes naci za 200eura, tolikocete kostati rad kod limara, a tebi ostaje co2 aparat fraj. akoga kupis, a mozes i zaraditi sanjim,
mladen76- Član
- Broj komentara : 61
Registration date : 17.11.2011
dabi radio elektrodom moras imati iskustva u zavarivanju, jakoje tesko, mojtije savet co2!
mladen76- Član
- Broj komentara : 61
Registration date : 17.11.2011
Co2 autogeno...nema ti druge osim ako neces sito od fiće napravit...
TheStig- Aktivni Član
probaj sa elektrodom 2,5 ali koristi obe ruke u jednoj drzi zicu 2 mil. a preko nje idi elektrodom tako ces manje da progoris lim koristi masku sa senzorima da imas slobodu ruku lim ti mora biti priljubljen jedan uz drugi inace nista od posla.U svakom slucaju ces tesko variti nedostupna mjesta.
luntor- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6
Registration date : 09.02.2012